cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Patlidzan

clock-img

14.09.2011, 15:12

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138


IZVORNA PORUKA: verolino

Jedan patlidzan samleti u secku, drugi iseckati na kockice. Dodati samlevene 4 glavice crnog luka, jednu papriku, iseckana dva cena bela luka, lovorov list, vegeta, biber, timijan, malo bosiljka. Krckati na malo ulja i konstantno dolivati po malo vode sat vremena.

Jesti uz pire ili spagete.
Milinauser posted image



Napravila sa mali izmenama: pola mere, dodala pred kraj jedan iseckani paradajz, 2 kasike preprzenog susama i umesto timjana origano. Posula sa malo parmezana, divno je, mmmmm

clock-img

16.09.2011, 11:03

clock-img

minna

pencil-img

3196

Ja od patlidzana pravim salatu na brzaka.
Ispecem patlidzan u rerni (prethodno ga izbodem viljuskom), iseckam na komadice i pomesam sa sitno seckanim belim lukom, persunom(ili nekim drugim zacinom) i dodam sok od paradajza, malo maslinovog ulja i posolim

< Poruku je uredio minna -- 16.9.2011 11:12:31 >

clock-img

16.09.2011, 13:09

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

ja pravim punjeni patlidzan

clock-img

16.09.2011, 16:45

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

I ja pravim punjeni. Izdinstam mleveno meso sa crnim lukom, dodam jedan iseckani, oljusteni paradajz, beli luk, zacine, na kraju umesam 1 jaje i 2-3 kasike prezli. Skuvam besamel - od 300-400 ml mleka za dva veca patlidzana, pa filujem - meso, besamel i na kraju izrendam kackavalj. Pecem oko 30-40 minuta na 200 c user posted image

clock-img

16.09.2011, 23:08

clock-img

Anoniman

Baš smo danas klopali patlidžan. Mm je prozvao jelo "Patlidžanika" user posted image

Izdinstala sam crni luk, oko 250gr mlevenog mesa, 2 patlidžana (oljuštena i naseckana na kocke), 2 paradajza (oljuštena, iseckana), 1 veću papriku, začinila vegeta, biber, beli luk, bosliljak, dodala šolju od 2dcl pirinča. Prokrčkala, izlila u vatrostalnu, posula prezlom i poprskala sa malo ulja i zapekla. Ispalo je super!!! user posted image

clock-img

17.09.2011, 12:28

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Nina, ovo ne izgleda lose, moracu da probam user posted image

clock-img

02.10.2011, 09:39

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Musaka od patlidzana:
proprzila sam glavicu luka i dva izrendana srednja patlidzana. Dodala sok od paradajza , zacine jos malo krckala a onda u vatrostalnu posudu redjala red krompira pa red sosa od patlidzana. Na kraju red kormpira i eno ga u rerni. To je rucak za sutra pa cu vam sutra javiti kakvog je ukusa, ali sigurna sam da je super.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

03.10.2011, 18:30

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Baba ganuz

Tri veca patlidzana ispeci u rerni,oljustiti i izgnjeciti viljuskom
4 cena belog luka usitniti i pomesati sa 2 kafene kasike soli,pa to sve pomesati
zatim dodati u ovu prethodnu smesu do 1 punu solju tahini paste i solju soka od limuna(ja dodam malo vise od pola solje)
sve to zajedno izmiksati i gotovo user posted image Super je kao namaz!


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

03.10.2011, 19:31

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ovo cu da probam!  To mu dodje kao hummus od patlidzanauser posted image

HUMMUS

clock-img

03.10.2011, 19:37

clock-img

lesica

pencil-img

12015

O daaa! 

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

04.10.2011, 09:55

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Evo jos mog doprinosa user posted image

Potrebno je:
 
  1        plavi patlidžan srednje veličine, iseckan na kockice
 
1        češanj belog luka
  ¼       šolje maslinovog ulja
 
450 g  paradajza
  ½       kafene kašike braon šećera
 
1/8      kafene kašike bibera
  ½        šolje iseckanog crnog luka
   ½        šolje iseckanih šampinjona
 
1         supena kašika brašna
 
½        kafene kašike soli
 
¼        kafene kašike sošenog bosiljka 
Priprema: 

U zasoljenoj vodi kuvati plavi patlidžan 8-10 minuta. Dobro ocediti. Na maslinovom ulju sotirati luk, beli luk i pečurke. Dodati brašno i mešati da masa postane meka. Dodati paradajz i sve preostale namirnice. Pustiti da proključa. Skinuti sa vatre. Staviti u lagano podmazani pleh. Peći u rerni 25 minuta na 190 stepeni.

< Poruku je uredio lesica -- 4.10.2011 9:57:08 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

04.10.2011, 10:03

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja ne volim tahini nikakouser posted image  ali zato patldizan volem to je fakat!user posted image
Moja musaka je imala odlican ukus, probajte.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.10.2011, 10:06

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Mina,moze i bez tahinija user posted image ma iskombinujes sama zacine,a umesto tahinija mozes da ubacis pastu od sena bundeve ili kikirikija ili suncokreta. A patlidzan i sto se mene tice moze i u kolace user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

04.10.2011, 11:25

clock-img

Anoniman

SLOŽENAC OD PATLIDŽANA
2 patlidžana
3 paradajza
250 gr mlevenog mesa (junećeg, svinjskog, pilećeg)
1 praziluk
1 čen belog luka
trapist, pavlaka, jaje
začini
Isečemo patlidžane na kolutove, posolimo i ostavimo da stoje pola sata. U kipuću vodu ih potopimo oceđene na par minuta, pa ih izvadimo i kratko prohladimo. Na malo ulja izdinstamo praziluk i dodamo mleveno meso, pa začinimo po ukusu. Pred kraj dinstanja dodamo sitno seckan beli luk.
U vatrostalnu ređamo red patlidžana, meso, red paradajza sečenog na kolutove, narendani trapist- i tako 2 puta!
Na kraju prelijemo jajetom i pavlakom složenac i zapečemo u rerni!
Prijatno user posted image

clock-img

04.03.2012, 21:15

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

musaka od plavog

dva patlidzana srednje velicine iseci na kolutove, posoliti i ostaviti oko sat vremena da opusti vodu. treci oljustiti i iseckati na kockice, od njega se pravi fil.
za fil je jos potrebno oko pola kg pecuraka, glavica crnog luka i dva-tri cena belog, soljica integralnog pirindza, malo tomatina i zacina po zelji.
crni luk, patlidzan i pecurke prodinstati da pusti vodu, dodati beli luk, tomatino i zacine. ja sam stavila kari i malo origana, u stvari sam se zanela, zaboravila na taj kari pa krenula na origano, ali ispalo je da se ok slazu ti ukusi. staviti onu soljicu pirindza i krckati jos malko da se on skoro skuva. e sad, ja sa imala i neki komad junetine iz supe, pa sam to u blenderu izmiksala i isto dodalla, ali verujem da bi i bez toga bilo super i slicno. sve u svemu, fil ispadne onako gust, kao neka pasteta.

e sad se uzme vatrostalni sud, stavi malo ulja na dno i sloze oni kolutovi patlidzana gusto sto gusce, tj. ja sma po negde i dva reda. poenta je da se stavi vise na dno, a da ostane samo onako malo za odozgo tih kolutova. onda preko se stavi fil, pa ostatak plavog. e onda odozgo ide besamel.

ja sam ga napravila tako sto sam na malo putera bacila iseckani cen belog luka, i kasicicu brasna, pa u to po malo dodavala mleko, mesajuci sve vreme zicom, da se ne zgrudva. upotrebila sam oko pola litre mleka i na kraju dodala jednu kasiku milerama.

onda se tim besamelom prelije slozena musaka i ubaci u rernu na jedno 20 minuta, dok se ne uhvati onako zlatasta korica od tog besamela.

mnooogo je ukusno ispalo! user posted image

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

04.03.2012, 21:23

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Mi lajkiuser posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

06.03.2012, 23:46

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

danas sam na tv videla recept za neki libanski umak od plavog paradajza, ali ide i tahini :)

jedan patlidan se izbocka viljuskom i ubaci se u rernu, dok ne omeksa... kad omeksa, unutrasnjost se ubaci u blender, doda se beli luk po ukusu, dve tri kasike tahinija i malo limuntusa... so, biber po ukusu.. sve se izmiksa, i sluzi se kao umak uz meze :)

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain