cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Roditeljski dodatak

clock-img

20.06.2013, 12:18

clock-img

Lolicak

pencil-img

10

Meni su juce rekli da je sutra, a i pise na sajtu ministarstva....

clock-img

20.06.2013, 12:20

clock-img

Lolicak

pencil-img

10

clock-img

20.06.2013, 12:56

clock-img

salle

pencil-img

1297

i meni su danas u posti rekli da ce sutra i roditeljski i deciji

clock-img

24.06.2013, 15:48

clock-img

New Mamica

pencil-img

3

IZVORNA PORUKA: Mama Dunja

New Mamice, to odradis u opstini. Oni ti daju tamo formular i ti popunis. I ja mislim da ti treba izvod i tvoja licna karta. :* Pozz

hvaaalaaa :*

clock-img

24.06.2013, 15:51

clock-img

New Mamica

pencil-img

3

jel neko dizao roditeljski za prvo dete bez resenja ili i to moras priloziti u posti ? user posted image

clock-img

25.06.2013, 12:35

clock-img

Lolicak

pencil-img

10

ja sam u petak podigla bez resenjauser posted image

clock-img

25.06.2013, 12:45

clock-img

Lolicak

pencil-img

10

Da li je neko u skorije vreme primio onih 50000 hiljada?user posted image

clock-img

14.11.2013, 16:28

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: New Mom

"Autonomna pokrajina Vojvodina dodeljuje novčanu pomoć porodicama sa troje dece, u kojima se treće dete rodilo počev od 1. januara 2013. godine.
Novčanu pomoć može da ostvari majka koja rodi treće dete koja u trenutku rođenja trećeg deteta ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji Vojvodine. To pravo ima i otac trećeg deteta, s tim što se redosled rođenja trećeg deteta za koje otac podnosi zahtev za ostvarivanje novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete utvrđuje prema majci.
Pravo na novčanu pomoć za treće dete majka i otac će ostvarivati 24 meseca. Nominalni iznos novčane pomoći Vlada Vojvodine će utvrđivati za svaku kalendarsku godinu.
U 2013. godini planirano je 12.000 dinara mesečno za majku, ili oca trećeg deteta.
Odlukom o ostvarivanju novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete, uveden je novi set mera populacione politike u Vojvodini, koji počinje da važi od 1. januara 2013. godine, čime su prestale da važe ranije odluke o pravima na pomoć roditeljima sa decom.
"Međutim, novčana pomoć porodici u kojoj su rođeni blizanci, trojke, odnosno četvorke, roditeljski dodatak za prvo dete, kao i sredstva za regresiranje dela troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dete, po odluci Vlade Vojvodine, biće isplaćeni porodicama za svu decu koja su rođena do 31. decembra 2012. godine", objašnjava se u saopštenju sa Vlade AP Vojvodine.""
Izvor

Mame trećerotke iz Vojvodine!
Da li je neka od vas ove godine primala ovaj dodatak? Čula sam da neki nisu uopšte a da neki jesu al da se kasni i po 6 meseci. Kako stoje stvari?

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

14.11.2013, 16:37

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Ja sam trecerotka ali ne iz vojvodineuser posted image i primila sam roditeljski dodatak za dva meseca ( avgust i septembar) 18 oktobra.
inace sam se porodila 15 avg. i sve papire zavrsila do 12 septembra,resenje stiglo 1 oktobra i 18. bila uplata

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

14.11.2013, 16:42

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Šerpi super brzo si to primilauser posted image
Ja se porodila 1. februara, papire predala početkom marta. Rešenje dobila krajem aprila(pisalo ladno da sam podnela zahtev 1. aprila) a uplata bila u maju..
Ladno me zaturili u neku fioku na mesec dana...

Enyoj the silence!

clock-img

14.11.2013, 16:47

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

E ja više ne primam roditeljski dodatak,prošlo je dve godine, i sada ću se teško prilagoditi na manje para u kućnom budžetu.Makar sam imala para za pelene...mnogo znači taj roditeljskiuser posted image

clock-img

14.11.2013, 16:48

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Desava se i to ali cini mi se da je tebi prvo dete jel da? A to je jednokratna novcana naknada pa valjda to ide sporije,ne znam. Ja primam na 24 rate,tako bila i za drugo a tako i za trece dete.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

14.11.2013, 17:07

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Da da prvo...
Pa moguće da im je to skroz drugi sektor, jer je jednoktarnouser posted image

Enyoj the silence!

clock-img

19.11.2013, 13:12

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Isplata za oktobar je sutra, 20.og.

clock-img

19.11.2013, 13:13

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Zivi bili user posted image

clock-img

15.01.2014, 18:17

clock-img

renatica

pencil-img

3

pozdrav svima,
imam pitanje ako mi neko moze pomoci,malo mi nejasno oko isplata dodatka za trerce dete od ap vojvodine.Naime,do proslog meseca sam dobijala rate u iznosima od 12000 kao sto je i predvidjeno,a za prosli mesec sam dobila 24000,to ispada 2 rate odjednom,a po netu nisam nista nasla o izmenama rata.A i nisam jedina koja je dobila tako pa da je mozda doslo do neke greske user posted image
Pa me zanima ako neko zna jer ce to tako isplacivati do kraja,msm,da ce skratiti sa dve godine na jednu ili sta se to desava?
unapred vam hvala na odgovoru

clock-img

15.01.2014, 19:01

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Nije se nista menjalo. I za decu rodjenu 2014. koja su trece dete ce se isplacivati po 12000 mesecno tokom 24 rate.
Ne mogu sa tel. da stavim link o tome, stavicu posle. Posto cekam trece i sama se bavim tom tematikom.
Ono sto sam ja cula je da se prosle godine jako kasnilo sa isplatom rata i da nije bilo onoga da prva isplata obuhvata sve zaostale mesece vec samo 1 mesec. Jel tako bilo i kod tebe? Kad si podnela zahtev a kad je dete rodjeno? Mozda isplacuju razliku.

clock-img

16.01.2014, 14:36

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Mame zna li neka od vas kad počinje isplata roditeljskog dodatka za decembar?

clock-img

16.01.2014, 14:40

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Nisu još objavili. Obično bude oko 20. u mesecu.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

16.01.2014, 14:47

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Znam ali kod nas su prošlog meseca isplatili 17. pa se ja ponadala. E svrati na sonomu, napisala sam vam poruku.

clock-img

16.01.2014, 17:57

clock-img

renatica

pencil-img

3

e hvala new mom.
Pa cerkica mi se rodila 8 januara 2013-te,a resenje sam dobila 13-tog juna stim sto nisam odmah jurila sa zahtevima user posted image ali mi je prva rata od 12000 legla 28-mog jula.e sad me to buni jer neznam kako idu sa isplatama,dali od dana rodjenja bebe ili od dana prijema resenja

clock-img

16.01.2014, 18:37

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ne znam. Republicki roditeljski dodatak se racuna od meseca rodjenja deteta.

clock-img

16.01.2014, 18:38

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: mama micki

Mame zna li neka od vas kad počinje isplata roditeljskog dodatka za decembar?

Verujem da ce u subotu ipak jer bude ili isti dan ili dan posle soc.pomoci. A na sajtu stoji da je socijalna sutra.

clock-img

25.01.2014, 12:40

clock-img

renatica

pencil-img

3

Cao mame :)
jer zna neka od vas jer bila uplata roditeljskog od ap vojvodine?
hvaaaala

clock-img

28.01.2014, 09:32

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Drage moje, evo novih izmenjenih, malo uvećanih iznosa za republički roditeljski dodatak KLIK

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI