writing-img

RE: Roditeljski dodatak

clock-img

16.09.2012, 23:49

clock-img

strahinjac

pencil-img

1

Da li neko znada li je za doznake za produzenu negu deteta potrebna moja overena zdravstvena knjizica.Poslodavac mi nije uplacivao porodiljsko 11 meseci pa nemogu da mi overe knjizicu.

clock-img

17.09.2012, 22:57

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Pitanjce,na jednom mestu pise da je potrebna originalna detetova krstenica a na drugom dovoljna je overena kopija?Sta ste predavale od ta dva i u Zahtevu pise naziv finansijske organizacije i broj tekuceg racuna sto se ne odnosi na moju firmu i tekuci nego sam trebala da otvorim tekuci na primer u Postanskoj stedionici medjutim u postanskoj sted.su mi rekli da ja ne mogu da otvorim racun vec se on otvara po sluzbenoj duznosti kada je u pitanju roditeljski dodatak i sta sad ?Nista ne pisem na ova dva mestauser posted image .,moraju oni nesto da zakomplikuju pa to ti je...user posted image

clock-img

18.09.2012, 12:40

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Neko???Vecina vas je predavala za ovaj dodatak??

clock-img

18.09.2012, 12:44

clock-img

Anoniman

Ja sam imala tačan spisak gde idu originali a gde kopije izvoda, pošto mi u NS predajemo na 2 različita mesta zahteve. Ali tu ti ne mogu pomoći, jer se to razlikuje od grada do grada.
Što se tiče poštanske štedionice, to ne popunjavaš. Nije zakomplikovano nego nisu štampali nove formulare. Kada sam se porodila 2006-te, tada su žene same otvarale račune. Sa drugim detetom, 2010, Država (ili već neko) otvara račun. Kada dobiješ potvrdu (ili već kako se zove taj papir - stiže poštom), sa njim i LK dižeš pare u pošti.

clock-img

18.09.2012, 13:12

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Hvala Tash znaci problem je sto nisu stampali nove formulare ..svakako bih pitala u 27 marta ali ajde da se malo informisem i ovde ,stvarno mi nije bilo jasno sta da napisem kad su me iz Postanske stedionice vratili ....a sto se tice njegove krstenice imam ja i original i overenu kopiju pa cu pitati tamo samo me nervira sto su kontradiktorni ,na jednom mestu sam procitala treba original a na drugom pise original u formi overene kopije pa sam htela da vidim sta su zene predavale...ali ponecu obe pa cu videti u krajnjoj linijiuser posted image

clock-img

18.09.2012, 13:21

clock-img

Anoniman

Pa meni je jedino logično objašnjenje da nisu štampali nove formulare. 

clock-img

18.09.2012, 13:41

clock-img

bulka

pencil-img

642

Sanchy nista ne upisujes u te dve rubrike, novac se podize u posti uz licnu kartu. Za roditeljski dodatak predaju se original dokumenta, dakle original Izvoda iz maticne knjige rodjenih (verovatno mislis na to kad pises Krstenica), a kopije se kod nas u gradu predaju za novcanu naknadu od grada (koju, opet to vazi za nas grad, podizemo u banci, preko tekuceg racuna)...

clock-img

18.09.2012, 20:19

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

sanchy i ja sam se pitala to za izvod iz mkr da li mora overena kopija, ne mora, moze originalni izvod sa hologramom, a formular sam skinula sa sajta grada.

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

18.09.2012, 22:32

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Da li je neko probao da podigne roditeljski u posti bez licne karte? na vozacku, pasos il slicno....?
Ja sam moju izgubila user posted image

clock-img

18.09.2012, 22:46

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Pa iyvadi drugu licnu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

19.09.2012, 21:41

clock-img

*milica*

pencil-img

114

Jel zna neka mama kad je isplata decijeg i roditeljskog dodatka?user posted image

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

clock-img

19.09.2012, 23:12

clock-img

Jecky

pencil-img

22

Isplata decijeg je u petak 21. septembra, a za roditeljski jos nista nije javljenouser posted image Bas bzvz, meni treba sad da bude uplaceno prvi put....nikako da docekam

..To nisam ja, to je moja shauma..

clock-img

20.09.2012, 08:01

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa roditeljski je uvek bio od 20-og u mesecu, proveri, ja mozda odem danas...

clock-img

20.09.2012, 10:41

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Možda u subotu (22.og), ali verovatnije da će biti od nedelje.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

20.09.2012, 13:01

clock-img

*milica*

pencil-img

114

u medjuvremenu sam saznala.... hvala za info za deciji, a roditeljski je u subotu, 22.09.user posted image user posted image user posted image

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

clock-img

26.09.2012, 23:54

clock-img

Anoniman

za koji mesec je sada legao roditeljski?

clock-img

27.09.2012, 09:46

clock-img

Anoniman

hm , vidis ne znam za koji , jel oni ne uplacuju za tekuci mesec ? Ako uplacuju za prosli , to znaci da imam i ovaj mesec novcice ? Petra je napunila u avgustu dve godine user posted image

clock-img

27.09.2012, 09:50

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

A za Martu?

clock-img

27.09.2012, 09:52

clock-img

Anoniman

Predala sam tek , bice sledeceg meseca prva uplata user posted image

clock-img

27.09.2012, 09:53

clock-img

Anoniman

mislim da nije tekuci mesec, da kasne 2 ili 3 meseca

clock-img

27.09.2012, 09:55

clock-img

Anoniman

bas cu da svratim danas da vidim , mislila sam da prva uplata pokrije i mesec rodjenja i sledeci

clock-img

27.09.2012, 11:25

clock-img

jovana13

pencil-img

1189

ribizla, i meni je sestra rekla tako taj prvi mesec je primila duplo, tj i za mesec kad se rodio mali. A jel ima neka iz krusevca koja prima naknadu za nezaposljene porodilje,da li oni kasne sa isplatom?

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

clock-img

27.09.2012, 11:53

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

za koji mesec je sada legao roditeljski?

Za avgust.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

27.09.2012, 18:42

clock-img

marince1

pencil-img

4824

JA sam dobila resenje da mi je odobren roditeljski.Dunja je rodjena 23.08. to verovatno znaci da mi sad nemo da primimo nista

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

27.09.2012, 19:27

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Marince ja sam se porodila 28.07. a papire sam predala u roku od mesec dana od porodjaja.Resenje sam dobila pocetkom septembra juce je mm bio da vidi jel ima uplata ali mi je leglo na racun samo 10 000 din to je valjda od opstine.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic