IZVORNA PORUKA: bebablue
Jel neko iz Novog Sada, uzimao dokumenta i podnosio, da malo objasni, gde se to podnosi (za republicku, pokrajinsku i gradsku naknadu), kako i sl., sto se tice procedure, a i vezano za Izvod iz maticne knjige rodjenih, to je sada trajan dokument, kako onda se sve obavlja, sa overenom fotokopijom???
Mi smo upravo to odradili. Tj. mm je sve predao. Pre porođaja sam pokupila formular iz Radničke za republički dodatak, a za pokrajinski i gradski smo formulare dobili u školici. Najbolje da pre porođaja pripremiš šta možeš: fotokopirati dokumenta, otvoriti račun u Poštanskoj štedionici i sl.
Republički dodatak (u Radničku 2):
- uverenje iz Centra za socijalni rad da nisi lišavana roditeljskog prava (prvo to odraditi. Za to treba fotokopija izvoda iz m.k.r za svu decu, uverenja o prebivalištu za svu decu, fotokopije ličnih karti roditelja i zahtev koji se dobija u Centru. Ne moraš ići lično, može neko drugi da preda.)
- zahtev za roditeljski dodatak
- izvod iz matične knjige rođenih za dete - original (nisu vratili)
- uverenje o državljanstvu majke - original (nije vraćeno)
- fotokopija llične karte majke i original na uvid
- fotokopija zdravstvene knjižice majke (koja je overena i sa istom adresom kao u ličnoj karti)
- uverenje o prebivalištu deteta iz SUP-a
- 2 fotokopije štedne knjižice Poštanske štedionice
Gradski dodatak (u Žarka Zrenjanina 2):
- fotokopija lične karte majke i original na uvid
- izvod iz matične knjige rođenih za dete (na uvid, vratili su nam)
- fotokopija štedne knjižice P.Š.(to je bilo na spisku, ali i to su vratili)
Pokrajinski dodatak (isto u Žarka Zrenjanina 2):
- izvod iz matične knjige rođenih za dete (na uvid, vraćeno je)
- dokaz o prebivalištu majke na teritoriji AP Vojvodine (vadi se u SUP-u, 400 dinara. Stoji na spisku, ali i to su nam vratili)
- fotokopija štedne knjižice P.Š. (vraćeno)
- fotokopija lične karte majke i original na uvid (nije bilo na spisku, ali traže)
Za republički dodatak su rekli da se dobija za 2 meseca, a za pokrajinski i gradski najdalje za 3 meseca. Ne znam koliko je republički, pokrajinski je 30000, a gradski 15000 dinara.
Inače se dobija samo jedan besplatan primerak izvoda iz m.k.r. za bebu iz opštine. Pri prijavi u SUP-u su vratili. Ostaje kod njih, znači, za republički dodatak i izradu zdravstvene knjižice (mada to zavisi od firme, nama su i tu vratili).
A za prijavu bebe sam pisala u ovoj
TEMI.