cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Opekotine

clock-img

09.05.2011, 16:38

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Ja sam imala gadne opekotine posle neke *ebene eksplozije, u hitnu idi da ti srede, usput hladne obloge. Izvadi nešto iz zamrzivača pa stavi. Znam kako boli i ako si se jako opekla idi s oblogom obavezno. Pa ćeš dobiti bocu za bol.

clock-img

09.05.2011, 16:53

clock-img

prolece

pencil-img

1341

Gagana, Rivanol rastvor je za prvu pomoć to bi ti i u "hitnoj" stavili, pa posle "Šaljićev" melem. Ima MELOP-G i MELOP-E, ali ja nikako d azapamtim koji je za sveže, a koji za dalju negu opekotina. Mada je najbolje da posetiš lekara.

clock-img

10.05.2011, 14:42

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Gaganaaaaaaa, jesi li išla kod dr?

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

10.05.2011, 14:44

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Da, opekotina 2 stepena, povrsinska.

Mazem neki melem, puno je bolje, vise ne izgleda tako strasno a i ne boliuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

10.05.2011, 14:59

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image

clock-img

10.05.2011, 15:12

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

U hitnoj su mi preporucili Saljicev melem, ali mi je jedna doktorka iz mog komsiluka rekla da odem kod jedne zene koja zivi tu u okolini Krusevca, ona pravi meleme. Namazala sam jednom, malo je peklo, ali je posle par minuta rana izgledala puuuno bolje. Uz melem sam dobila i neko pero kojim se to mazeuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

12.06.2011, 22:55

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Opekla sam nogu na peglu user posted image
Imam plik velicine jedno 2cm i oko toga 1cm bordo spaljene koze user posted image
Kao za inat nemam vise Saljica u kuci, namazala sam Jekoderm ali ipak se napravio plik. Da li sme plik da se probusi ili da nista ne diram?

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

12.06.2011, 22:56

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Iz iskustva - nemoj ga bušiti, boleće te i peći još više!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

12.06.2011, 22:57

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Mislim da ne smes da diras nista sama kako ne bi doslo do infekcije.

clock-img

12.06.2011, 23:00

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Joj, znam i ja da ne treba nego je toliko naduven da mi se sve cini da bi manje bolelo da pukne user posted image
I na nezgodnom je mestu, na kolenu user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

12.06.2011, 23:02

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Pepeljugo, a da probaš da staviš hladne obloge u nedostatku nečeg konkretnijeg user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

12.06.2011, 23:04

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Nista ne diraj. Ako ga probusis, mozes da uneses bakterije , a plik ce se svakako opet zatvoriti i napuniti tecnoscu. Ne diraj i pusti da sam pukne.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

12.06.2011, 23:06

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

pepeljugo nemoj sama da busis taj plik.
Mm se prosle godine dobro opeko obe ruke i desni taban.Imao je opekotine II i IV stepena i koristio je sanaderm kremu.Ona mu je bas pomogla.A dr su mu bisili te plikove.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

12.06.2011, 23:10

clock-img

Anoniman

Kada se mm opekao na roštilj probušio je plik. I ja uvek probušim plik.
Uzmem iglu, stavim je u plamen upaljača, zatim prebrišem alkoholom. Provučem konac kao da ću da šijem, i provučem iglu kroz plik tako da konac prođe kroz njega (dva kraja konca treba da budu van plika, a sredina konca u pliku). Na taj način se plik drenira i ne stvara ponovo. Koliko je higijenski, neću komentarisati, to svako za sebe odlučuje hoće li da radi ili ne.

clock-img

12.06.2011, 23:14

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Ne znam koliko treba da pukne sam, prilicno je veliki, u visinu, nadam se da razumete na sta mislim - bas se nadulo

clock-img

05.08.2011, 22:55

clock-img

kec1

pencil-img

2

user posted image ja stvarno nisam znao sta znace opekotine i kolko su bolne dok sam nisam to osetio i zato zelim da vam objasnim kako lako i cime sam se izlecio od opekotina na licu 2 a na delu obraza i desnom uvetu 3 stepen opekotina. Upalio mi se auto u voznji i u trenutku izlaska iz auta plamen mi je zakacio desnu polovinu lica. Bolovi su bili uzasni. Probao sam sve zivo, prvo od lekara pa nadalje i tako buducih 24 sata (plikovi ogromni a bolovi uzasni). E onda se javlja zena cija baba ima 100% prirodan melem za opekotine OPEKO-STOP, bolovi su brzo nestali, a kad vam kazem da nemam oziljak kao posledicu jer je lice u pitanju onda je za neverovati. Posle jos nekih iskustava na tudjim primerima mogu da kazem da ako ga imate kuci pri ruci u trenutku nezgode bol nestaje u roku od 5 min., a plikovi se ne pojavljuju. Baba i njen OPEKO-STOP su cudo. Mozete da ga nadjete na facebook. pozdrav

IZVORNA PORUKA: guppy RR

Šta ono treba da uradim kad se opečem... da bude bolje user posted image

user posted image user posted image

clock-img

05.08.2011, 22:58

clock-img

kec1

pencil-img

2

ja stvarno nisam znao sta znace opekotine i kolko su bolne dok sam nisam to osetio i zato zelim da vam objasnim kako lako i cime sam se izlecio od opekotina na licu 2 a na delu obraza i desnom uvetu 3 stepen opekotina. Upalio mi se auto u voznji i u trenutku izlaska iz auta plamen mi je zakacio desnu polovinu lica. Bolovi su bili uzasni. Probao sam sve zivo, prvo od lekara pa nadalje i tako buducih 24 sata (plikovi ogromni a bolovi uzasni). E onda se javlja zena cija baba ima 100% prirodan melem za opekotine OPEKO-STOP, bolovi su brzo nestali, a kad vam kazem da nemam oziljak kao posledicu jer je lice u pitanju onda je za neverovati. Posle jos nekih iskustava na tudjim primerima mogu da kazem da ako ga imate kuci pri ruci u trenutku nezgode bol nestaje u roku od 5 min., a plikovi se ne pojavljuju. Baba i njen OPEKO-STOP su cudo. Mozete da ga nadjete na facebook. pozdrav

clock-img

20.08.2011, 10:42

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

hladna voda i na mesto opekotine staviti secer da stoji par min i ponoviti postupak par puta... dok nisam probala nisam verovala kazu da secer izvlaci toplotu user posted image

clock-img

15.11.2011, 09:58

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pocela je sezona lozenja i sezona opekotina user posted image
juce sam se opekla na uzarenu pec , opekotina je oko 2 cm , naravno da je leva ruka jer sam levoruka , i sta , namazala sam je jekodremom i nema plika user posted image
nije to nake duboka opekotina , prvi stepen i relativno mala povrsina ali dovoljno da nervira i da smeta user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.11.2011, 21:29

clock-img

Anoniman

Imam groznu opekotinu na ruci , naslonila sam je na rernu i sad mi je to mesto oteklo a naravno i zakacila sam posle na jaku pa nemam deo koze , boli me i onako je braon nije vise crveno a tu gde sam ogulila kozu je zuto . Sta da radim , nemam kad kod lekara ? Mazala sam jekoderm usput ..

clock-img

15.11.2011, 21:44

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Jekoderm i jomelop, mada bi bilo najbolje kad bi mogao lekar da pogleda. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

15.11.2011, 21:49

clock-img

Anoniman

Ok , uzecu sutra negde i to . Ne moze lekar da vidi , nek gleda nesto drugo user posted image

clock-img

09.02.2012, 10:17

clock-img

MASHKA

pencil-img

1517

Žene ja preživeh juče noćnu moru!
Staša je izgorela ceo dlan i prstiće na TA-peći, vrištala je kao luda a posle je cela ruka bila jedan veliki plik. Poslali si nas hitno u Kraljevo na dečiju hirurgiju da joj ljušte kožu, pa još nas zbog sterilnih uslova nisu puštali unutra! Ma haos, sada ima zavoj a ispod vidim da se promaljaju novi plikovi. Popodne idemo na kontrolu...user posted image

clock-img

09.02.2012, 10:20

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ajme, Mashka user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

09.02.2012, 10:21

clock-img

branki*

pencil-img

20828

o,mashka,bas groznouser posted image .proci ce sigurno,mom drugu je kao bebi pala kljucala vodu na celu podlakticu,bili u beogradu,ostao oziljak,ali nema veze.je l treba ruka da bude uvijena kod opekotina?bas mi je zao.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !