U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
100gr putera 300 gr šećera u prahu 2 jajeta 1 vanilin 4 banane 100 gr seckanih oraha 300 gr brašna 1 prašak za pecivo 10 kašika mleka
Umutiti puter i šećer, dodati jaja, vanilin i 3 banane, umešati orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko. Peći na 180°C 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni ( dovoljno za 1 pleh sa 12 komada) i ukrasiti, po želji, preostalom bananom.
Ako orahe zamenite sa 100 gr brašna, možete dati i bebi koja je blizu 1. rođendana!
Priprema: Umutiti jaja sa pavlakom i uljem. U drugu posudu sjediniti sitno rendanu bundevu, cimet, đumbir, šećer, brašno sa praškom za pecivo. Sjediniti dobijene smese u jednu kompaktnu. Izliti u modlice za muffine. Zagrejati rernu na 200C,a u međuvremenu pomešati maslac (otopljeni) sa šećerom i brašnom, pa dobijenu masu nadodati na svaki izliveni muffin. Peći oko 20 minuta. Čuvati u poklopljenoj posudi.
Mihajlo je pojeo 2 u cugu A dekoracija nam ostala od sinoć..... Dubili smo bundevu!
< Poruku je uredio n i n a -- 1.11.2011 22:22:58 >
02.11.2011, 09:06
Olga75
20593
imam i ja jedan jednostavan recept : 200g brasna 100 g secera oko 100 g topljenog margarina ili putera ili ulja , moze i manje pola pp oko 1 dcl mleka ( zavisi od kolicine masnoce ) 2 jaja sve to umutiti i sad nastupa jednostavnost ovog recepta jer mu je ukus neutralan pa se u testo moze ubaciti sta vam volja , lomljena cokolada , komadici jabuke , visnje , kupine , rendana narandza , esencija ruma , kornfleks ,ma sta god hocete
i onda klasika u podmazanu modlu sipati smesu do pola ( po gustini treba da se "slaze " u modlu ) , peci na oko 180 stepeni 20 ak minuta
Ne znam gde su im nestali Cokoladni mafini sa rikota sirom i komadicima cokolade
02.11.2011, 09:38
Tea2
1014
nina,moze li bundeva iz zamrzivaca ?Ako moze,treba li odlediti i ocediti ili ide zamrznuta?Ubice me tvoja kuhinja...
02.11.2011, 09:39
Olga75
20593
predpostavljam da treba dooobro ocediti bundevu ali javice se Nina
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh
JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
02.11.2011, 09:43
Tea2
1014
Olga,pravicu i po tvom receptu!
02.11.2011, 09:45
Anoniman
Evo nine Ja sam direktno rendala i baš je mnogo soka pustila, ipak je malo procedi, ta zamrznuta je još mokrija
A ove moje su baš dijetalne Vidi kako malo brašna ide-50% kolača je samo bundeva
< Poruku je uredio n i n a -- 2.11.2011 9:47:01 >
02.11.2011, 10:07
Tea2
1014
nina,moze li se ovo peci u onom plehu ili je neka fora bas u papirnim modlama?
02.11.2011, 10:09
Anoniman
Inače pečem u običnoj projari, nego imali goste pa ih ja stavila u korpice A dobije se 16 muffina od ove količine, ako bi pekla u plehu, onda neki manji
02.11.2011, 14:17
Anoniman
MUFFINI OD BRUSNICE
Potrebno: 2 šolje svenamenskog brašna 2/3 šolje šećera 2 kašičice praška za pecivo 1 šolja svežih i naseckanih ili kandiranih brusnica 2/3 šolje mleka 1/4 šolje topljenog margarina 1 kašičica rendane kore od narandže 1/2 kašičice ekstrakta vanile 1 jaje
Priprema: Zagrejati rernu na 200C Pomešati u jednoj posudi brašno, šećer, prašak za pecivo, so i brusnice, a u drugoj mleko, jaje, margarin, koricu od narandže, vanilin ekstrakt. Smese sjediniti da se dobije kompaktna masa pa kašikom razdeliti u kalupe (dovoljno za 12 kalupa) i peći oko 18 minuta. Ispečene muffine odmah izvaditi iz kalupa da se ohlade.
Savet: Ovi muffini se lako zamrzavaju. Kad želite da ih upotrebite, odmrznite na sobnoj temperaturi, stavite u aluminijumsku foliju i podgrejte na 150C nekih 10-15 minuta.
Ovako su meni uspeli Doduše ja nisam uspela da nađem svežu brusnicu i nisam ih skoro pravila, ali koliko se sećam treba ih držati u zatvorenoj kutiji inače se brzo suše.
