cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

panna cotta sa jogurtom

clock-img

19.08.2010, 21:36

clock-img

bluka

pencil-img

288

evo jedne brze, a fine, poslastice:

(za 4-6 osoba)

300 ml neutralne pavlake (mliječni tečni šlag)
400 ml punomasnog jogurta
7 kašika šećera
3 lista želatina

rastopiti šećer u pavlaci na laganoj vatri. u međuvremenu potopiti listove želatina u hladnoj vodi, kad pavlaka proključa, skinuti je sa vatre, umiješati ocijeđene listove želatina da se otopi pa sve pomiješati sa jogurtom.
navlažiti posudice hladnom vodom, sipati smjesu u posudice i ostaviti da se malo ohladi, zatim hladiti u frižideru najmanje 4 sata.
služiti sa prelivom po želji (bilo koji voćni, čokoladni, karamel ili neki drugi preliv), odlično ide i uz pečeno ili grilovano voće (kajsije, breskve, nektarine). ako želite panna cottu poslužiti na tanjiru, umočite posudicu u vrelu vodu i lako će iskliznuti iz posudice.

recept je od ane ugarković.

Poslednji tekstovi

article-img