LI, daću ti jedan savet - nemoj previše da gledaš kvalitet, u smislu da kupuješ, lupiću, sir koji košta 600 umesto 400 dinara, i nemoj da praviš previše izdašne slane torte i slično tome. Kad sračunaš materijal i dodaš nešto za ruke, to bude preskupo. Meni su neki poznanici tražili da im napravim za NG tortu od paprika i neki rolat, ja im rekla cenu, oni se frapirali. A izračunala sam im minimalnu cenu, bukvalno, samo da ne budem u minusu sa strujom i ostalom amortizacijom, zarada bi mi bila, na celo prepodne posla, možda 400 dinara.
E sad, za sve postoje kupci, naravno, ima mnogo ljudi koji vole finu hranu i spremni su da za nju izdvoje para koliko je potrebno, ali iz mog iskustva, makar u NS, je mnogo više onih koji će ti reći "ma daj, za te pare mogu da kupim 2 kg forneta". Pogotovo klinci, proslave 18. rođendana, tu gledaju da što više uštede na hrani da im što više ostane za piće, pa najbolje prolaze kiflice, pitice, projice, i slično.
A sa druge strane, za kvalitetne torte su svi spremni da izdvoje koliko je potrebno, samo da im ne uvališ neku margarinušu...možda zato što je torte, naravno, potrebno manje nego slanog, i slanog uvek praviš 2-3 vrste...Možda grešim, ali eto, pošto ja ponekad odradim neki poslić ovog tipa - moje iskustvo