IZVORNA PORUKA: bebablue
IZVORNA PORUKA: lothroniell
Mi smo danas predali sve papire, Novosadjanke cisto da znate ne moraju originali izvoda- mogu i kopije (i u Zarka Zrenjanina i u Radnickoj).
loth, je l' predajes overene fotokopije, ili obicne fotokopije? Je l' dobijes jedan izvod za bebu, s'obzirom da kazu da je izvod sada "vecan"?
Napisala sam ti o tome na prethodnoj strani. Dobija se jedan besplatan izvod, za pokrajinski i gradski dodatak ti vrate, znači nosiš samo na uvid, a za republički zadržavaju.
Što se P.Š. tiče, odeš tamo (btw, bolje idi u Tozino sokače nego kod Lutrije, neka nikog, da ne čekaš), kažeš da treba da otvoriš namenski račun zbog roditeljskog dodatka (otvaranje je 300 dinara i uz ličnu kartu), dobijaš štednu knjižicu.
E sad, mislila sam da taj račun važi za sve tri vrste dodataka, ali u rešenju o priznavanju prava na republički dodatak koje sam dobila piše da se otvara službeni račun za isplatu. Nije mi baš jasno s obzirom da na zahtevima za sva tri dodatka treba da navedeš broj računa i da predaš fotokopiju prve strane knjižice. Na šalteru P.Š. su mi rekli da će na taj račun (koji sam otvorila) doći pare od pokrajinskog i gradskog dodatka, a za republički će doći na službeni račun, a da ću to saopštenje o isplati dobiti putem poštara.