cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

recepti za sos od ...

clock-img

01.08.2014, 09:17

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ispostavilo se da nam je potrebna tema o sosovima user posted image
pa je evo otvaram i napisacu svoj odokativni recept za sos od mirodjije ( on je bio trazen )
SOS OD MIRODJIJE
na ulju dobro zagrejati brasno , razrediti ga do gustine pudinga , posoliti , dodati malo secera , seckanu mirodjiju i po ukusu kap - dve sirceta ( bukvalno kap - dva ) i kuvati ga jos minut dva
prijatno
a sad Vi drage drrugarice , dajte recepte za sos od ...

< Poruku je uredio Olga RR -- 1.8.2014 9:19:28 >

clock-img

01.08.2014, 09:23

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

evo i mene i moj sos od mirodjije ahahha

na malo maslaca proprziti malo iseckanog belog luka, dodati brasno, dodati mirodjiju (najlepse je naravno sa svezom), razrediti mlekom (ili moja sveki cak nekad doda pavlake) posoliti, i iscediti malo limuna. Kuvati taman da se malko zgusne.

beli sos klasicni ili neko cak kaze bešamel pravim isto tako samo bez mirodjije

clock-img

01.08.2014, 12:32

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

SOS OD PARADAJZA : kuvati sok od paradajza, u šolju razmutiti malo brašna u vodi, lagano dodati u sok od paradajza, posoliti, pošećeriti.

A bešamel smo modifikovali Markovim rođenjem: brašno voda, so. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

01.08.2014, 12:37

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

mi smo se sada navadili na sos od pecurki. znaci pavlaka za kuvanje, malo mleka i krem supa od pecurki. sve to lepo zbrcakam i kuvam 2-3 minuta. svi ga obozavaju. isto tako pravim i sa 4 vrste sira, ona c mesavina.
bude gotovo za manje od 5 minuta a pre preukusno...

clock-img

01.08.2014, 12:47

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ovako sam nekada pravila Besamel sos
Na malo maslaca proprziti cen belog luka i kasiku rena sa dve-tri kasike brasna. Kad malo potamni naliti mlekom da se dobije gustina pudinga, kuvati par minuta pa dodati solju jogurta ili casu pavlake. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

clock-img

01.08.2014, 12:54

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

SOS OD VISANJA
na ulju ugrejati ocedjene i izgnjecene visnje , dodati brasno , mesati da se brasno rasporedi i doobro ugreje , dodati sok od visanja ( onaj sto je iscedjen ) i secera ( dosta secera da ne bude kiseo sos ) i dodati vode , mesati dok se ne zgusne na neku gustinu pudinga

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.08.2014, 13:06

clock-img

superm

pencil-img

3244

SOS OD PARADAJZA
Sipati 2 kasike ulja I vrsnu kasiku brasna. Promesati zicom, dodati pola litre soka od paradajza, soli po ukusu I pola kasicice secera. Kada baci 2-3 kljuca, sos je gotov.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!