02.11.2011, 22:38
magde
1463
jaoooo bas sam ovo trazila kada vi tu sve imate bre hahahah a bas sam na youtube gledala kako je jedna radila kakve samo stvare sa ove mafini po njihovo cupcake ,ja zelim za rodgendan u vrtic da ponesem i ukrasim idite na youtube i napisite decoration cupcake i eto vas super ideje za one koje takodge zele nesto takvo da iznenade svoje dece
_____________________________
sacuvaj ne bozeeee
03.11.2011, 23:24
gagins
680
Evo jedan i od mene. Muffini sa bananom i seckanom cokoladom
Suvi sastojci: 2 solje brasna 1/2 praska za pecivo 1/2 kasicice soli 1/2 solje secera 1 vanila
Mokri sastojci: 2 jaja 1/4 solje ulja 125ml mleka
2 banane(izgnjeciti i ostaviti sa strane) 100 gr cokolade po zelji(ja koristim Milku i to uvek neki drugi ukus).
Umutiti mokre sastojke pa dodati suve sastojke(suvo u mokro),zatim ubaciti gnjecene banane i seckanu cokoladu. Peci 30 minuta na 180 stepeni.
19.11.2011, 23:13
Anoniman
Evo šta sam danas isprobala i već je otišlo više od pola
Priprema: U velikoj posudi umutiti jaja, dodati im šećer, ulje i vanilin ekstrakt.U blenderu izmiksati jagode. Potrebno je oko nekih 300 gr jagoda da bi se dobila kaša od 250 ml koliko je potrebno za cupcake, ali preporuka je da dodajete postepeno jagode u blender, pa dok vam merica na blenderu ne pokaže 250ml, dotle dodavajte još jagoda.Dobijenu kašu od jagoda dodajte umućenim jajima, pa dodajte još 1-2 kašičice cimeta (po ukusu) i 1 kašičicu naribane limunove korice.Poslednje što dodajemo masi i to postepeno je brašno sa 1/2 kašičice soli i 3 kašičice praška za pecivo. Zagrejte rernu na 170C, biće vam potrebno 24-28 modli u koje ćete staviti papirne korpice za pečenje. Napunite 2/3 korpice i pecite 20 minuta. Kad se cupcake ispeče ostaviti da se lepo ohladi pre nadevanja. Dok se cupcake peče u jednoj posudi izmiksati sir sa puterom dok ne dobijete glatku masu, pa dodajte 1/2 kašičice vanilin ekstrakta i šećer i mutite dalje dok ne dobijete kompaktnu masu. Ostavite malo u frižideru da se stegne. Prohlađene cupcake špricom za torte nadenite sirnim kremom, i ukrasite polovinom ili celom malom jagodom. Napomena: ukoliko vam se krem ne stegne dovoljno (kao što se meni ovom prilikom desilo, jer je sir bio vodenastiji), slobodno nadenite cupcake običnom kašikom. Čuvajte ih na hladnom u zatvorenoj posudi. Prijatno moje dame!
< Poruku je uredio n i n a -- 19.11.2011 23:14:46 >
10.12.2011, 21:46
Anoniman
Mene će proterati sa ove teme, samo ja kuckam ma, baš me briga hehe
Danas sam pravila jedan kolačić, jer mi se jako jeo kolač sa narandžom, 70% sam improvizovala i ispalo je ekstra, a prava je stvar za ove predstojeće praznike ... Pa neka se onda zovu:
BOŽIĆNI MUFFINI
Potrebno: 1 1/2 šolja brašna (može pola pšenično, pola integralno) 2 kašičice praška za pecivo 1/2 kašičice soli 1 kašičica cimeta 1/2 kašičice đumbira na vrh noža muskatnog oraha 50 gr putera 3/4 šolje šećera 2 jajete 1 šolja pasirane šargarepe 1-2 kašike soka od narandže 1 kašičica narendane kore od narandže 1/2 šolje brusnice 2/3 šolje jogurta žuti šećer za posipanje
Priprema: U posudu uspite brašno, prašak za pecivo, so i začine. Šargarepu stavite da se kuva dok omekne (ne mora biti potpuno raskuvana, ali dovoljno da može da se ispasira viljuškom).U drugoj posudi penasto umutite puter i šećer, pa dodajte jaja jedno po jedno.Skuvanu šargarepu propasirajte i prelijte sokom od ceđene narandže (dovoljno je 1-2 kašike, ako želite intenzivniji ukus dodajte sok od pola narandže).Sjedinite dobijene mase u jednu, dodajte kašičicu ribane kore od narandže, brusnicu i jogurt.Sipajte masu u namašćene modlice, ili izliti u jedan manji pleh (predlog-ako mislite da pečete kao ceo kolač u redovnoj tepsiji bolje udvostručite dozu), posuti svaki kolač (ili ceo) sa malo žutog šećera, pa peći na 200C oko 15-20 minuta (za muffine je dovoljno 15 minuta).
Uživajte i srećni praznici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.12.2011, 22:08
Maya21
2923
uff ninoo! ja ne jedem slatko a ovo tako fino zvuci
10.12.2011, 22:16
Anoniman
Pa ovde ide samo maaalko šećera Meni se jako dopada baš zato što nije preslatko, a puno je ukusa... I super za klince
12.12.2011, 13:13
Jeca*
8145
juce sam pravila ovaj kolac (uzeh ga sa sajta Blic Zena)
BRZI MAFIN IZ ŠOLJE POTREBNO JE 4 ravne kašike brašna, 4 ravne kašike šećera, pola kašičice praška za pecivo, 2 kašike kakaoa, 1 jaje, 3 kašike ulja, 3 kašike mleka PRIPREMA U veću šolju stavite brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i dobro promešajte. Ubacite jaje i opet promešajte. Dodajte potom ulje i mleko, promešajte da ne ostanu grudvice, pa šolju stavite u mikrotalasnu rernu. Uključite je i pecite mafin 4 minuta na 850 vati ili 3 minuta na 1.000 vati. Gotov mafin izvadite iz mikrotalasne, ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa prelijte kremom od vanile.
super je može se isfilovati pudingom sa visnjicama i šlagom ili eurokremom...super je kao podloga a stvarno bude za 3min pa eto probajte
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
12.12.2011, 13:16
Olga75
20593
ovo zvuci super nego , kako izmutis jaje , prvo mikserom pa ga ubacis ili ga samo viljuskom u celoj smesi onako promutis
< Poruku je uredio Olga RR -- 12.12.2011 13:17:11 >
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh
JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
12.12.2011, 13:28
Jeca*
8145
ja sam u drugoj cinijici umutila onako viljuskom, pa ubacila u ovu smesu pa sve zajedno viljuskom..uopste nisam ukljucivala mikser samo obavezno stavite u dublju ciniju, ja sam pravila u onoj kao velikoj solji, Lukinoj..kao one duboke posude za pahuljice ili sl, znate na sta mislim
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
12.12.2011, 14:12
Snelle
7446
Ja sam sinoć spremala muffine, po receptu članice vesnam sa one druge teme (Muffini za chokoholike) i nije mi jasno zašto se sve ne spoji u jednu temu Elem, napravila sam duplu meru, jer sam imala goste, i mogu reći da su odlični! Čak ni ja nisam mogla da im odolim, iako sam kao na dijeti
31.12.2011, 00:09
maca821
3514
SLANI MAFINI
280g brašna 3 kašikice praška za pecivo 250ml mleka 100g šunke 100g ribanog sira 6 kašika ulja 2 jaja malo soli i malo bibera Pomešati sastojke i sipati u kalup, peću u zagrejanoj rerni na 200C oko 20min
31.01.2012, 08:02
zivka
2197
IZVORNA PORUKA: Jeca*
juce sam pravila ovaj kolac (uzeh ga sa sajta Blic Zena)
BRZI MAFIN IZ ŠOLJE POTREBNO JE 4 ravne kašike brašna, 4 ravne kašike šećera, pola kašičice praška za pecivo, 2 kašike kakaoa, 1 jaje, 3 kašike ulja, 3 kašike mleka PRIPREMA U veću šolju stavite brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i dobro promešajte. Ubacite jaje i opet promešajte. Dodajte potom ulje i mleko, promešajte da ne ostanu grudvice, pa šolju stavite u mikrotalasnu rernu. Uključite je i pecite mafin 4 minuta na 850 vati ili 3 minuta na 1.000 vati. Gotov mafin izvadite iz mikrotalasne, ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa prelijte kremom od vanile.
super je može se isfilovati pudingom sa visnjicama i šlagom ili eurokremom...super je kao podloga a stvarno bude za 3min pa eto probajte
Napravila sam ih sinoc-duplu meru u vatrostalnoj samo nisam imala kakao pa sam iydrobila dve stangle cokolade. |Odlicno je !
16.02.2012, 15:28
mtajcica83
1527
Zene jeli ih vi pecete u korpice ili samo u prazne kalupe..Ja sam ih pravila u korpice i sve mi se zalijepilo, pa sam ih kad su se ohladile odlijepljivala iz tih korpica(jedva) i stavljala u nove(jer sam ocekivala goste)...Ali bili su jako ukusni i niko nije primijetio da su malo icerupani sa strana jer sam ih prelila rastoplenom cokoladom
_____________________________
Moj maji bubicicak 08.10.2010
22.07.2012, 13:35
Figaro88
4199
Banana mafini 190gbrasna 1 k.kasicica sode bikarbone 1 k.kasicica praska za pecivo na vrh kasicice soli 3 zrele banane izgnjecene 150g secera 1 jaje umuceno 75g rastopljenog butera 75g braon secera 15g brasna 15g butera malo cimeta Zagrejati rernu na 190C.U jednoj ciniji pomesati brasno sodu bikarbonu,prasak za pecivo i so.U drugoj ciniji umutiti banane,secer,jaja i istopljeni buter.Pomesati obe smese pa sipati u kalupe.Umesati braon secer,brasno i cimet,dodati buter.To su mrvice koje se pospu po mafinima.Peci 18-20min,proveriti cackalicom da li su gotovi....
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?