cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lazanje

  
clock-img

14.04.2011, 00:06

clock-img

Anoniman

user posted image  user posted image

Sve je stvar vežbe.

Ja sam danas krš, spavala sam 2 sata popodne, i ne znam zašto sam još uvek budna kada jedva gledam!
Off... user posted image

clock-img

14.04.2011, 00:06

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

Uvezbala nam se Bubi user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.04.2011, 00:11

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138


IZVORNA PORUKA: Nensi RR

A,mozda zavisi da li budu suve od toga koliko se stavi besamel sosa..



Upravo tako, uvek stavite vise besamel sosa nego sto pise na kutiji! Nema potrebe da se kuvaju, tako upiju vodu umesto da upiju besamel...

clock-img

14.04.2011, 09:48

clock-img

Anoniman

Mi baš volimo lazanje user posted image
Uglavnom ih pravim sa mesom, ali probala sam jednom sa tikvicama i sirom - prste da poližeš.
Koristim Durum testeninu, ne kuvam je i uvek je sočna (mali savet- kad izvadite lazanje iz rerne prekrijte ih kratko alufolijom, da se upare... Prosto se tope u ustima).

Bešamel: brašno na puteru zamućeno sa mlekom, solju i muskatnim orahom na vrh noža.

Fil meso: crni luk izdinstan na ulju sa mlevenim mesom i mladim listom celera, dodam paradajz pire, vegetu, lovorov list,malo crnog vina, biber, i kad se fino ukrčka, dodam kesicu parmezana. Ređam kora-bešamel-meso-kora

Fil tikvica: Tikvice isečem na tanke kriške, uvaljam u vegetu i kratko propržim na tiganju. Ređam kora-bešamel-tikvica-kriške 3 vrste sira (npr. feta, trapist, mocarela)-kora

Prijatno!!!!!!!!!! user posted image

clock-img

26.01.2012, 14:31

clock-img

Anoniman

Moje lazanje danas na stolu user posted image
sos :

manja glavica luka
500gr mesanog mlevenog mesa
1 rendana sargarepa
pola malog rendanog celera
250ml next soka od paradajza
250ml pasiranog podravka paradajza
1 kasikica vegete
1 kasikica majcine dusice
1 kasikica bosiljka
1 kasikica origana

Prvo prodinstati na malo ulja i malo maslaca luk i povrce pa dodati meso pa paradajz pa zacine .

besamel

Na kockici maslaca proprziti gustin 3 kasike , dodati 1/2 l mleka i oko 100 dimljenog kackavalja .

Vatrostalni sud malo nauljiti i redjati kore , besamel , sos , na kraju prekriti besamelom , pokriti folijom i na 220 peci oko pola sata , otkriti narendati kackavalj i zapeci .

< Poruku je uredio ribizla -- 26.1.2012 14:32:02 >

clock-img

30.01.2012, 15:02

clock-img

Natalie018

pencil-img

300

Lazanje.... mmm.. Obozavam ih. Ranije sam ih cesto spremala, ali od kad sam se porodila nemam kad da odvojim toliko vremena za kuvanje. Uvek potrosim mnogo vremena u kuhinji kad ih spremam i to me nervira, a tek uprljani sudovi koji ostanu.. user posted image Mada priznajem da sam ih se uzelela. Moracu uskoro da napravim jedan pleh user posted image
Imam odlican recept. Najbolji od svih koje sam do sada probala.
Evo kako ja pravim:

Sos od mesa:
4 kasike ulja
2 glavice crnog luka (sitno seckane)
4 cena belog luka (-----II-------)
600 g mlevenog juneceg mesa
malo vode
3 dl soka od paradajza (tomatino, tomatello..), (ili 5-6 svezih paradajza seckanih na kockice)
so, biber, origano, mlevena paprika

Besamel:
80 g maslaca
60 g brasna (2 pune kasike)
0.75 l mleka (vruceg)
so, malo bibera, muskatni orah


rendani kackavalj
testo za lazanje 250 g (Barilla) - nema potrebe za kuvanjem.. provereno je vise puta! user posted image bitno je samo da testo bude svuda dobro pokriveno sosom, tj. da ne ostane golo i nece biti nigde tvrdo ili krckavo.

U podmazan pleh prvo sipati malo besamela da se prekrije dno pleha, zatim redjati I sloj testa, pa sos od mesa, besamel, rendani kackavalj... itd.. Na kraju zavrsiti testom i taj zadnji sloj testa preliti debljim slojem besamela i rendanim kackavaljem. Pokriti alu-folijom i peci 30 min na 220*c. Skinuti foliju i vratiti jos nekoliko minuta da se uhvati korica. Izvaditi iz rerne i pustiti 10-15 min da se prohlade pa onda seci. Sluziti uz pavlaku.

E sad sam bas ogladnela pisuci recept.. user posted image

< Poruku je uredio Natalie018 -- 30.1.2012 15:05:21 >

clock-img

30.01.2012, 15:12

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja pravila juče, sve mi je super ispalo, bešamel, umak sa mljevenim mesom, ukus je bio fenomenalan samo da sam umjesto jedne minute kuhala tijesto 2 minute.
Čudim vam se kako mogu da se ne kuhaju,još sam bešamel napravila sa litrom mlijeka i ovo sa mesom je bilo dosta sosauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

30.01.2012, 15:42

clock-img

Natalie018

pencil-img

300

Lu koje testo koristis? Ja koristim iskljucivo barilla testo za lazanje koje nije potrebno prethodno kuvati, i nikad nije bilo tvrdo ili nepeceno.. isl. Jaoj kad bih morala jos i testo da kuvam verovatno ih ne bi nikad ni pravila user posted image

clock-img

30.01.2012, 17:30

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Natalie, user posted image

Ja ih pravila skoro, bezveze su mi ispaleuser posted image Mislim da sam previse brasna stavila. Sledeci put cu umesto besamela da stavim pavlaku sa sirom, slican sos kao za 4 cheese

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

30.01.2012, 17:40

clock-img

Anoniman

Natalie, ja ih pravim skoro isto i ko god ih je jeo kazu da su najbolje lazanje! Ja ostavim malko redzi i besamel i sos i onda se kore taman lepo skuvaju. Samo mislim da na dno stavljam prvo koru a ne besamel.

Bas ih pravim u sredu user posted image

clock-img

30.01.2012, 17:50

clock-img

Anoniman

nisam pravila lazanje sto godina, mrzi me jer se dugo prave, a volim ih. ni ja nikad nisam kuvala kore, samo napravim vodenastije punjenje.

clock-img

30.01.2012, 21:50

clock-img

Natalie018

pencil-img

300


IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Natalie, user posted image

Ja ih pravila skoro, bezveze su mi ispaleuser posted image Mislim da sam previse brasna stavila. Sledeci put cu umesto besamela da stavim pavlaku sa sirom, slican sos kao za 4 cheese


PE user posted image
Probaj ovaj recept, sigurno ce ti uspeti, a mislim da je ideja sa pavlakom umesto besamela odlicna... stedi vreme user posted image
Ako se skoro resim da pravim, zovem te da probas!

clock-img

30.01.2012, 21:54

clock-img

Natalie018

pencil-img

300


IZVORNA PORUKA: MaliMis

Natalie, ja ih pravim skoro isto i ko god ih je jeo kazu da su najbolje lazanje! Ja ostavim malko redzi i besamel i sos i onda se kore taman lepo skuvaju. Samo mislim da na dno stavljam prvo koru a ne besamel.

Bas ih pravim u sredu user posted image



Mali misu, isto... Ko god je probao ove, kazu da su najbolje koje su jeli. Da, bitno je da bude socno, a i alu-folija odradi posao... bas se lepo natope... user posted image

clock-img

31.01.2012, 18:16

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Natalie018

Lu koje testo koristis? Ja koristim iskljucivo barilla testo za lazanje koje nije potrebno prethodno kuvati, i nikad nije bilo tvrdo ili nepeceno.. isl. Jaoj kad bih morala jos i testo da kuvam verovatno ih ne bi nikad ni pravila user posted image

,
Isto Barilla, ali sad nešto gledam, nisam ih poklopila prilikom pečenjauser posted image
Napravila sam rijeđi bešamel i baš je bilo vodenasto i čak sam ih jednu minuticu prokuhala, najgore mi što je mm rekao da su žilave a sin je jeo i kaže da su iste kao u vrtiću, kako god sad to bilouser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

31.01.2012, 21:21

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

juce sam videla ovu temu i sanjala lazanje tako da sam danas morala da ih napravimuser posted image
inace sam u besamel sos umesala 150 grama trapista i malo parmezana i 2 kasike pavlake i super je bio.
u meso sam stavljala samo luk,biber,vegetu,origano i sos od paradajza.volim jednostavnije,muskantni orascic i tako neke zacine ne volim pa ne stavljamuser posted image
mm je odusevljen, i mateja je cak jeo i svidja mu seuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

18.02.2012, 17:57

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: dobro bice iz bajke

Ove su fenomenalne..

2 pakovanja lazanji
300 gr pileceg belog mesa
300 gr kackavalja
1 kisela pavlaka
1 tomatelo manje pakovanje

Layanje skuvati,redjati na suvu krpu..
Meso yaciniti po ukusu i izlupati.
Prpoprziti na vrelom ulju..
Kad je meso gotovo,seci ga na stapice,uzeti jednu lazanju i na samom pocetku namazati malo pavlake staviti parce mesa preko,i izrendati malo kackavalja..savijati kao palacinke..Redjati u pleh..Kad istrosite sav materijal,sipajte tomatelo,premzite ostatkom pavlake i izrendajte ostatak kackavalja..Peci 45 min..Prelep recept..



Pravila danas, prelepe su.user posted image user posted image

clock-img

29.04.2012, 12:52

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

juce sam pravila lazanje i ostalo mi je vise od pola,mogu li ja to da zamrznem i kako?

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

29.04.2012, 16:38

clock-img

Anoniman

Mozes, stavi sosu u ciniju i u zamrzivac. Ja besamel ne bih zamrzavala. A sos mozes da iskoristis i za pastu.

Ja redjam kore, sos od mesa, besamel pa rendani kackavalj, poslednji red kore, besamel i kackavalj. prekrijem folijom, pecem 20-30 min, skinem foliju i pustim da se zapeku. Koristim bariala kore a par puta sam i neke druge tvrde kad tih nije bilo. Uvek budu extra. Besamel pravim gustine kao testo za palacinke a i sos malo redji. Sluze sae kad se malko prohlade, taman onda mogu lepo da se iseku. Umesto sosa od mesa moze razno povrce, a odlicne su i u ovoj mesnoj varijanti kada se na jedan red stavi i red spanaca

clock-img

29.04.2012, 16:41

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Ja isto ovako kao MaliMis, skoro identicno, uvek kupujem Barilla jer mi najlepse ispadnu sa njima. Uz lazanje mi super idu masline, samo sa njima ih i jedem, i to zelene sa bademom, mljaaac user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

29.04.2012, 18:41

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja sam isprekla lazanje,znaci gotove su i spremne za jelo ali posto sam sama narednih dana jer mm nije tu nema ko da pojede ostatak pa sam mislil mogu li tako gotove da ih zamrznem,nadam se da cete me razumetiuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

29.04.2012, 19:07

clock-img

Anoniman

Aaaaaaa user posted image

Stavi ih u neku ciniju i zamrzni. Kad budes htela da ih jedes izvadi vece pre i stavi u frizider, do jutra ce biti odmrznute. Ja ih stavim u vatrostalnu i u rernu i tako podgrejem. Kad nikako da kupim mikrotalasnu.

Ja ih istina nikad nisam zamrzavala. Ali kad je pakujes iseci na komade i nemoj da stavljas jedan preko drugog.

clock-img

29.04.2012, 19:10

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

hvala ti,imam mikrotalasnu pa je lako za grejanjeuser posted image
valjda nece biti suvo kad se odmrzneuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

29.04.2012, 19:39

clock-img

Anoniman

Nece, ne brini. Ako nisi sigurna mozda da podgrejes pokriveno folijom ako tako sme u mikrotalasnoj? Samo pusti da se odmrznu preko noci.

clock-img

29.04.2012, 19:42

clock-img

mihi

pencil-img

4968

FOLIJA NIKAKO U MIKROTALASNU-ELEKTRIZIRA user posted image user posted image (sory za velika slova)

< Poruku je uredio mihi -- 29.4.2012 19:45:06 >

clock-img

15.06.2012, 14:10

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Danas pravim lazanje posle 100 godina user posted image
Ne znam koji recept pre da oprobam user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....