cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lazanje

  
clock-img

15.06.2012, 14:49

clock-img

cockic

pencil-img

4591

jao ja cu za vikend mm obozava lazanje kad napravim bas se lepo naruckamouser posted image u vec mi se sad ruckaju nego moracu da ukljucim klimu da ne bi provristala pored rerne sutra ce kazu biti jos tolije,bolje i to nego ona glupa kisa

clock-img

15.06.2012, 16:13

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Da znaš da je stvarno vrištanje pored rerne user posted image
Nije mi ovo trebalo,gladne oči user posted image
Inače su ispale odlično,i mi ih obožavamo user posted image A danas sam uzela neke nove kore za lazanje,sa ukusom spanaća.

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

18.06.2012, 12:38

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Ja spremam brzinske lazanje bez besamela jer me mrzi da se motam oko sporeta.
Uprzila luk, meso, tomatelo i u vatrostalnoj red smese pa kore i tako u krug. Na kraju u konzervi tomatela ubacim vode nalijem sve pretisnem resetkastom kasikom, stavim rendani kackavalj i super je ispalo :)

clock-img

11.08.2013, 15:54

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Sta radite kad Vam preteknu kore za lazanje? Mogu li u zamrzivac?

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

11.08.2013, 16:04

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Meni nikad nije preteklo, ali mislim da može u zamrzivač, kad se i pice i lazanje prodaju i zamrznute.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

11.08.2013, 16:11

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja kupujem neke Barilla kore od 500g, uvek mi pola pretekne.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

12.08.2013, 08:55

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Gagana ja nikada ne zamrzavam kore za lazanje ako mi ostanu - ako govorimo o kupovnim. Ostavim ih u original kutiji, zalepim i iskoristim kasnije. A sigurno moze i u zamrzivac.

clock-img

18.01.2014, 10:16

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Imam nedoumicu oko lazanja sa piletinom koje do sada nisam pravila.

Da li da ih nalijem paradajzom ili mogu pavlakom za kuvanje posto bih da mi budu bele user posted image
Sta mislite jel trebam pavlaku za kuvanje malo da razredim vodom ili mogu samo da je nalijem_

_____________________________




clock-img

18.01.2014, 10:26

clock-img

Anoniman

nato, ako uzimas one kore sto se ne kuvaju pre slaganja, ja bih malo razredila fil.

clock-img

18.01.2014, 10:34

clock-img

lesica

pencil-img

12013

Nato, to mu dođe nešto kao mlinci, a ja to spremam sa mileramom, koji umutim, i dodam malo mleka. A u pavlaku za kuvanje ja ne bih dodavala ništa, ali bih je krknula više.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

18.01.2014, 10:43

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Hvala, razmislicu jos malo pa cu probati za vikend.
Nekuvam nikada testo samo dodam u paradajz sos malo vode i prekrijem folijom.

_____________________________




clock-img

18.01.2014, 10:56

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Kad se spomenu lazanje ja moram da pohvalim svog svekra. On pravi najbolje lazanje koje sam ikad igde jela!user posted image I svako ko ih proba odusevi se.
Pravi ih po receptu iz onog starog Budrinog kuvara, ako je neko bio u prilici da ga ima/vidi. A testo kupuje na pijaci od jedne zene koja ga pravi. Ono nije za kuvanje, al on ga ipak stavi na koji sek u vrelu vodu.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

19.01.2014, 13:12

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ja ih pravim sa obicnom makaronom, pa mi kuma rekla da je to ustvari "pastizio" ili "pestizio" grcki user posted image ne znam, mi ih vise volimo tako,a i jeftinije suuser posted image

clock-img

19.01.2014, 19:14

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Mm ne voli makarone,pa ja lazanje pravim sa onim Durum korama,one su ti baš jeftinije u odnosu na Barilla.
Nato a kako si pravila to s piletinom,daj recept user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

19.01.2014, 19:44

clock-img

Anoniman

klarita, za pasticio ovde postoje posebne makarone, dugacke su kao spagete, ali su deblje i suplje kao ove okrugle. i u pasticio ide deblji sloj tih makarona dole i gore, u sredinu mleveno meso, a od gore besamel.

clock-img

19.01.2014, 23:17

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Kseno, moj pasticio onda nije pasticiouser posted image Pravim ga od obicnih makarona, sloj, makarona, pa mleveno meso sa lukom i drugim povrcem i tomatinom, prethodno sve dobro ukuvano, pa besamel, pa makarone, pa opet isto i zapecem lepo sve. Kako god, preukusno je!user posted image

clock-img

21.01.2014, 13:42

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Nemam recept Jole ipak sam napravila sa mlevenim mesom, nisam se usudila da pravim bez basamela. Ali probacu sigurno sa razblazenom pavlakom za kuvanje umesto sosa.

_____________________________




clock-img

21.01.2014, 13:49

clock-img

lesica

pencil-img

12013

Nisu lazanje ali su MLINCI mada sve je to stvar shvatanja i pojmljenja user posted image a kako sam ja dobra gica, za mene nema loših pomija.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

21.01.2014, 13:53

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Uuuu, Lesice, sanjam ih noćima! Baš mi se jedu! Ne mogu još uvek zbog bebca da ih jedem, al kad budem mogla, poješću kilo da nadoknadim user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

21.01.2014, 18:38

clock-img

nata11

pencil-img

9214

A jel mu mlinci dodju kao manji komadi testa za lazanje_

_____________________________




clock-img

21.01.2014, 18:46

clock-img

lesica

pencil-img

12013

Nato, zavisi gde se kupe, ali pre bih ja rekla nešto kao domaća lazanja ili, kao debelo testo za rezanca, pa pečeno bez ulja. Elem, jeste testo malo drugačijeg ukusa od testa za lazanju, ali u njegovom nedostatku sasvim su dobre i kore za lazanju.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

28.01.2014, 10:16

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: Unina mama


IZVORNA PORUKA: dobro bice iz bajke

Ove su fenomenalne..

2 pakovanja lazanji
300 gr pileceg belog mesa
300 gr kackavalja
1 kisela pavlaka
1 tomatelo manje pakovanje

Layanje skuvati,redjati na suvu krpu..
Meso yaciniti po ukusu i izlupati.
Prpoprziti na vrelom ulju..
Kad je meso gotovo,seci ga na stapice,uzeti jednu lazanju i na samom pocetku namazati malo pavlake staviti parce mesa preko,i izrendati malo kackavalja..savijati kao palacinke..Redjati u pleh..Kad istrosite sav materijal,sipajte tomatelo,premzite ostatkom pavlake i izrendajte ostatak kackavalja..Peci 45 min..Prelep recept..



Pravila danas, prelepe su.user posted image user posted image



Sutra ih pravimuser posted image

clock-img

28.01.2014, 10:32

clock-img

Didy

pencil-img

7274

UM, meni su lepše s pilećim belim, nego s mlevenim junećim mesom. Nekako su mi laganije. Jedino što ih ja pravim po klasičnom receptu, samo što umesto mlevenog stavim dinstano belo meso. Znači bešamel, meso u paradajz sosu i rendan sir. Kore ne kuvam, samo napravim sve malo močkavije.

< Poruku je uredio Didy -- 28.1.2014 10:35:12 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

28.01.2014, 10:56

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Ja sam sad skontala da sam ja jedini magarac koji pravi kore za lazanjeuser posted image
Inace, ja ih isto vise volim sa pilecim mesom i obavezno, ali obavezno mariniram piletinu sa senfom. Budu extra.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

clock-img

28.01.2014, 11:04

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Eh...ja samo mogu da procitam recept i izadjem napoljeuser posted image
Od N.god.sam izbacila brasno, secer itd., a od novembra mleko i mlecne proizvode.

< Poruku je uredio daca77 -- 28.1.2014 11:06:12 >