cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Verujete li u Boga?

clock-img

22.10.2011, 09:35

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Raviojla

Detetu moje prijateljice su u skoli rekli da ako bude slavio Helovin/ Noc Vestica, da ce im pasti plafon na glavu, dete se isprepadalo!

Da, i sestricini moje drugarice je u skoli receno da ce goreti u vecnom ognju ako ne bude dobra i krotka. Malecka je imala tada 8 godine i posle je isla kod psihologa jer je imala uzasne kosmare.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

22.10.2011, 09:37

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

neki veroucitelji bas imaju primeren pristup user posted image
ja sam se uvek cudila kad sam vidjala decicu od 7 - 8 godina da se ispovedaju i mole pokoru , kakve grehe oni imaju user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.10.2011, 10:11

clock-img

anchik

pencil-img

121

obzirom kakva je opsta situacija na balkanu (a i sire, da se ne lazemo) mislim da su neki ljudi sebi dali i vise za pravo nego sto su sposobni i sto je, ustvari i njihov posao... veru je poceo da ‚‚promovise‚‚ ko god stigne i na koji god to nacin njemu odgovara. ne kazem, ima pametnih, nacitanih ljudi koji mozda o nekim stvarima znaju mnogo vise od mene, ali mislim da im to ne daje za pravo da se bave poducavanjem necega u sta ni sami nisu sigurni. s toga sam davno izgubila veru u crkvu, kao instituciju, i u ono sto ‚‚bozji ljudi na zemlji‚‚ trebalo da rade kao svoj ‚‚poziv‚‚... verujem, doduse da postoji ‚‚nesto‚‚ sto niko od nas nece moci da shvati. nazovite ga kako vam drago, bog, sudbina, slucajnost... bitno je da u to ‚‚nesto‚‚ verujete zbog sopstvenog izbora a ne zato sto vas je na to neko primorao.

ako ti kazem da o necemu ne razmisljas, mislices na............

clock-img

22.10.2011, 10:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: minavb

Ja sam uvek mislila da je to previse zbunjujuce za decu. Meni je tata dozvolio da citam Bibliju tek kasnije, mislim da sam vec bila sestri razred osnovne skole ali sam neke stvari razumela tek kad sam je citala drugi put u srednjoj skoli. 

Meni ni danas nije sve jasno a ni ne udubljujem se previše, bitnije mi je to što ja vjerujem da je neko uvijek uz mene i kad sam sretna i kad sam tužnauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

22.10.2011, 10:37

clock-img

Madam_Mim

pencil-img

34

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Meni ni danas nije sve jasno a ni ne udubljujem se previše, bitnije mi je to što ja vjerujem da je neko uvijek uz mene i kad sam sretna i kad sam tužnauser posted image

Ovo si baš tako lepo objasnila. Jednostavno, a opet tako lepo.

clock-img

22.10.2011, 10:45

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

22.10.2011, 11:07

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: minavb

Ja sam uvek mislila da je to previse zbunjujuce za decu. Meni je tata dozvolio da citam Bibliju tek kasnije, mislim da sam vec bila sestri razred osnovne skole ali sam neke stvari razumela tek kad sam je citala drugi put u srednjoj skoli. 

Kad pricam o citanju biblije, ne mislim na veru i verovanje. Toliko ima skirvenih mudrosti u nekim pricama, koje vecina  previdi, mozda baz zato sto je cita kao prirucnik za verovanje.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

22.10.2011, 12:55

clock-img

anchik

pencil-img

121

[/quote]
Kad pricam o citanju biblije, ne mislim na veru i verovanje. Toliko ima skirvenih mudrosti u nekim pricama, koje vecina  previdi, mozda baz zato sto je cita kao prirucnik za verovanje.

slazem se... citanje biblije nema nikakve veze sa ne/verovanjem u boga

ako ti kazem da o necemu ne razmisljas, mislices na............

clock-img

22.10.2011, 13:02

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: Raviojla

IZVORNA PORUKA: Snelle

Ko mu je to rekao???

Verouciteljica! Pretpostavljam da mali ne laze jer majka kaze da su i njegovi drugovi rekli isto. Kontam ja da to nije pravoslavni praznik ni obicaj, a mnogo mi je i morbidan,ali bas isprepadati decu...

Nažalost, svako danas predaje veronauku!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.10.2011, 13:09

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Ja verujem u Boga i pomolim se cesto pred spavanje,samo gresim sto nikad ne odem u crkvu samo kad je neki veci praznik,al jako iskreno verujem.jednom sam se za nesto bukvalno svaki dan molila ko luda non stop,toliko sam to zelela i nakon nekog vremena ostvari mi se majke m.verujem i molim se user posted image

clock-img

22.10.2011, 17:01

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Da verujemda nesto ima!!

clock-img

22.10.2011, 17:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma mina, ne treba meni priručnik za vjeru niti Bibliju smatram za to.
Biblija je Sveto Pismo, činjece o našem nastanku (kako za kogauser posted image ), a ja priznajem da je nisam ni pročitala cijelu i neke stvari koje nisam razumjela nisam se ni udubljivala, to je sve.
Ništa na ovom svijetu ne može pokolebati moju vjeru user posted image

clock-img

22.10.2011, 17:37

clock-img

peca

pencil-img

1755

Ja verujem u Boga ali u crkvu kao instituciju ne.

clock-img

22.10.2011, 17:50

clock-img

maca821

pencil-img

3514

Verujem u Boga, molim se kuci, u crkvu odem da zapalim svecu.

clock-img

22.10.2011, 17:56

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ma mina, ne treba meni priručnik za vjeru niti Bibliju smatram za to.

U mom postu se ne radi o tebi, niti bilo kome odavde. Pricam generalno, o vecini ljudi u ovoj zemlji.

clock-img

22.10.2011, 18:05

clock-img

Lu

pencil-img

15094

OKuser posted image

clock-img

22.10.2011, 22:40

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Vec 5 godina predajem veronauku i nikad se nisam usudila da pricam deci o paklu, ako uopste moze tako da se nazove. Ali susretala sam se na casovima kad su drugari jedan drugom govorili: "Kaznice te Bog''''. Bila sam zatecena. Na moje pitanje odakle im ta ideja da Bog kaznjava rekli su kako im je prethodna nastavnica tako govorila. Morala sam nekoliko casova da ih odvratim od takvog razmisljanja. Takve stvari deci ne treba pricati. Prvo sto to nije istina, a drugo to je za decu nebitna stvar. Na casovima veronauke treba deci da se prica da je Bog ljubav, a ne neki sudija.
U svakoj profesiju ima svakavih i necu da ih osudim, ali ne podravam takav pristup.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 22.10.2011 22:41:46 >

clock-img

22.10.2011, 22:44

clock-img

limunada

pencil-img

1846

user posted image user posted image user posted image bravo imenjakinjo.ja sam isla na veronauku,redovan djak bila user posted image

clock-img

22.10.2011, 22:45

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Odmah cu da ti napisem da se isticesuser posted image

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 22.10.2011 22:48:28 >

clock-img

02.10.2012, 16:05

clock-img

twinss

pencil-img

103

Naravno da verujem u Boga, takodje verujem u moc molitve..trazite i dace vam se. Naime uverila sam se skoro u moc Ostroga sv.Vasilija Ostroskog SLAVA MU I MILOST! Dok nisam otisla na Ostrog nisam mogla da zatrudnim, kada sam se vratila ubrzo sam zatrudnela, a ubrala sam iz lozu tamo iz manastira za koju kazu da kad nerotkinja proba list- zatrudni. Mom zetu su rekli da ne moze da ima decu imao ciste na testisu koju su bile na kraju kancerogene, posle Ostroga sestra zatrudnela u roku od 2 meseca. I tako...Ostrog zaista ima neku moc.

clock-img

03.10.2012, 19:55

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

user posted image user posted image user posted image za temu

clock-img

22.12.2012, 21:58

clock-img

lady_b

pencil-img

901

IZVORNA PORUKA: twinss

Naravno da verujem u Boga, takodje verujem u moc molitve..trazite i dace vam se. Naime uverila sam se skoro u moc Ostroga sv.Vasilija Ostroskog SLAVA MU I MILOST! Dok nisam otisla na Ostrog nisam mogla da zatrudnim, kada sam se vratila ubrzo sam zatrudnela, a ubrala sam iz lozu tamo iz manastira za koju kazu da kad nerotkinja proba list- zatrudni. Mom zetu su rekli da ne moze da ima decu imao ciste na testisu koju su bile na kraju kancerogene, posle Ostroga sestra zatrudnela u roku od 2 meseca. I tako...Ostrog zaista ima neku moc.

Twinss, ovo je tako divno receno, i bas sam se sva najezila dok sam citala.. Imala sam veliku zelju da ove godine odem na Ostrog, ali sam zatrudnila pa se nisam usudila ici na dalji put.. Ali ako Bog da bice prilike da odem! Obozavam to mjesto..i kao sto kazes zaista ima neku posebnu moc..

clock-img

23.12.2012, 15:23

clock-img

M.mama

pencil-img

282

Verujem. Malo sam se ulenjila oko odlaska u crkvu ali fali mi sve to, taj mir i radost...
Sto se tice Svetog pisma ja sam kao mala citala ilustrovanu Bibliju za decu, jako interesantno i lepo uradjeno.

< Poruku je uredio M.mama -- 23.12.2012 15:25:53 >

clock-img

23.12.2012, 15:53

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Verujem!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

24.12.2012, 11:25

clock-img

Janncica

pencil-img

2329

Verujem u nesto...U neku silu...samo ne mislim ni da je to Buda,Alah,pravoslavni ili katolicki bog.
Nesto jeste...
Najvise su nas svestenici odaljili od vere. Cast izuzecima,ali ima ih jako malo. Ostali mi se gade. user posted image