|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Češka knedla
13.8.2009 19:42:57   
Anoniman
Potrebno:
- 6 zemički (3 bele, 3 crne)
- puter veličine jajeta
- 4 jajeta
- 2 kašike griza
- 3 kašike brašna

Zemičke potopiti u vodu ili mleko. 4 žumanceta sjediniti sa puterom. Dodati griz, brašno i i jako isceđene zemičke (cediti pritiskom među rukama, kao kada pravite grudvu od snega), zatim dobro sjediniti masu. Napraviti sneg od belanaca i dodati u masu lagano mešajući. Posoliti po ukusu i dodati seckani peršun uz lagano mešanje.

Zatim masu umotati u kuhinjsku krpu. Pošto je bitno kako se umotava, evo jedan crtež.

user posted image

Dakle, zamisiti da je krpa izdeljena na 9 delova kao na crtežu. Šrafirani deo nauljiti, a masu staviti u centar (na crtežu piše "A"). Zatim se masa treba umotati, Prvo preko mase prebaciti deo pored kog je roza user posted image (kako bi i preostali nauljeni deo krpe legao na masu), zatim deo koji je označen plavim user posted image , zatim ostatke krpe podviti na dole (na crtežu 3 i 4).

Kuvati ukupno 1 sat u kipućoj vodi (1/2 sata na jednoj strani, zatim okrenuti pa 1/2 sata na drugoj strani).
Posle sat vremena izvaditi iz vode i staviti na dasku. Kada se malo prohladi, skinuti krpu.

Služi se seckano na šnicle (kriške user posted image ) kao hleb.

Može da se prespe prženom prezlom, ali je efektnije bez, zbog 2 boje zemički i peršuna.

Moja mama ovu knedlu uglavnom pravi uz divljač, mada smatram da ide odlično uz bilo koju vrstu mesa koja ima nekakav preliv.

Srećno! user posted image

< Poruku je uredio Tasha RR -- 13.8.2009 19:46:23 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Češka knedla
13.8.2009 19:46:50   
Anoniman
Ubaciću sutra (ili kasnije) u Recepte. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Trudnica na poslu


Sta mislite koliko dugo treba trudnica da radi ako se OK oseca?

odmah treba da prestane (28%)

do 3 meseca (14%)

od 6 meseca (27%)

do kraja trudnoce (31%)


Ukupan broj glasova: 173

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here