cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Finger food

  
clock-img

11.08.2011, 17:57

clock-img

Anoniman

Mi mimozu pravimo sa rendanim kuvanim krompirom. Ne secam se sta sve ide preko, ali mislim da je slican recept, jaja, sunka, feta, pavlaka i majonez i jos ne znam sta

clock-img

11.08.2011, 18:05

clock-img

jance

pencil-img

6439

dobro sam pogledala temu od pocetka, jer bi naravno napisala - punjeni sampinjoni user posted image \
inace mm ume da napravi onako na brzinu i varijantu da ubode u one okrugle krekere jednu cackalicu pa redom naredja sunku+fetu+maslinu

mimozu ja jaako volem, kao i sve varijante onih salata sa testenjinom, al ih ne pravim jer u njih ide majonez a mm to ne vole....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

11.08.2011, 19:31

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Svaka čast Nedjo, oduševljena samuser posted image
Mi se često družimo s prijeteljima u kućnoj varijanti i nikada ne prolazi bez hrane, sad ima da sviju iznenadim sa novim receptimauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

11.08.2011, 20:57

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: Lu RR

Svaka čast Nedjo, oduševljena samuser posted image
Mi se često družimo s prijeteljima u kućnoj varijanti i nikada ne prolazi bez hrane, sad ima da sviju iznenadim sa novim receptimauser posted image




Ti si mi dala idejuuser posted image

Srećno u isprobavanju, znam ja da ćeš ti tu nešto da mućkaš i improvizuješuser posted image jedva čekam da pročitam tvoje recepteuser posted image

clock-img

11.08.2011, 21:05

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Mi mimozu pravimo sa rendanim kuvanim krompirom. Ne secam se sta sve ide preko, ali mislim da je slican recept, jaja, sunka, feta, pavlaka i majonez i jos ne znam sta



ja sam mimozu pre uvek pravila sa rendanim kuvanim krompirom, kao skroz donji sloj. ALi nešto mi bila teška "na ukus" pa sam probala sa testeninom i više mi se tako dopala i od tad pravim isključivo sa testeninom user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 21:05

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Nedjo, malo je "gotovanski" ali uvek možeš da iskoristiš one ovsi korpice, kupovne...savršeno idu uz razna punjenja

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 21:14

clock-img

Anoniman

Nisam ih nigde videla user posted image Gde da tražim - zdrava hrana, maksi, roda?

clock-img

11.08.2011, 21:17

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

ja ih kupovala u biospajzu, super veru...ima ih po marketima sigurno

user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 21:18

clock-img

Anoniman

Sad si mi ulepšala dan user posted image Pravim super urnebes, kad ga metnem u zdravu korpicu, mmmmuser posted image

clock-img

11.08.2011, 21:18

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

punila sam ih za slavu i slična okupljanja:
ajvarom i sirom
tunjevinom i kiselim krastavcicima
pavlakom i šunkom
ma šta god da ti padne na pamet, sa svime su super. Malo su tvrdje, ali kad ih napunis necim socnijim taman upiju i budu super

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 21:20

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

nadjoh..pa znam da sam ih vec pominjala ovde KLIK user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 22:16

clock-img

Anoniman

Odlična stvar, i ja volim te sočnije slatice i namaze, pa korpice lepo omekšaju...jedva čekam da ih kupimuser posted image

clock-img

12.08.2011, 08:20

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

Nedjo, hvala ti sto si otvorila ovu temu! jako korisno!

moji favoriti su mimoza salata i sve salatice sa testeninama, zatim torta od pohovanih paprika i punjena jaja.
do sada sam samo pravila posne kanapee, sa tunjevinom..evo recepta..jako su lepi:

"Proprzi u tiganju na suvo 300gr susama da porumeni. U posudu stavi 1 margarini i izruci susam preko da se margarin istopi. Dobro promesaj, dodaj 2 mlevene tunjevine i iscedi 1 limun preko svega. Promesaj i ubaci u frizider da se ohladi. Serviraj na krekerima."
Moze se dodati i malo vegete i senfa.
 ja najcesce pravim kiflice, projaricu, pite, gibanicu..

clock-img

12.08.2011, 09:36

clock-img

Anoniman

Neđo, bad, bad, baaad girl! Što pokači slike ovih špecija, pa imaš li milosti?  user posted image

E, a ove korpice su extra!

clock-img

12.08.2011, 09:59

clock-img

New Mom

pencil-img

10345


IZVORNA PORUKA: BubaMira

E, a ove korpice su extra!


Imaš na Futoškoj i Limanskoj pijaci kod onih što prodaju kolače.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

12.08.2011, 10:16

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Odlična stvar, i ja volim te sočnije slatice i namaze, pa korpice lepo omekšaju...jedva čekam da ih kupimuser posted image


Ovo su ovsi korpice, njih mozes jesti i na dijeti. Smuckas tunu sa zacinima, napunis korpice i eto lep i zdrav obrok. Ili cottage sir sa paprikom i lukom. user posted image


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

12.08.2011, 11:06

clock-img

Anoniman

Baš sam mina razmišljala o nekoj salatici sa sirom i povrćem, pa u te ovsi korpice i milina. Mogu i kad mi dolaze gosti da kombinujem malo te, malo neke nedijetalne kupovne korpice, i uživancijauser posted image
NM, hvala za info...mada ja ekstremno retko idem na pijacu, možda kažem mami da mi kupiuser posted image

Bubi, šta da kažem, eto, za kaznu ću ti nešto i napravitiuser posted image

clock-img

12.08.2011, 11:13

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja sam u subotu muzu pravila kanapee. Isekla tost hleb na kocke, tolike da lepo uhvatis prstima i strpas u usta. Malo ih susnula u rernu, pa premazala sirom koji sam mesala sa pecenom paprikom. Na neke sam stavila prust, sir i maslinu, na neke rolat od gaude i praske sunke, a na neke samo pecenu papriku i paradajz. Razvalio se.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

12.08.2011, 12:44

clock-img

viking

pencil-img

6644

Meni je skoro svaka hrana finger food, ja sve volim da jedem prstima (osim supeuser posted image )

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

12.08.2011, 12:50

clock-img

Anoniman

I dalje mislim da je ovo zla tema! user posted image

clock-img

12.08.2011, 12:51

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: viking RR

Meni je skoro svaka hrana finger food, ja sve volim da jedem prstima (osim supeuser posted image )


Ja spagete nekad tako jedem, kad ima samo malo pesta na njima. user posted image
Off, probala sam humus i povracalo mi se od njega.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

12.08.2011, 14:25

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: viking RR

Meni je skoro svaka hrana finger food, ja sve volim da jedem prstima (osim supeuser posted image )



Ahaha, mislila sam da sam jedinauser posted image

clock-img

14.08.2011, 13:03

clock-img

Anoniman

SLANI RAFAELO
500gr mladog sira
200gr pršute
200gr praške šunke
peršunov list
200gr rendanog belog kačkavalja
Pomešati mladi sir sa pola rendanog kačkavalja, pa dodati sitno seckanu pršutu i šunku. Na kraju dodati iseckani peršun, sve dobro izmešati, praviti kuglice i valjati u ostatak rendanog kačkavalja.

DUVAN BOMBICE
1kg duvan čvaraka
500gr mladog ili feta sira
pečeni susam
po ukusu tucana ljuta paprika
Duvan čvarke očistiti od krupnih komada, dodati sir i po želji tucanu papriku. Sve izmešati oblikovati kuglice i valjati ih u pečeni susam.

KUGLICE OD PALENTE (posno)
1 pakovanje palente
400gr tvrdog bilnog sira
margarin
so, tucana ljuta paprika
U 1.2l vode staviti dve kašičice soli i 50gr margarina, pa skuvati palentu. Ostaviti je poklopljenu da se ohladi. U hladnu palentu dodati 200gr rendanog biljnog sira, po ukusu tucane paprike (ili neku začinsku biljku, ako ne volite ljuto). Rukom izmešati smesu, oblikovati kuglice i uvaljati u preostali rendani sir.

PUŽIĆI SA TUNJEVINOM (posno)
lisnato testo
tunjevina
crveni luk
so, biber, peršun, susam
Razvući lisnato testo. Tunjevinu pomešati sa sitno seckanim crvenim lukom, pa začiniti. Filom premazati testo, oviti u rolat. Nožem seći komade 2cm debljine, okrenuti ih na sečenu stranu, posuti susamom i peći da porumene.
user posted image

clock-img

14.08.2011, 13:07

clock-img

Anoniman

KORPICE ZA PUNJENJE
250gr brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
1 jaje
120gr maslaca
1/2 kašičice soli
na vrh noža bibera
1/2 kašičice slatke paprike
Zamesiti prhko testo. Ponekad se mora dodati malo mleka da bi testo postalo glatko. Ostaviti 1 sat na hladnom da odmara. Praviti male kuglice pa ih utisnuti u modle
Peći do 15 minuta na 180C
Korpice puniti po ukusu

clock-img

14.08.2011, 13:24

clock-img

Anoniman

SLANI ROLATI
Osnovni recept:
4 jajeta, razdvojeno umutiti
šolja brašna
šolja jogurta
1 prašak za pecivo
pola kašičice soli
Žumanca umutiti sa preostalim sastojcima, pa im na kraju dodati sneg od belanaca. Izliti na papir za pečenje u veliku tepsiju, peći toliko dok dobije rumenu boju (oko 10-12 minuta na 200C). Koru urolati u mokru krpu i ostaviti kratko da se hladi.
Ako želite šarene kore:
Kora od spanaća- dodati oko 300-400gr barenog spanaća u smesu
Kora od šargarepe-500gr rendane šargarepe, pola crvene paprike, 1 veliki čen belog luka
Kora od ajvara-4 supene kašike ajvara

Nadevi za punjenje:
Osnova je ili 200ml pavlake ili oko 250gr mladog sira

Kombinacije:
Za spanać koru: belo meso+beli luk
                     šampinjoni+malo soka od limuna+peršunov list+beli luk
Za šargarepa koru: kiseli krastavci+mladi luk+peršun+majčina dušica
Za ajvar koru: feta+šunkarica+kiseli krastavci+peršun+beli luk
Za običnu koru: ruska salata
                     šunka+majonez+pečurke+peršun

Prohlađenu koru celom površinom premažete nadevom, ponovo je umotate i rolat uvijte u foliju da stoji preko noći. Sutradan služite hladno.
Predlog za rolat od spanaća: kad napravite spanać rolat foliju pospite parmezanom i tako uvijte da odstoji. Imaćete posut slani rolat nakon hlađenja.
Ovo su neke varijante koje sam ja probala, ali uvek možete napraviti i svoju kombinaciju

user posted image