Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Čorba od celera i krompira 19.12.2009 19:43:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Izuzetno jednostavna, super je i za malu decu, samo bez začina, i meni je spas kad sam bolesna, posto je hranljiva i jako brza i jednostavna za pravljenje. Sastojci: 1 veći celer izrendan na krupno 3 veća krompira isečena na kocke malo ulja kašika pavlake so, vegeta, biber, peršunovo lišće Na malo ulja propržiti celer tek da malo "otpusti", ali ne da se zapeče. Dodati krompir i naliti vodom da prekrije krompir i celer. Začiniti po ukusu, i kuvati oko 30-45 minuta, dok se krompir ne skuva. Skinuti sa šporeta, izgnječiti, ili ubaciti u blender, dodati kašiku pavlake i kuvati još 5-10 minuta. Po ukusu dodati sveže peršunovo lišće zajedno sa pavlakom. Čorba se služi uz krutone pečene na maslinovom ulju, a koga mrzi da ih peče, mogu da posluže i one "kubeti" kockice koje se mogu kupiti svuda.
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:13:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja krutone Neću ni da kažem šta sam pročitala... U svakom slučaju, ne znam šta je ovo, a ne znam ni šta su kubeti kockice.
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:16:18
|
|
|
|
Dora
|
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:17:14
|
|
|
|
Anoniman
|
A ti znaš šta su?
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:18:11
|
|
|
|
Dora
|
ne
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:19:45
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Nedja krutone Neću ni da kažem šta sam pročitala... U svakom slučaju, ne znam šta je ovo, a ne znam ni šta su kubeti kockice. Mislim da to spada kod nas u grickalice, kao kockice hleba (prepecenog), mislim, mozda lupam. Znam da Nemci i Svajcarci jedu supe i corbe sa nekim kockicama od hleba, meni bilo gadno i da gledam, nekako mi to ne ide jedno sa drugim.
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:24:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Aaaaaaaaaa, to sam probala u jednom restoranu zdrave hrane uz čorbu od pečuraka, i bilo je fenomenalno!!! Nisam znala da to može da se kupi u radnji. Ne znam ni ja šta sam mislila, da mali crnac secka i peče hleb...
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:41:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Hahahaha, sta je vama u mislima kRUtoni-hleb se isece na kockice i isprzi u tiganju na maslinovom ulju ili na puteru tek da se stvrdne, prave se sitne kockice i ubacuje se u corbu. Fenomenalno je, i ide uz sve krem corbe. A kubeti su nesto slicno, samo kupovno, ima sa piletinom i jos neki ukusi, i malo je tvrdje.
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:43:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja A kubeti su nesto slicno, samo kupovno, ima sa piletinom i jos neki ukusi, i malo je tvrdje. A bez ukusa, pa da budu kao oni kurtoni, ups, krutoni?
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:44:55
|
|
|
|
Anoniman
|
hehe, mislim da ima i to, ista je fora kao bake rolls, samo su kockice
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:46:25
|
|
|
|
Anoniman
|
mmmmmmmmmmmmmmmmm mljac mljac Samo moram da zapamtim da permutujem slova, inače mogu žvakati... k'o žvake.
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:48:01
|
|
|
|
Anoniman
|
makar nikad neces zaboraviti kako se to zove al uvek prvo ispeci pa reci, da ne bude belaja
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 22:48:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Tražiću seckane i na masl. ulju zapečene kurtone. Možda prodavačica shvati šta mi treba!
< Poruku je uredio Tasha RR -- 19.12.2009 22:49:31 >
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 23:23:28
|
|
|
|
Verus
|
da da to su suve kockice hleba koje idu u salate ili supe...ti krutoni-ne ono sto je Tasha procitala IZVORNA PORUKA: Dora ne
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 23:23:45
|
|
|
|
Verus
|
ubijas meIZVORNA PORUKA: Tasha RR Tražiću seckane i na masl. ulju zapečene kurtone. Možda prodavačica shvati šta mi treba!
|
|
|
|
RE: Čorba od celera i krompira 19.12.2009 23:24:33
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa eurokremomRingerajin kuvar: lesica RR
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?