cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Verujete li u Boga?

clock-img

21.11.2009, 22:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ja verujem u sebe. Verujem da sam dovoljno jaka da učinim sve, a ono ostalo je sudbina. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja se hvatam za Ringeraju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tasha kraljice.

clock-img

21.11.2009, 22:19

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ja verujem u sebe. Verujem da sam dovoljno jaka da učinim sve, a ono ostalo je sudbina. 

Vidis, mene su od malena ucili da ovako ne razmisljam i jako sam srecna zbog toga...
...odrasla sam u Beogradu sa bakom koja  je verovala u Boga i vodila me u crkvu, sada vidim da sam bila privilegovana..........moji prijatelji( ne svi ali vecina) sada uce ono sto sam ja znala sa 7-8 godina..........

Mene su ucili da sebe postujem i dam uvek sve od sebe, sto i radim, ali da verujem samo u Boga, da se uzdam samo u njega...
da nemam samopouzdanje-jer to je GORDOST, a gordost je najveci greh, vec da imam SAMOPOSTOVANJE  I VERU U BOGA.......

Ali , hvala Bogu, ucili su me da su svi ljudi razliciti i da ne razmisljamo niti osecamo svi isto;  da moram to da prihvatim, da ne pokusavam nikoga da menjam, jer to nije svrha moga postojanja, ja postojim samo da bi sebe menjala na bolje........ a ako usput nekog promenim na bolje, onda jos boljeuser posted image

< Poruku je uredio dunja -- 21.11.2009 22:20:30 >

clock-img

21.11.2009, 22:23

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Dobro.....necu da kazem da to nije tako, ali da li ste imali nesto stvarno tesko i strasno u zivotu?  Ja sam veoma jaka, otisla od kuce sa tek punih 19, u drugu zemlju, stran jezik itd....al kada se tesko razbolis, kada si se "ocesao" o smrt (dva puta u jednoj godini), tvoj um i snaga mogu samo toliko dugo da traju, kada te sve pregazi i nemas vise ni taj atom da se boris, znam ljude koji nisu ni bili ajd da to zovemo religiozni, koji su se u takvim situacijama okrenuli toj visoj sili, koja upravlja nasim zivotima-pa eto, neko to zove sudbinom, neko bogom, neko ovim ili onim.  Ali ne mogu da verujem da je SVE u nasim rukama, i da mi sami sve odlucujemo....to je sve...

clock-img

21.11.2009, 22:27

clock-img

Anoniman

Draga, bila sam u stravicnim situacijama, izmedju ostalog u jednoj kad je medicina zanemela...kad su svi isli na Ostrog da se mole za tek rodjenu, potpuno neduznu bebu...a ja sam ostala kod kuce, pretrazivala internet i zvala sve koji se imalo razumeju u medicinu, da me upute, i da mi pomognu da nadjemo lek za to divno stvorenje...da li su pomogle njihove molitve, medicina u koju ja verujem, ili je taj mali hrabri, snazni decak sam odlucio da treba da zivi...svako veruje u svojeuser posted image

clock-img

21.11.2009, 22:27

clock-img

Anoniman

Verus, ni ja ne verujem da je sve u nasim rukama...
Bilo bi previse jednostavno i brutalno da je tako...
Vera je od pamtiveka ljudima sluzila da:
- objasne neobjasnjivo (grom, susu, kisu, vetar)
- da im pruzi podrsku
Na ovom forumu ja samo hocu da kazem da smatram da je religija kao religija (ona formalizovana: islam, hrisc, budizam...) losa i pogubna za ljude...

To je sve politika...I manipulacija...I to mnogo dobra.
Ali onaj unutrasnji osecaj koji svako od nas ima...To je OK. Ne zelim u to da diram.

clock-img

21.11.2009, 22:29

clock-img

Anoniman

Ma vjerujete li vi da je ovaj programmer_accountant-a da je frajer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.11.2009, 22:30

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: OTI

Verus, ni ja ne verujem da je sve u nasim rukama...
Bilo bi previse jednostavno i brutalno da je tako...
Vera je od pamtiveka ljudima sluzila da:
- objasne neobjasnjivo (grom, susu, kisu, vetar)
- da im pruzi podrsku
Na ovom forumu ja samo hocu da kazem da smatram da je religija kao religija (ona formalizovana: islam, hrisc, budizam...) losa i pogubna za ljude...

To je sve politika...I manipulacija...I to mnogo dobra.
Ali onaj unutrasnji osecaj koji svako od nas ima...To je OK. Ne zelim u to da diram.

jbt OTI al* smo nas dve razočarane u nešto... kao da čitam svoje misli dok čitam tvoje postove......

clock-img

21.11.2009, 22:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

OTIceeeuser posted image
tvoj potpis ti je alibiuser posted image

clock-img

21.11.2009, 22:35

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Diabla

Ma vjerujete li vi da je ovaj programmer_accountant-a da je frajer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a mmmmmmmmmmm evo ja ga zamišljam i VERUJEM da je dobar..user posted image

clock-img

21.11.2009, 22:37

clock-img

Anoniman

E takav se odgovor trazi user posted image user posted image user posted image user posted image Aj postavi sliku na temu koju sam otvorilauser posted image

