cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Finger food

  
clock-img

14.08.2011, 13:29

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

slani rolati su mi super a kako se blizi zvercicim rodjus mozda se pokazem kao praviteljica user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

18.08.2011, 16:16

clock-img

viking

pencil-img

6644

Olga, evo ti predloga, lako se pravi Feta kuglice

A ovo mi se jako sviđa kako izgleda, super je za varijante kada se ne sedi za stolom

user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

19.08.2011, 12:04

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Ja pisala za svoj problem u temi sta smo pravile danas, al nema nikog da se javiuser posted image
Elem, dolaze mi gosti, mislila sam da napravim ovaj rolat od tunjevine al posto prvi put pravim rolat u zivotu, ima li neko ko ima iskustva da mi kaze na sta da obratim paznju pri pravljenju?


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.08.2011, 12:09

clock-img

Anoniman

PE pogledaj prethodnu stranu, tamo sam dala detaljno recept za rolat user posted image

clock-img

19.08.2011, 12:15

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Žumanca umutiti sa preostalim sastojcima, pa im na kraju dodati sneg od belanaca. Izliti na papir za pečenje u veliku tepsiju, peći toliko dok dobije rumenu boju (oko 10-12 minuta na 200C). Koru urolati u mokru krpu i ostaviti kratko da se hladi.



Nina, ja imam bas bas veliku plitku tepsiju, znaci to da moze ta? I nije mi jasno kako da ga urolam u mokru krpu? Da mi ne popuca ili se ne slomi? Toga se plasim...


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.08.2011, 12:20

clock-img

Anoniman

Pa da, tepsija je ok, a kora je skroz meka kad je izvadiš, prebaciš je na krpu i urolaš vrelu. Nema šanse da se slomi user posted image . Kad je odmotaš izgledaće kao urloani papir, malo ćeš pridržavati rukom dok filuješ, pa onda sve sa filom urolaš i rolat staviš u foliju u frižider user posted image

clock-img

19.08.2011, 12:20

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ma vlaznu krpu istreses testo i samo urolas , nece se slomiti , testo bi trebalo da je slicno piskoti 

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.08.2011, 12:30

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Hvala drage drugarke. I jos nesto (izvinite ako sam dosadna) po ovom receptu idu i one pecene paprike za zimnicu a ja ih nemam, hoce li to mnogo nedostajati?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.08.2011, 12:36

clock-img

Anoniman

Pa one su verovatno tu radi šmeka user posted image Ali možda možeš da staviš masline ili svežu papriku umesto pečene...

clock-img

19.08.2011, 12:37

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Hvala Nina, ovi saveti mi bas znace user posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.08.2011, 12:49

clock-img

Anoniman

Ma ništa, sve za slatke bebeliceuser posted image  user posted image

clock-img

19.08.2011, 13:36

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

E vidi sad problem: Imala sam mnooogo veliku tepsiju, dobila sam je uz sporet, znaci velika koliko i cela rerna ne pravougaouna nego kvadratna. I kad sam izlila smesu u nju, provalila sam da ce biti isuvise tanko, iako sam stavila i prasak za pecivo, cini mi se da bi bilo pretanko. I onda sam izlila u manju tepsiju. Plasim se da bude suvise debelo, ne znam koliko ce da narasteuser posted image I potrosila sam sav pek papir pa nisam imala za ovu tepsiju, nakapala sam par kapi ulja, eno pece se...


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.08.2011, 13:41

clock-img

Anoniman

Joj Pe user posted image Baš te neće.... Mogla si da ostaviš u onoj velikoj za rernu (ja u tu izlijem koliko je širok papir, pa bude negde 0.5cm, pa kad se ispeče poraste malko recimo 0.7cm) Neću da ti stajem na muku, ajd čekaj kako će ti ovako ispasti....

clock-img

19.08.2011, 13:54

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

ŠTANGLICE OD ŠUNKARICE I SIRA

Sastojci:
400 gr praške šunke
300 gr sitnog sira
kisela pavlaka
majonez
beli luk

Na uži poslužavnik poređati listove šunkarice jedan do drugog.
Pomešati sir sa belim lukom, pavlakom i majonezom (ne preterivati sa pavlakom, da ne bi fil bio previše tečan, zbog sečenja).Namazati preko šunkarice.
Postupak ponavljati dok se ne utroše sastojci. Ohladiti u frižideru i tek onda seći na štanglice.

Nemam sliku, pa sam pokupila sa neta:
user posted image



_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

19.08.2011, 14:20

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

NAĆOS PIZZA

Premažite tanko isečenu parčad bageta ili tost hleba sa maslinovim uljem, a zatim ih poređajte na pleh i pecite dok ne postanu hrskava, oko 7 minuta. Namažite premaz od 2 šolje premaza za picu*, 3 šolje iseckane mozzarelle i 1/2 šoljice iseckanog parmezan. Pecite u rerni, a zatim pospite malo iseckanog bosiljka.

Premaz za picu:
1 konzerva paradajz-pelada
1 češanj belog luka, sitno isesckan ili samleven
3 - 4 kašike svežeg bosiljka
1 kašikica origana
prstohvat soli
prstohvat bibera
prstohvat šećera (po želji)
2 kašike maslinovog ulja

Isprazniti sadržaj konzerve u posudu i viljuškom gnječiti paradajz, ostavljajući da bude malo zrnasto. U dubljoj šerpici, ugrejte kratko na vatri maslinovo ulje. Dodajte luk i pecite dok ne bude lagano proziran. Dodajte izgnječen paradajz. Promešati dobro i čekati da proključa. Dodajte so i biber, po želji, dodajte i svežeg bosiljka i origano. Možete dodati dodir šećera po želji, ili ako je paradajz kiseo. Kuvajte na niskoj temperaturi, često mešajući, najmanje 15 minuta. Ako premaz ne koristite odmah, ohladite i držite u hermetičkoj posudi u frižideru najviše nedelju dana.

user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

19.08.2011, 14:22

clock-img

Anoniman

Mljac Nm, ja ću samo da stavim dimljeni biljni sir pošto je post, ima da se počastimo za vikend user posted image

clock-img

19.08.2011, 14:30

clock-img

Anoniman

E sad tamo neko spomenu neke palacinke koje me asocirase na nesto deseto, a moglo bi da izgleda ovako.

U visoke case redjati malo redjeg pudinga od vanile, mlevene plazme, pudinga od cokolade i visanja iz kompota i uz malo slaga i one dugacke kasike izgleda super i malo podseca na svarcvald varijantu. Sad to moze da se redja po ukusu i kao onaj pesak u casama pa da izgleda potpuno ludo. a ne mora puding, jos bolje je neki krem od vanile ili cokolade, moze se napraviti i neki dobar maskarpone krem..

Ja pola tih stvari radim odokativnom metodom i od onoga sto nadjem u kuci.

clock-img

19.08.2011, 15:11

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Nina, bogami sam se posteno namucila...da nije bilo mm ne bi uspela da izvadim patispan iz plehauser posted image Dosla sam u iskusenje da sve bacim, odem do prodavnice po namirnice i pek papir i sve ispocetka, nego mi bilo zao jaja...Hvala Bogu uspela sam nekako, eno ga u frizideru, hladi se...postavicu sliku, mada se necu bas proslaviti...baksuz sam pa to ti je...user posted image
New Mom...cesto pravim ove nacos pizze, samo sa obicnim starim hlebom...a moram priznati da ove stanglice sa sunkom izgledaju fantasticno!


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.08.2011, 15:14

clock-img

Anoniman

PE user posted image Ma da si pekla na papiru ni po muke user posted image Samo prevrneš i odlepiš papir.... E tako je to, na greškama se uči user posted image Bitno da je uspelo, sledeći put ćeš već znati da mu doskočiš user posted image

clock-img

20.08.2011, 12:56

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Na kraju smo sav rolat pojeli u rekordnom vremenu! Jest da sam se namucila al ko sto kazes znam za sledeci put. Ipak, preususno je bilo!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

20.08.2011, 17:59

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.08.2011, 16:31

clock-img

viking

pencil-img

6644

Imali smo goste neki dan, evo ga moj finger food za tu priliku:

dinja sa pršutom i pikantna kobasica
user posted image

keleraba i šargarepa sa limunovim sokom (vrlo osvežavajuće)
user posted image

čeri paradajz, svež bosiljak i mocarela
user posted image

bri i kamamber
user posted image

ementaler i koziji sir
user posted image

bio je i ražani hleb i dvopek, to nisam slikala :)

< Poruku je uredio viking RR -- 23.8.2011 19:12:57 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

23.08.2011, 16:36

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Viking, ti si moj čovek user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

23.08.2011, 16:47

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Viking: vidim klopate brie sir: probaj ovo:  Kupovno lisnato testo, sveze, rasiris na dasci, stavis komad brie sira i prelijes sa slatkim od malina (par kasika).  Zamotas testo i ispeces u rerni dok testo ne porumeni.  DIVNO je, nema nikoga ko se nije tim odusevio kad klopa kod nas.  Fin desert ili onako, uz ostalu finger food.  Ja to volim uz grodzdje i vinouser posted image

clock-img

23.08.2011, 20:49

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Vikinguser posted image user posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena