cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lazanje

  
clock-img

11.07.2019, 09:22

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?

clock-img

11.07.2019, 09:23

clock-img

flamingos

pencil-img

25408



IZVORNA PORUKA: MimaKos

Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?


Ja kuvam kore

clock-img

11.07.2019, 10:01

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Ja ne kuvam.

clock-img

11.07.2019, 10:39

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde

clock-img

11.07.2019, 11:02

clock-img

flamingos

pencil-img

25408



IZVORNA PORUKA: MimaKos

I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde


Tvrde su,bolje je kad se skuvaju

clock-img

11.07.2019, 11:02

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike

clock-img

11.07.2019, 11:17

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Ovde bre sve neki majstori za lazanje, sve u finese idete :)

clock-img

11.07.2019, 11:17

clock-img

flamingos

pencil-img

25408



IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike


Nisam ih probala ni ja

clock-img

11.07.2019, 11:18

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati

clock-img

11.07.2019, 11:20

clock-img

flamingos

pencil-img

25408



IZVORNA PORUKA: MimaKos

Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati


Probaj,pa javi

clock-img

11.07.2019, 13:42

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

LAZANJA SA POVRĆEM

Sastojci:

• 1 pakovanje kora za lazanje (500 g)
• 1 glavica crnog luka
• 3 paprike babure
• 1 veća šargarepa
• 300 g šampinjona
• 1 veća tikvica
• bešamel sos (recept ispod)
• kačkavalj za rendanje
• začini (so, biber, sveži ruzmarin)

Svo povrće iseći na kockice.
U tiganj sipati par kašikica ulja i dodati crni luk i šargarepu i kratko dinstati.
Kada su luk i šargarepa malo omekšali, dodati papriku i šampinjone*.Kada je voda koju puste šampinjoni isparila, dodati tikvice, njima treba najmanje vremena da omekšaju. Dinastati još par minuta pazeći da se tikvice ne raskuvaju.Povrće probajte pa začinite* po ukusu.

Sastojci za bešamel sos:

• 1l mleka
• 5 kašika brašna
• 50 g maslaca
• so po ukusu
• 2 kašikice ulja

Bešamlel sos spremiti neposredno pred ređanje lazanje. Ako ga spremite ranije i ostavite da čeka, po površini će se uhvatiti korica.

U šerpicu sipati 2 kašikice ulja i staviti maslac da se otopi.
Kada se maslac otopio, dodati 5 kašika brašna, mešati žicom i kada brašno dobije boju, sipati mleko i dodati so.
Kuvati sos*** dok se ne zgusne.

Kore spremiti po uputstvu sa pakovanja ili na način koji Vam odgovara,tj. kore se mogu kuvati ili se mogu koristiti sirove. Ako kore ne kuvate, pravite malo ređi fil, tj. ostavite malo tečnosti u filu od povrća, kako bi kore imale šta da upiju i omekšaju.

Upaliti rernu na 180° C i preći na sastavljanje lazanje.

Sastavljanje:

Na dno vatrostalne posude sipati malo bešamela, da pokrije dno kako se kore ne bi zalepile. Staviti red kora, sipati malo bešamela, rasporediti deo povrća, opet bešamel, pokriti korama. I tako dok ne ponestane materijala. Završiti sa redom kora i preostalim bešamelom. Preko bešamela narendati kačkavalj. Sir se može rendati i preko svakog reda povrća.

Lazanju staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu. Peći oko 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju po površini , a fil se fino ukrčka.

clock-img

11.07.2019, 14:15

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.07.2019, 15:49

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Super ti je recept

clock-img

11.07.2019, 16:20

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514



IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.

eto, kupujem.sledeci put, da isprobam

clock-img

04.10.2019, 18:59

clock-img

branki*

pencil-img

20828

od kad se kanim, da pravim,nikako da stignem.ne pamti,m kad sam jela zadnji put u domacoj varijanti.mozda u srednjoj skoli.ja ih nisam nikad pravila,uvek jedem u restoranu,ali mastam da napravim,i to da bude domacinski onako.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.04.2020, 09:42

clock-img

pari

pencil-img

6778

Ja ću probati danas da ih napravim ali sa makaronama jer nemam testo za lazanje,a ne ide mi se u radnju zbog toga.  

Razmišljam da li da pravim bešamel ili umesto njega da kombinujem jaja i pavlaku...kao zdravije,nemam pojma :)

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

clock-img

02.04.2020, 09:44

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Mogu i da se umese kore za lazanje. Ja nisam, doduse. Nemoj pavlaku i jaja. Pravi besamel. Ono vec modifikujes makaronama.Ako promeni i to, nece biti lazanje, nego neko drugo jelo. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.04.2020, 09:47

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Sto mi dadoste ideju..... Moze sa palacincima, sa makaronama, cak i sa korama za pitu. Ja imam kore za pitu iz Belu Palanku (čitati po niški 😊) a one su mnooooogo debele, dusu dale za lazanje.


clock-img

02.04.2020, 09:51

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Besamel, Pari.


Iako su meni lazanje najbolje kad se naprave uvece, pa u frizider, pa sutra da se ispeku 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

02.04.2020, 09:52

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Gde inace kupujete kore za lazanje? 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.04.2020, 09:59

clock-img

pari

pencil-img

6778

A imam i ovaj recept 


Lazanje na drugačiji način

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

clock-img

02.04.2020, 10:07

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Branki,u Maxiju,Idei,Rodi...u vecim marketima.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.04.2020, 10:15

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Hvala, ivana. Ja sve da pravim, ali hocu da pravim bas onako po receptu i nikako.Pari, javljaj kako ispadne. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.04.2020, 10:19

clock-img

pari

pencil-img

6778

Je l pecete poklopljeno pa na kraju otklopljeno?

Gornji sloj samo besamel i sir?

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

clock-img

02.04.2020, 10:19

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770



user posted image

user posted image
Ja uglavnom koristim ove.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!