cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lazanje

  
clock-img

27.01.2019, 10:20

clock-img

gagana83

pencil-img

6941



Mi svi obozavamo lazanje, one klasicne, sa mesom i besamelom. Ponekad napravim i varijantu sa makaronama, fakticki grcki pasticio. Samo se nikako ne set_im da u Grckoj kupim one njihove dugacke makarone. 

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Tu nema neke filosofije. Jako jednostavno.



Jednostavno, ali zahteva vremena. 
Voci, ja kako god da napravim besamel, lazanje budu ukusne. Naravno, lepse je kada je gusci i ima ga puno. Ja besamel obozavam, mogu samo njega da jedem. 

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

27.01.2019, 10:26

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Jeste, zahteva vise vremena.
Cesto napravim uvece i ostavim nocu u frižideru. Imam utisak da mi tako budu jos ukusnije.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.01.2019, 10:32

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja svaki put kazem da cu da napravim duplu meru, pa polovinu da zamrznem. I naravno, nikad se ne set_im. 

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

27.01.2019, 12:13

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ivana, budu puno ukusnije tako. Ja uglavnom pravim uvece pa sutra samo pecem. 
Ja nesto ne bih zamrzavala lazanje.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

27.01.2019, 12:39

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Da, mislim da kore upiju besameluser posted image


_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.01.2019, 13:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Anči, apropo lap topa, ja imam stari koji ne mogu da upalim, crko, i nije upaljen nekih 6 meseci, Dell star 10 godina.
Ali sam ga juče odnela u servis ( u stvari komšija koji mi iskače u susret kada su takve situacije), i izvukli mi sve podatke na hard disk (bez paljenja lap topa, čak sam i adapter zaboravila da mu odnesem) verovatno to neko zna i sam da uradi, ali ja nisam znala. Ali eto imam čoveka user posted image
Možda i znaš da to može, nego reko da ti kažem, za svaki slučaj.



Suzi, sve je mm povadio, izvadio je i hard pošto je nov, skoro smo menjali. Ali lepo me pitao da li hoću da mi izvuče sav bookmarks, ja rekla ne treba. Ko mi kriv user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.01.2019, 13:52

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Jess u restoranu u kome sam radila su redovno zaleejavali lazanje,spreme uvjek duplu mjeru pa pola zamrznu.Posle nikad nebi ptimjetila da su bile zaledjene

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

27.01.2019, 14:09

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ma sta im fali. Ja sam u Grckoj kupovala smrznute, samo ih ispeces. Odlicne su bile. 

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

27.01.2019, 17:47

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

I po meni su lazanje prilicno jednostavne. 
I ja ih najvise volim sa povrcem, i to povrce ne seckam nego sve strpam u secka i samo przim. 
Zadnji put sam uzela neke kore koje se ne potapaju u kljucalu vodu nego se odmah redjaju, tako je jos jednostavnije.
I svaki put hocu da napravim duplu meru i zamrznem ali nisam do sad. Isto hocu i picu da napravim i zamrznem ali ni to nisam 🙂

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

27.01.2019, 19:48

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ja ni jedne kore ne potapam u kljucalu vodu. user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.01.2019, 20:51

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ni ja ih ne potapam.Kupujem Bariline.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

27.01.2019, 22:16

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Ja sam tew Barilla barila svojevremeno kada sam spremala, ali sam se zajebavala 100 godina dok nspremim, sada sto kaze ringerajka gor eu postu, ima ovih sto se ne peku, pa super bude, ocas posla.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

10.07.2019, 12:03

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: mama ivane

PILEĆE LAZANJE


1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju,

300 g pilećeg belog mesa,

200 ml neutralne pavlake,

200 ml kisele pavlake,

2 šargarepe,

200 g trapista,

100 ml kečapa,

mešavina suvih začina,

ulje.


PRIPREMA:

Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta pa nakon toga prelijte mešavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne. Važno je da vatra ne bude jaka. Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje. Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako uradite sa svim korama pa po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lepa korica. Ukoliko želite da bude brže gotovo, kore kratko poparite pre slaganja.

clock-img

10.07.2019, 12:12

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Mama Ivane bi ponovo mogla da se takmici kad ima ovako lepe recepte. Eto nesto drugacijih lazanji.

clock-img

10.07.2019, 13:47

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Mogla bi. Zasto da ne

clock-img

10.07.2019, 14:13

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

E pa amama ivane, ovakve lazanje jos nisam videla da se prave i da postoje.
Da zans da cu ih verovatno sutra spremiti.
Bravo.
Meni je besamel sos sranje vecito, nikada ne ispadne lep, izv se na izrazu, bas je bzv.
A kod ovog nema greske.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

10.07.2019, 14:58

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Vredi probati,super je,mada moji ne vole eksperimentisanja,vole klasičan način pripreme lazanja.Dok ja volim nešto novo,drugačije

clock-img

10.07.2019, 15:03

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Slazem se sa Vocicanom oko besamel sosa.

clock-img

10.07.2019, 15:12

clock-img

flamingos

pencil-img

25408



IZVORNA PORUKA: doramar11

Slazem se sa Vocicanom oko besamel sosa.

Ne znam gde omanete,ali meni uvek lep bude bešamel

clock-img

10.07.2019, 16:44

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Ne bude uvek onako gladak, pojave se grudvice.

clock-img

10.07.2019, 18:54

clock-img

flamingos

pencil-img

25408



IZVORNA PORUKA: doramar11

Ne bude uvek onako gladak, pojave se grudvice.

Na laganoj vatri krčkaš i postepeno dodaješ mleko,neprekidno mešajući

clock-img

10.07.2019, 20:43

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Probacu tako, izgleda da mi je vatra jaca nego sto treba da bude.

clock-img

10.07.2019, 20:54

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Probaj,videćeš da će biti ok.Šta se radi?Evo ja napravih i limunafu za sutra,meso usoljeno i sad da odmaram

clock-img

10.07.2019, 22:30

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Hvala na savetu, javljam rezultate posto cu uskoro spremati lazanje.

clock-img

10.07.2019, 23:06

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Nema na čemu,javi.Uspećeš,videćeš