IZVORNA PORUKA: Shishica
Ni jednu pogrdnu rec nemam da kazem za nevernike..
Samo bi bilo lepo da puno ne govore o tome onima koji veruju, jer to na neki nacin kao da zaboli...
Ma da bezveze je...mislim ne vidim razloga da se pominju razne religije u smislu koja je postala prva,hrišćanstvo,kršćanstvo,islam itd...pa onda da crkva manipulira ljudima,da su svi svećenici lopovi i prevaranti,koja auta voze,nema smisla to nije bit vjere!
Svećenici su ljudi od krvi i mesa,grešnici kao i mi i oni nisu ti zbog kojih treba vjerovati,niti vjerske institucije ili nešto treće.
Pitanje je da li vjerujete u Boga...osjećaj da postoji nešto,neki oslonac na koji se uvijek u životu možete osloniti i kada vam je teško i kada ste radosni da se zahvalite za svoju sreću...neko kome se možete isplakati,priznati svoje grijehe a da vas ne osuđuje,pokajati se iskreno i znati da vam je oprošteno,da niste napušteni NIKADA,neko ko će vas podignuti pri padu i kada mislite nema izlaza to je to-to je kraj---pokazati vam put,ma to treba doživjeti ali i vjerovati da postoji takav Neko.
Neko kome se obraćate kada ste nemoćni nad bolesnim djetetom,a tada Ga često skoro svi i nesvjesno dozivamo u pomoć
Taj osjećaj je predivan i stvarno zaboli kada neko pokuša da to popljuje,zato vas i ja molim vi koji ne vjerujete u Boga to je vaša stvar i vaš izbor,ne treba vas niko uvjeravati u suprotno ali nemojte ni vi pljuvati ono što ne znate ili ne vjerujete da postoji!