cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Proslava dečijeg rođendana

clock-img

18.05.2012, 17:45

clock-img

Anoniman

Mi smo počeli sa pripremama.

Rođendan nam pada u četvrtak i taj dan ćemo da spremimo ručak za babe i dede a u subotu u našem dvorištu matine žurka za naše društvo i mlađi deo familije. Ja ću umesiti dve torte njoj, jednu za četvrtak jednu za subotu koje će ona moći da jede i razmazuje posebi i po kući a moja mama pravi velike torte za velike goste. Na žurci će biti oko 20 odraslih i 9 dece (od čega 3 bebe), pod uslovom da svi dođu... S obzirom da ne žive svi u Beogradu, pretpostavljam da će se broj smanjiti...

clock-img

18.05.2012, 17:50

clock-img

MicinaMama

pencil-img

3548

gea odlicno,mislim da ce festa biti na nivou kao sto bi Zika rekao hehe

clock-img

18.05.2012, 17:55

clock-img

Anoniman

Još samo da mm i svekar završe sa građevinskim radovima u dvorištu na vreme da možemo da se opustimo i uživamo... user posted image

clock-img

18.05.2012, 18:20

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

e da se oglasim i ja ovde...isto je dan rodjendana bio cetvrtak i kod kuce porodicno duvali svecicu na torti sto je bio kolac namenjen i slavljeniku, tj. sestric duvao, kosta gledao u cudu user posted image

a u tu subotu smo u zvezdarskoj sumi organizovali za drustvo, hm, kad se preslisam bilo ljudi, a bogami i dece bas, 32 odraslih i 11 komada od bebe od 2 meseca do 5 i po godina deteta...i super bilo, od nekih pola 4 smo bili tamo, drustvo se skupljalo nekih sat i nesto, onda bila torta (ova je bila decije-odrasla, vocna veeelika, mada je malo ostalo bogami) i bas se bilo smrklo maltene skroz (oko 20h) kad se nas poslednjih par pokupilo. inace smo pored torte imali neke slane zanimacije (pitice, puzice, i tako to) i pice (uglavnom pivo, dedina rakija, malo belog vina i sokovi) ono sto nam je bilo bitno, stvarno smo se super lepo i opusteno svi proveli i mi odrasli a i deca ova veca, trceca, jer tamo ima bas velika livada, pa klackalice i ljuljaske i penjalice, a super je bilo i za nas manje poluhodajuce puzece i sl. a sve to za vrlo malo para (sto nam je na zalost, bio vrlo bitan momenat)

i videcemo naravno kako ce se sve s' godinama odvijati, ali cak i bez tog finansijskog momenta, mislim da cemo uvek ici pre na neku varijantu samoorganizovanja u prirodi umesto igraonice.

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

04.06.2012, 08:23

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

E pa ja moram da se požalim! Juče smo bili na prvom rodjendanu, a pre toga bilo naravno i krštenje. Restoran u pokušaju pun mladih roditelja sa dečicom do dve godine. Tu su naravno i babe i dede da bi imao ko da čuva tu decu dok mame i tate lumpuju. I sve bi bilo super da nije bilo preterivanja u običajima! Mislim, ok ako hoćeš i voliš da sve te stare i neke novokomponovane običaje ispoštuješ, ali zašto mora dete da ispašta zbog toga?!

Prvo su sa njim stajali na ulazu u kafanu i pozdravljali goste koj dolaze. Onda su ga svi cmakali i grlili i štipkali pa se gle čuda unervozio toliko da su ga jedva smirili. Onda su malo zaboravili na njega. Pa je plakao jer je hteo mamu. Ali mama nema vremena jer se veseli i ćaska sa gostima (koje pola ne poznaje). Onda ga je uzela i nahranila i presvukla. Dete opet srećno. Ali ne zadugo! Treba da se šiša! Uzima ga kum i naravno on počinje da vrišti, pevač mu stavlja mikrofon pored usta da se čuje kako beba plače i prevodi šta mališa u stavri kaže. I svima to kao treba da bude interesantno. Dete i dalje vrišti dok ga kum tri puta podiže iznad glave. Onda ga uzima kuma dok kum seče kosicu na nekoliko mesta. Dete se već davi od plača. mama je pored i uopšte se nije potresla zbog toga. Stavljaju mu zlatno lanče oko vrata i neku narukvicu na ruku. Otima se ali bezuspešno. Mora da se vidi šta kum doneo detetu! Onda ga uzimaju neki drugi ljudi koji ga ljube (onako svi znojavi, bljaaak) i stavljaju pare u kapicu. Na kraju kažu da je baba reagovala i rekla dosta bre, dajte dete majci. Ja sam već bila izašla iz restorana jer nisam stvaro mogla sve to da gledam i slušam. Ispričao mi mm. Kad su ga smirili usledilo je slikanje. Opet su ga svi čačkali i štipkali i tako to. Nakon slikanja ajd kod babe u ruke. Mama je zauzeta igranjem, pićem i hranom. Uspavao se uplakan. Ja sam htela da ustanem i da je izmlatim! Neznam da li je njihova mladost u pitanju ili sam ja luda, ali meni sve to nije bilo normalno! Dobro je da je torta brzo stigla pa je ispalo da smo ih ispoštovali do kraja i nismo mnogo rano otišli. Ja jedva preživela i jedva sam čekala da stignem kući i zagrlim svog sina.

Mm je krstio petoro dece - staro kumstvo pa su insistirali da on bude kum i jednom i drugom bratu. I nikad nismo maltretirali decu. Čak je insistirao da bebe budu kod svojih mama i u crkvi. Kod njega su svi ti običaji koje inače ne voli ni on svedeni na dva minuta posla. Moram ok. ali neću bre decu da maltretiram!

Ovo treba da buzde lepa tema. Izvinite za ovaj post, ali toliko sam bila besna zbog količine gluposti koju sam videla da sam morala da napišem! Eto to su običaji oko prvog rodjendana i krštenja!

clock-img

04.06.2012, 08:29

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ma daaaj! Mada sta se ja cudim kao da nisam vec tako nesto videla...Ima nas raznih,ali i dalje ne razumem maltretiranje dece.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

04.06.2012, 08:33

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

jao lesice stvarno mi je bilo muka! kažem, imamo i mi kumove u selu koji baš poštuju sve običaje ali nikad sve to nije trajalo tako dugo i nismo davali da bilo ko uzima dete sem roditelja. Meni je ono bilo užasno!

clock-img

04.06.2012, 08:37

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Joj verujem ti. Meni bre muka bude kad je L rodjendan od broja ljudi koji prodefiluje-30 odraslih osoba koje ne mozemo da eskiviramo jer su nam rod najrodjeniji,tako da mogu samo da zamislim malo istraumirano dete medju ko zna kolikim brojem ljudi,sa sve muzikom i pevaljkom.

clock-img

04.06.2012, 08:38

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

znači nisam luda! user posted image Neko me ipak razume!

clock-img

04.06.2012, 08:39

clock-img

Anoniman

I ja te razumem , meni je uzasno neprijatno kad sam na takvim skupovima , vise ni ne idem

clock-img

04.06.2012, 08:42

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ne znam koliko hrane da naručim.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.06.2012, 08:43

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Mina ja necu da te savetujem,ja sam megaloman sa dijagnozomuser posted image

clock-img

04.06.2012, 08:44

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

a koliko ćeš odraslih da imaš?

clock-img

04.06.2012, 08:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

Ne znam koliko hrane da naručim.user posted image

Pitaj ljude od kojih narucujes , oni imaju neku racunicu za broj ljudi koji dolazi ..

clock-img

04.06.2012, 08:46

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Prošli put su me oni savetovali i ostalo je mnogo hrane.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.06.2012, 08:47

clock-img

Anoniman

Ti odbaci od te racunice trecinu i eto user posted image

clock-img

04.06.2012, 08:58

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Mudrice moja. user posted image

clock-img

04.07.2012, 09:13

clock-img

Anoniman

Luki je sutra rođendan... svake godine proklinjem sebe što ga nisam rodila 10 dana ranije! user posted image
U vrtiću ima 5oro dece, a ovih drugara van vrtića 3je. user posted image
Odlučila sam (u dogovoru sa Lukom) da ćmo sutra pozvati drugara i drugaricu kod nas, neka se igraju, duvaju svećice, jedu tortu i gotovo. Sledeće nedelje kreće u vrtić, poneće puno bombona da počasti one koji su tu. A pravu proslavu rođendana ćemo spojiti sa Markovim rođendanom u septembru (za ove drugare van vrtića), napravićemo proslavu za ove drugare iz vrtića (u vrtiću). I gotovo. Šta sad da radim kada je takva situacija. user posted image
Za sutra sam kupila Spidermen stolnjak, tanjire, čaše, salvete, kupila sam balone, jedino nisam našla Spiderman jestivu nalepnicu, i sada me to nervira, moraću da potražim još danas.

clock-img

04.07.2012, 09:30

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

Tashke ima tih slika po zdravim hranama... Ja kad trazim za sebe, nadjem bar 5 vrsta spajdermena, a moji ga ne vole user posted image vidjala sam ranije po merkatoru isto, nisam bila u poslednje vreme pa ne za sad... Mislim da sam u tvojoj ulici videla jednu zdravu hranu, na uglu kod banke i knjizareuser posted image pa probaj tamo...

clock-img

04.07.2012, 09:40

clock-img

Anoniman

I ja sam otišla direkt u Merkator, kao tamo sve ima, a ono - iznenađenje. user posted image
Ima i kod kafe Ambijenta jedna zdrava hrana. Moram pogledati.
Kaže mi sveki da u Gagarinovoj ima neka prodavnica specijalizovana za ukrase na tortama, pa možda i tamo pogledam.

clock-img

04.07.2012, 09:48

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

e da! ima malo je uvuceno pa ne vidis odmah ali tu je user posted image na to sam zaboravila... zove se sweet, gagarinova 4

< Poruku je uredio Maya21 -- 4.7.2012 9:49:03 >

clock-img

04.07.2012, 09:55

clock-img

Anoniman

Sad sam ih zvala, nije Gagarinova 4 nego 16 user posted image . Imaju, košta 90din. user posted image

Hvala Maya! user posted image

clock-img

04.07.2012, 10:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Za devojke iz Beograda, svaka preporuka za igraonicu Peca i deca na Medaku 3. Bili smo u subotu na rođendancu, kuća je fenomenalna, prelep deo za odrasle, na spratu i u suterenu su igraonice za decu. Ogromna je kuća i ima svašta nešto za svakoga.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.07.2012, 14:18

clock-img

Anoniman

Kupila sam Spiderman nalepnicu! user posted image

clock-img

12.07.2012, 10:22

clock-img

minna

pencil-img

3196

Mi imamo jos vremena do kraja avgusta do rodjendana, ali znam da ce to da proleti pa bih volela da smislim bar otprilike sta cemo, gde cemo...
Prosle godine smo bili na moru, krstenje i rucak za rodbinu, a drustvo i mladji predvece, sve je bilo u stanu.

Ove god. cemo biti u Bg-u, imamo splav na Savi i ja bih najvise volela da bude tu, samo sto ne moze tu da stane vise od 20ak ljudi, a bice sigurno vise...onda ostaje da podelimo na 2 dana, za starije i mladje ali mi je to nekako cimanje, pre bih da zavrsimo sve u jednom danu...(pogotovu ako vikend posle toga treba da odemo na more pa i tamo jos jednom slavimo rodjendan za mm-ove...mada sam tako prosle godine odustala od proslave rodjendana u Bg iako je to bio plan)

Tako da ako ne bude tamo, imam dilemu gde praviti, da li negde napolju ili unutra posto ce verovatno biti bas vruce... Ja bih pre napolju, pa negde gde ima dosta hlada neka basta, ali nista mi specijalno ne pada na pamet... Jel ima neko neku ideju mozda?

< Poruku je uredio minna -- 12.7.2012 10:25:43 >