eeee, evo, ja sam se skoro porodila u KG. tacnije 20.maja. ako me pitate kako sam prosla, bolje da vam ne govorim pukao mi je vodenjak 19.uvece u 22h, ja sam se dvoumila da li da idem u bolnicu, jer nisam iala apsolutno nikakve bolove. otisla sam u 00.15 u bolnicu, pregledali me, prst i po otvorena, znaci nista. ujutru, oko 9h su mi stavili neku vaginaletu za otvaranje, bio je u smjeni dr Folic,inace divan ovako covjek, to mi nista nije pomoglo. onda je oko 13h dosao dr Zivanovic, koji mi je inace vodio trudnocu, on me pregledao i rekao d sam i dalje prst i po otvorena. uh, nikad kraj. oko 17h sam primila indukciju i posle uzasnih bolova u 22h se porodila.
elem, ja sam iz CG, udata u KG, i tek sam dosla u KG u petom mjesecu, jer sam cekala da se zavrsi u CG procedura oko otvaranja trudnickog bolovanja. posto nisam znala nista o dr u KG, pitala sam mog dr u cg da mi preporuci nekog, on mi je preporucio dr Zivanovica, kojii je stvarno diivan
ja sam trazila epidural, ali ga nisam dobila, jer su svi anesteziolozi bili "zauzeti" u tom trenutku.
medjutim, naravno, saznala sam da sam trebala ranije da nadjem nekog anesteziologa i da mu platim da dodje da bi mi dao anesteziju. dr Zivanovic ih je zvao, kad sam bila dovoljno otvorena za anesteziju, medjutim oni su posle pola sata javili da su svi anesteziolozi u sali...ali, da znate da tako funkcionisu stvari. Anestezija je besplatna, ali morate da platite da bi dosao anesteziolog.:)
sto se tice odeljenja, ja sam bila zadovoljna. dvije sobe su na jedno wc i tus kabinu. dakle, nas 6 zena, ali kad sam ja bila u bolnici, samo tu noc kad su me doveli iz sale bile su porodilje u drugoj sobi, ali su one ujutru otpustene kuci i bile smo samo nas 3 na jedno wc i kupatilo, sto nije lose. Hrana je bas dobra, vode racuna da je lagana zbog probave i stolice, bubasvabe nisam vidjela.
sestre su ljubazne dok se ne porodis, kada se porodis, ne vide te :) dakle, ujutru u 6h je dosla sestra, zove se MIleva, mladja je, i u nkom je tripu da je ona neko i nesto, kao da me podigne da odem u wc, pitala me mogu li da piskim, ja sam rekla da ne znam, jer naravno nemate osjecaj za to posle porodjaja, ona je rekla da ce doci za sat vremena da me podigne. medjutim, njoj se smjena zavrsila, otisla je kuci, dosla je druga sestra i ja sam oko 7 rekla da me podigne iz kreveta, ona je rekla da ce brzo, samo da zamijeni posteljine i vise nije dolazila, tako da sam ja polako sama ustala, jer sam se osjecala ok. napravila krug oko kreveta, vrtjelo mi se u glavi, ja se vratim, pa onda posle pola sata odem u wc i na tusiranje.
takodje, drugi dan su nas pregledali, ginekolski, to je bio bas stres, jer sam mislila da ce uzasno da boli, jer sam imala ne znam ni ja koliko konaca. ali neki dr koji nas je pregledao, mladji, bas je bio njezan i nista nije boljelo.
e onda smo cekali sestru cio dan da dodje u sobe da nam skine braunilu ( onu iglu u ruci) koja nam je smetala da uzmemo bebu i da funkcionisemo. svaki put kad bismo ih zvali one bi rekle evo brzo cemo i vise ih nema.
eto, ako nekog jos nesto zanima,neka pise.