Prvo da odgovorim na pitanje.Da, verujem jer sam pravoslavna hriscanka,a to znaci da idem na Liturgiju,pricescujem i ispovedam se.
Citala sam ovde vecinu postova i moram reci da je ova tema zaista nepotrebna.Sta koga interesuje da li je neko vernik ili ne?To je stvar intimne prirode i izgleda kao nekog da pitate koje poze u sexu upraznjava sa svojim muzem.
Posto je Bog stvorio coveka po svom oblicju dao mu je sve najbolje,a samim tim i slobodu.Prema tome na nama je da sami izaberemo da li cemo da verujemo,da vredjamo,ubijamo,lazemo,volimo,...a ne na Bogu.Ako ga trazimo on ce nam pomoci,ako ne on se ne mesa i nas zivot.
Vidim da su neke clanice postovale citate iz Sv Pisma.Ne znam zasto?Oni koji su poznavaoci Sv Pisma znaju da se pisac biblije ne osvrce na cinjenice(brojke,godine,podneblje,istorijske okolnosti,politicke,...), vec pricom zeli da docara poentu.Moj muz je diplomirani teolog,godinama je radio kao veroucitelj,odrastao u Crkvi pored dede svestenika,pa i dan danas neke delove i price ne moze tacno da istumaci,a kako tek mogu da shvate ljudi koji nisu verujuci?Narocito stari zavet,koji se temeljio na zakonima i koji je primenjiv samo za ono vreme!
Mozda ce se neko zaprepastiti,ali ja kada sam bila trudna nisam postila i uredno sam doruckovala pred pricesce.Kada odem kod prijatelja koji slave Katolicki Bozic,redovno prekinem post koji je u toku.Pa bitnije je da nekog ucinim sretnim da podelim njegovu radost sa njim,nego da taj dan postim.
Moja najbolja drugarica iz detinjstva je muslimanka,kum mi je madjar katolik,imam prijatelje koje zovu "ustase",imam poznanike koji su zavisnici da ne nabrajam sve cega,Imam jako dobrog drugara koji je gej.I zamislite ne veruju u Boga,a druzim se s njima.
Prema tome ponavljam jos jednom to je duboko intimna stvar svakog coveka i nije konstruktivno raspravljati uopste o tome.prema tome zakljucajte ili brisite temu.