cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Roditeljski dodatak

clock-img

29.10.2018, 12:14

clock-img

pari

pencil-img

6778

Evo meni sad stigao sms: Odobren vam je roditeljski dodatak. Resenje cete primiti na kucnu adresu. Uplata ce biti u roku od 45 dana.

sitnice i emocije čine život...

clock-img

29.10.2018, 20:42

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Super pari user posted image
Verujem da ce ti biti uplata sad 20.11.

clock-img

30.10.2018, 00:40

clock-img

VanjaBo

pencil-img

7

Da odgovorim,ako nekoga bude zanimalo,kao sto je mene...Dokumente sam predala pocetkom avgusta meseca,resenje je stiglo krajem oktobra...Uplata verovatno 20.11 eventualno 20.12 :)) Dok nisam otisla da se raspitam i vidim zasto nema resenja,nije bilo ni naznaka da ce resenje stici...Kada sam otisla i urgirala,resenje je stiglo za manje od 7 dana...

clock-img

30.10.2018, 07:11

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Vanja od 1.7.se sve zavrsava u porodilistu. Nema predaje dokumentacije kao ranije. Jedino neka porodilista po Srbiji koja nisu uvela prijavu beba u porodilistu tj koja se nisu povezala sa e upravom...

clock-img

30.10.2018, 08:47

clock-img

VanjaBo

pencil-img

7

Sve ja to razumem.Ali kod nas nije bilo tako.Bebu smo prijavili u porodilistu...Na kucnu adresu su stigli bebini dokumenti i zdravstvena knjizica,ali za roditeljski dodatak sam morala da predam naknadno kada dete bude vakcinisano...Ja sam licno nosila dokumenta u upravu,gde se u mom gradu to predaje...Tako da verovatno zavisi i od grada,kod nas se nije roditeljski zavrsavao u porodilistu tada,a porodila sam se 11.07...Mada kod nas sve kasni u odnosu na Beograd...

clock-img

01.11.2018, 18:37

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Evo da prijavim, danas mi je na kucnu adresu stiglo obavestenje da mi je roditeljski odobren.
Inace porodila sam se 14.7.
U resenju pise da je roditeljski odobren 17.10.
Znaci puna 3 meseca se ceka na obradu user posted image

clock-img

01.11.2018, 18:48

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Maraj, znaci parice stizu za dvadesetak dana user posted image

Nama je trebalo oko dva ipo meseca za obradu pre dve ipo godine. Podnela sam u julu, odobreno 20.09, uplata u oktobru.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

01.11.2018, 20:19

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ivana mislim da je sad malo duze, samo zato sto jos proveravaju i da li je dete prethodnog reda rodjenja uredno vakcinisano

clock-img

02.11.2018, 07:31

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

IZVORNA PORUKA: VanjaBo

Da odgovorim,ako nekoga bude zanimalo,kao sto je mene...Dokumente sam predala pocetkom avgusta meseca,resenje je stiglo krajem oktobra...Uplata verovatno 20.11 eventualno 20.12 :)) Dok nisam otisla da se raspitam i vidim zasto nema resenja,nije bilo ni naznaka da ce resenje stici...Kada sam otisla i urgirala,resenje je stiglo za manje od 7 dana...

Kod mene ista situacija, predala pocetkom avgusta ali dopunu jer sam se porodila januara pa su mi vec dali resenje po starom, dopunila dokumentaciju o urednoj vakcinaciji oba deteta i resenje dobila krajem oktobra, ali da se neko ne zbuni, meni oktobra nisu uplatili ni dinar, a mesecima pre toga sam primala po starom, navodno jer moraju da poniste staro resenje pa da donesu novo, ako se nekom desi da zna sta je u pitanju.. u novembru bi trebalo da mi isplate sve razlike od januara, tako su rekli.

clock-img

02.11.2018, 08:50

clock-img

Duškić

pencil-img

9621

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ivana mislim da je sad malo duze, samo zato sto jos proveravaju i da li je dete prethodnog reda rodjenja uredno vakcinisano

Ma sve proveravaju i sa tim vakcinisanjem sta prave.

clock-img

02.11.2018, 09:23

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Ne, sada je duze jer istovremeno rade nova resenja za sve mame koje su dobile stara i vec primaju rd. Takodje, sve ide po sluzbenoj duznosti kod njih, znaci da im ne nosimo sami sve papire, vec dosta toga i sami proveravaju.

clock-img

02.11.2018, 11:54

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Povodom ove dopune dokumentacije, imam da kazem sledece. Drugarici je rekla drugarica da sama zove i proveri situaciju, ali ona jos nije bila dobila ni resenje po starom, a dosta je vremena proslo. Rekli joj da donese dopunu dokumentacije u vidu vakcinalnih kartona i popuni tamo jos nesto. Ja sam zvala i oni su mi rekli da ce svu dokumentaciju obraditi do Nove g., da nista sami ne donosimo, jer, navodno, oni idu po nekom redu koji ne moze da se preskace... nemam kad, inace bih odnela, ako nadjem vremena sledece sedmice cu da im to dostavim, nece me odbiti kad im na noge donesem, sigurno. Sa druge strane, ako stvarno odrade posao do Nove g., blizu je to. Od sluzbenice ne cuh da ce oni sami pribviti podatke. Rece mi da ce me obavestiti kad treba da dostavimo dopunu.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

02.11.2018, 12:13

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Podatke ne pribavljaju sami sigurno ( provereno), traze ti potpisane i overene vakcinalne statuse, a ako nesto nije potpuno traze cak i potpis pedijatra, pored potpisa nekog iz sluzbe vakcinacija koji inace potpisuje.. Pozivaju ljude nekim svojim redosledom jer im je haos totalni. Ja sam odnela pre nego sto su me pozvali i opet cekala skoro tri meseca, moj savet je da ne cekate, nego ko moze neka odmah to zavrsi sam.

clock-img

02.11.2018, 12:48

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Ja sam mislila na podatke iz suda, CZSR, policijske uprave i maticne sluzbe.

clock-img

02.11.2018, 12:51

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

To su podaci za elementarno utvrdjivanje prava na RD. Da, da, to rade sami.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

02.11.2018, 13:06

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mima kos ne proveravaju sami za decu rodjenu do 30.6.
Za decu rodjenu od 1.7. Sve sami proveravaju. Evo ja jedan papiric nisam dostavila. Sve su oni proverili. U porodilistu se ostavlja Dom zdravlja u kom je dete da bi oni proverili da li je uredno vakcinisano kao i naziv predskolske ustanove ili skole da bi proverili da li dete pohadja pripremno predskolski program ili skolu.

clock-img

02.11.2018, 15:04

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Nesporazum onda, ja se nadovezala na ovo sto je Rosita napisala a tice se dopune nakon donetih resenja po starom.. Mnogo je dezinformacija kruzilo pa rekoh iz prve ruke da napisem, mozda nekom znaci.. jer meni kad su u oktobru rekli nema uplate mislila sam da me neko zeza, 8 meseci primam a sada nista, i to bukvalno polovini isplatili polovini nisu, nikom nije jasno zasto, dok nisu objasnili da su ponistili sva ta stara resenja i onda nista od love do novembra..

clock-img

07.11.2018, 19:30

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Meni je juce stigao sms da mi je odobren roditelhski. Pre toga me zvala teta iz Sekretarijata da pita u kom domu zdravlja je karton. Sve smo podatke dali u porodilistu, pocetkom avgusta.
Kako ja sad da podignem te pare? Sa licnom kartom idem u postu? Ili postensku stedionicu?

clock-img

07.11.2018, 19:44

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Sa ličnom u najbližu poštu. Na netu ukucaš budžetske uplate i vudiš kad je. Obično oko 20- og bude.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

13.11.2018, 08:46

clock-img

MIANINA

pencil-img

8

ja sam dobila resenje 15.09.2018 da li cu dobiti sad uplatu u novembru? 

clock-img

13.11.2018, 09:14

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Da.

clock-img

13.11.2018, 09:19

clock-img

MIANINA

pencil-img

8

hvala. a jel znas mozda da li bude uplata za septembar i oktobar ili kako? i da li ima onaj povracaj pdv za blizance posebno ili samo gledaju jedno dete? 

clock-img

13.11.2018, 09:28

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Kada su rodjeni? Uplate idu od meseca rodjenja do oktobra.

clock-img

13.11.2018, 09:30

clock-img

MIANINA

pencil-img

8

05.09

clock-img

13.11.2018, 09:32

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Onda 5000 po detetu kao pausal umesto pdv-a.