IZVORNA PORUKA: kaliopi

IZVORNA PORUKA: Diabla

a mmmmmmmmmmm evo ja ga zamišljam i VERUJEM da je dobar..user posted image

clock-img

21.11.2009, 22:44

clock-img

Verus

pencil-img

11942

OTI moram se skroz sloziti sa tim da je crkva donela puno zla, religija, razdvajanje ljudi....eto kad bi svi verovali u jedno dobro bilo bi puno lepse na ovom svetu....ne znam, ja verujem u visu silu, ali nisam tipicna hriscanka.  Verujem i u karmu, u vise zivota itd....stvari u koje ni pravoslavci ni katolici ne veruju....

clock-img

21.11.2009, 22:47

clock-img

Verus

pencil-img

11942

NEdjouser posted image

IZVORNA PORUKA: Nedja

Draga, bila sam u stravicnim situacijama, izmedju ostalog u jednoj kad je medicina zanemela...kad su svi isli na Ostrog da se mole za tek rodjenu, potpuno neduznu bebu...a ja sam ostala kod kuce, pretrazivala internet i zvala sve koji se imalo razumeju u medicinu, da me upute, i da mi pomognu da nadjemo lek za to divno stvorenje...da li su pomogle njihove molitve, medicina u koju ja verujem, ili je taj mali hrabri, snazni decak sam odlucio da treba da zivi...svako veruje u svojeuser posted image

clock-img

21.11.2009, 22:53

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

21.11.2009, 22:57

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Sta god da je bilo i pomoglo Nedjo, nek je samo njemu boljeuser posted image

clock-img

21.11.2009, 22:59

clock-img

Anoniman

To je Verus generalno moj stav, ko misli da molitva pomaze, neka se moli,i ja to podrzavam, uopste nije bitno sta je u pitanju,samo da pomogne.

clock-img

04.04.2010, 00:53

clock-img

Anoniman

Bas gledam liturgiju na prvom programu i krivo mi je sto ja nemam obicaj da idem! Obidjem nekad po par manastira sa mV ali to nije to... Krivo mi je sto u mojoj porodici nema obicaj da se posti kad treba, sto se ne postuju neki obicaji, promenicu to kad budem imala svoju porodicu!user posted image

clock-img

04.04.2010, 09:44

clock-img

jance

pencil-img

6439

kratko i jasno, verujem u Boga! ne u religiju, crkvu ili bilo sta tome slicno sa cime su ljudi zamenili Boga.

Bez dece kuća ne raste

clock-img

04.04.2010, 12:46

clock-img

Anoniman

Pa zar crkva i religija ne predstavljaju Boga? 

clock-img

04.04.2010, 13:13

clock-img

eni26

pencil-img

3380

ja verujem da postoji!

clock-img

04.04.2010, 14:35

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

crkva je samo zajednisto ljudi koji veruju u isto - u Boga.
religija je opredeljenje, smer (kao na faksu)

Bez dece kuća ne raste

clock-img

04.04.2010, 15:27

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Polako Pcelice..zivot je pred tobom. Liturgija sa horom je divna. Kao da pevaju sami andjeli.

Verujem u Boga i idem svake nedelje u crkvu.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 4.4.2010 15:29:29 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.04.2010, 20:18

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: jance

Znam ja sta je sta, dao Bog isla sam i na veronauku i imala sociologiju!
Ali ne razumem ovo

ne u religiju, crkvu ili bilo sta tome slicno sa cime su ljudi zamenili Boga.

clock-img

05.04.2010, 09:56

clock-img

jance

pencil-img

6439

Znam ja sta je sta, dao Bog isla sam i na veronauku i imala sociologiju!
Ali ne razumem ovo

ne u religiju, crkvu ili bilo sta tome slicno sa cime su ljudi zamenili Boga.

htela sam samo da kazem da verujem u Boga. Mnogim ljudima u mojoj okolini ici u crkvu ili pripadati nekoj religiji automatski znaci da i veruju u boga, mada to nije tacno. Vera u Boga je nesto vise nego samo reci da pripadas odredjenoj religiji ili da si bio u crkvi za Bozic i Uskrs. Samo sam to htela da napomenem. Da nisam takva vrsta vernika. to je sve.

Bez dece kuća ne raste

clock-img

05.04.2010, 10:01

clock-img

Anoniman

ja moram napisati da mi je tolika muka od "vjerskih institucija"...tačnije ne od izgleda džamije, crkve, manastira, sinagoge, to sve lijepe građevine .... nego od što tu rade..."ovih što se brinu ko je ko"...
oni su razdvojili ljude...ovo su vaši ono su naši, a oni njihovi mrze ove naše,

fuj gade mi se svi odreda ...to nema veze sa Bogom ...Bog je jedan i tu je kraj

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 5.4.2010 10:02:27 >

clock-img

05.04.2010, 14:49

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ako svestenici koji pipkaju i siluju decake, ako crkva (bilo katolicka ili pravoslavna) koja je kroz vekove bila najveci feudalac i zelenas, ako monasi koji se tuku, kradu od gladnih, zmure na zlocine, svercuju naciste...predstavljaju Boga, onda on zaista ne postoji. Da postoji, ne bi dozvolio da ga takav sljam predstvalja.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.