IZVORNA PORUKA: debelica73
Cao svima. Iz Beograda sam i ako sam dobro razumela za DRUGO dete (majka zaposlena) se ne dobija roditeljski dodatak odjednom nego oko 5700 naredne 2 godine od porodjaja. Imam par pitanjca:
1. Sta od papira treba da predam da bi dobila roditeljski dodatak i gde?
2. Mora li racun (na koji ce uplacivati roditeljski dodatak) biti otvoren u posti ili moze u banci u kojoj primamo licni dohodak?
3. Sta se dobija u onom paketu za bebe kad izlazimo iz bolnice?
HVALA!!!!
Debelica odes u socijalno u tvojoj opstini,dace ti obrazac koji treba da se popuni i kazace ti sta ti sve treba od papira(roditeljski dodatak niko ne dobija odjednom,ni zaposlene ni nezaposlene) Ono sto se ja sescam da je trebalo pre manje od 2god. Bilo je fotokopija licne karte od oba roditelja,fotokopija zdravstve knjizice od oba roditelja,izvod iz maticne knjige rodjenih za bebu i verovatno za vas to nisam sigurna.Mozda ce ti trebati i prosek plate, nisam sigurna zato idite u socijalno tamo ce sve da vam kazu.
A u paket se dobija sve i svasta ja sam dobila pre 2god. ono sto sam zapamtila: podlogu za bebu,benkice,kapice,portikle,pelene tetra,svedske,pampers,bekollino set,neke uzorke kremica,torba za bebine stvari,peskir sa kapuljacom,pamucni prekrivac...
za majku,mrezaste uloske,gel za tusiranje i jos nesto...
zatim tu je bila i jedna knjiga veoma korisna i verovatno jos nesto ali se samo ovog secam