U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
mislim da je pogodna za sve mališane (izostavite alkohol)
za okrugli kalup od 20 cm
1. skuvati 1 l mlijeka, dodati 150 g riže okruglog zrna i rendanu koricu 1 limuna, kuvati na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok riža potuno ne upije mlijeko. prebaciti u neku posudu da se brže ohladi.
2. 1 l mlijeka staviti u šerpu sa 120 g šećera, rendanom korom 1 limuna i narandže i 80 g gustina, kuvati uz često miješanje dok ne provri. skloniti sa vatre, dodati 3 lagano umućena žumanjca, promiješati, vratiti na vatru i kuvati još par minuta. ohladiti.
3. papirom za pečenje obložiti kalup za tortu, na dno namazati par kašika marmelade od kajsija, posuti sa par kapi porta ili marsale, zatim trećinu količine sutlijaša, pola količine krema i posuti kockicama kruške viljamovke i jagoda (ili drugog voća po želji), zatim ponovo sultlijaš, krem i voće, završiti sutlijašem. hladiti u frižideru 24 sata. izvrnuti tortu iz kalupa i ukrasiti voćem po želji.