IZVORNA PORUKA: božana
Tasho, tekst koji sam napisala nije moje pametovanje i pružanje dokaza da Bog postoji.Upravo si rekla da je odvratna priča koju je sv.Jovan Zlatoust ispričao nevernicima.Ona je odvratna upravo ateistima.A vera ti je kao i sve ostalo u životu stvar izbora, ili veruješ ili ne veruješ.Kada je reč o hrišćanstvu dosta sam literature pročitala, pa sam zato i napisala priču.
Sv. Jovan Zlatousti je biblijska ličnost, a biblija nije zasnovana na naučnim dokazanim činjenicama. Vera je nastala u vreme kad je nastajalo ropstvo i nju su izmislili bogati koji su bili u manjini da bi mogli upravljati većinom, siromašnim i neobrazovanim robovima. Osnovno načelo vere je da ako se budeš žrtvovao i mučio u ovom životu, zaslužićeš da odeš u raj. Pismeni su bili samo sveštenici i ostalom narodu nije bilo dozvoljeno da se školuje. Nauka je osuđivana a naučnici su ubijani.
Danas vera služi kao političko oružje i izazvala je mnoge ratove. U stvari, svi ratovi u prošlosti se zasnivaju na principu verske mržnje. Trebalo bi toga da se sećate, drage moje, bar vi što živite na Balkanu!
Crkve služe da se bogate na račun vernika, naplaćuju krštenja, naplaćuju venčanja...nebitno, pop vozi novog audija i ne plaća luxsuzni porez
ali to nije smisao moje priče...
Samo sam iznela svoj stav.
Ali, ja verujem. Verujem u nebesku pravdu. U silu koja svaki greh jednom naplati, svaku ljudskost jednom nagradi. Verujem da ono što danas poseješ nekad će tvoji potomci da žanju. I da ti se u životu vraća samo ono što drugima daješ.
Pa ako je to Bog, ok, ja verujem u Boga.