IZVORNA PORUKA: Trcosava
Aj sad, jel neko od vas ima predstavu zašto i kako smo mi došli na ovaj materijalan svet?
Naravno , možemo da polemišemo o big bengu , univerzumima , amebama , i ostalim fizičko - biološkim pristupima saznanju o nastanku sveta i nas na i u njemu . Tu imam bezbroj pitanja , isto tako kontradiktornih kao u verziji o Bogu kao tvorcu .
Dakle - big beng . Veliki prasak . Ok , ko je stvorio to što je
prasnulo ? To se sve odigralo u univerzumu , kosmosu i bla bla . Ok ,
ko je stvorio taj univerzum ? Sam od sebe ? Ok ... Nejasno , al'' ajde . Znači , moralo je postojati to nešto , to jedno od čega je sve krenulo . Taj broj 1 . I uvek ćemo se pitati kako je nastao taj broj 1 .
Tako je isto i u "Bog je stvorio svet" opciji . Ok , a ko je stvorio Boga ? Opet se vraćamo na onaj broj 1 , u ovoj verziji je taj broj 1 Bog , ili neka nematerijalna sila , i opet se ne zna kako je ta sila , taj broj 1 , nastala ...
Kako god okreneš - dupe ti pozadi . Verzija 1 ili verzija 2 , obe nose neka svoja oprečna mišljenja , samo što se verzija 2 toliko razštrkala u svojim analizama i verzijama , da se i sam Bog uhvati za glavu kad vidi koliko su njegovih "ispostavnika" napravili .