IZVORNA PORUKA: Olga RR
pa mi suboticani tako grozno , vestacki , snishodljivo ,kakano , kako vec pricamo
jednostavno tako pricamo i akcentujemo
Izvini Olga, ali ne znam cemu ova regionalna ubadanja. I da je iz prizrensko-timockog regiona morala bi da se potrudi malo, a ako nisi znala suboticki region spada u knjizevno-standardni dijalekat. I niko ovde nije spomenuo suboticki izgovor, vec izgovor pojedinca, te ne znam zasto se uvek nalazis prozvana u nekom regionalnom kontekstu. Devojka ne zna da akcentuje, a meni je potpuno svejedno da li je iz Subotice ili Beograda ili Nisa.
I ne svrstavaj sve Suboticane u taj kos, posto, prosto poznajem ljude koji veoma lepo pricaju, a jos nisu u sferi javnosti, gde bi posebno trebalo da povedu racuna. Mene licno zabole uvo sto je Mirna iz Subotice. To me apsolutno ne zanima. U razlicitim emisijama sam glasala za razlicite ljude, prosto ko se kako pokaze. Moj izbor nije uvek bila Sara ili Nevena ili sta vec. Mene ne zanima odakle je ko. Ne zanima me ni u privatnom zivotu, a kamoli ovako.
Kad ti zapevas u Prvom glasu Srbije i lose akcentujes reci i za tebe cu isto reci.
< Poruku je uredio Verolina -- 6.1.2013 20:38:39 >
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.