cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lazanje

  
clock-img

06.11.2010, 13:26

clock-img

Anoniman

jednom sam pravila i sa spanacem - ne secam se tacno recepta (nasla sam ga na netu). sustina je bila valjda besames, sir i bareni spanac. bilo je jako ukusno, ali mi je cimanje cistiti spanac. user posted image

clock-img

06.11.2010, 15:04

clock-img

dobro bice iz bajke

pencil-img

366

Ove su fenomenalne..

2 pakovanja lazanji
300 gr pileceg belog mesa
300 gr kackavalja
1 kisela pavlaka
1 tomatelo manje pakovanje

Layanje skuvati,redjati na suvu krpu..
Meso yaciniti po ukusu i izlupati.
Prpoprziti na vrelom ulju..
Kad je meso gotovo,seci ga na stapice,uzeti jednu lazanju i na samom pocetku namazati malo pavlake staviti parce mesa preko,i izrendati malo kackavalja..savijati kao palacinke..Redjati u pleh..Kad istrosite sav materijal,sipajte tomatelo,premzite ostatkom pavlake i izrendajte ostatak kackavalja..Peci 45 min..Prelep recept..


_____________________________

Dobro se dobrim vraca..

clock-img

06.11.2010, 15:10

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

lazanje mljac ...al direkt se lepe za creva.....nazalost:):)

clock-img

06.11.2010, 19:04

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

07.11.2010, 14:20

clock-img

dobro bice iz bajke

pencil-img

366

Gagi ove su fenomenalne,nisu zacinjene..Probaj neces se pokajati..user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: gagi

Meni je uvjek nekako muka poslije lazanja,mislim meni su preteska za zeludac.



_____________________________

Dobro se dobrim vraca..

clock-img

07.11.2010, 16:20

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

09.11.2010, 15:49

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Juce sam prvi put pravila lazanje i odlicno su ispale...Pravila sam ih po ovom receptu:

ZA FIL:
Izdinstati jednu glavicu crnog luka,dodati 500g mlevenog mesa,zacina C ili Vegete,origano i Tomatino (oko pola manjeg pakovanja)

BESAMEL SOS:
Istopiti 50g margarina,da pokrije dno posude,dodati 50g brasna i 1/2l mleka,mesati dok se ne formira glatka masa bez grudvica,dodati jednu pavlaku i jedno jaje...

U podmazanu vatrostalnu ciniju redjati red lazanja,pa besamel sos,pa red fila,red kackavalja i tako u krug dok ima materijala...Pece se oko 50 min na 180 stepeni,pred kraj narendati odozgo kackavalj...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

06.01.2011, 17:35

clock-img

Anoniman

Da li treba prokuvati smrznute lazanje (nakon odmrzavanja) user posted image Prvi put pravim lazanje , je l'' 500gr lazanja dosta za 3 osobe ?

clock-img

04.02.2011, 09:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nensi jel sigurno nisi prokuhala lazanjeuser posted image user posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

04.02.2011, 09:35

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Prva dva puta jesam,a posle sam probala bez kuvanja i isto je,nema nikakve razlike,a ni ne pise na njima da se kuvaju,na nekima pise,ja sam uzela one Durum...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

04.02.2011, 09:37

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520


IZVORNA PORUKA: BubaMira

Da li treba prokuvati smrznute lazanje (nakon odmrzavanja) user posted image Prvi put pravim lazanje , je l'' 500gr lazanja dosta za 3 osobe ?



Tek sad vidim ovo...
Malopre sam napisala da ja one Durum nisam kuvala,a posto u jednom pakovanju ima 500g,meni je to dovoljno da 2 puta napravim lazanje,to sto ostane stavim u zamrzivac,i sledeci put kad pravim izvadim par sati ranije iz zamrzivaca i opet ih ne kuvam...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

04.02.2011, 09:37

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ok, večeras ću da ih pravim, meni su se jednom užilavile da se nisu mogle presjeći nožem iako piše da se ne kuhaju, drugi put sam prokuhala i bilo je ok, nemam pojma gdje sam onda pogriješilauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

04.02.2011, 09:39

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Mozda zavisi od proizvodjaca,ja sam samo ove koristila,za ostale nemam pojma kakve su...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

04.02.2011, 09:39

clock-img

bojana86

pencil-img

296

Ja vam uzimam Barilu i mislim da su najbolje,i stavim ih u kljucalu vodu na pola minute i onda redam da ne budu tvrde.posto se one sasuse u rerni.... i redam dok ima fila,a 500g ti je dosta za cetvoro ljudi jer su one teske...al ja ih obozavam!!!!

clock-img

04.02.2011, 09:41

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Barila dauser posted image
Nema veze ja ću njih opet prokuhati da ne bi mm ostao bez večereuser posted image

...što kaže Bojana, sasušile su seuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 4.2.2011 9:42:08 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

04.02.2011, 09:43

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Ove durum uopste nisu tvrde,bas naprotiv,fino su mekane...I dosta su jeftinije,oko 150 dinara kosta pakovanje od 500g,dok ove druge kostaju oko 250-300 din pakovanje od 250g...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

04.02.2011, 09:49

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Evo ih

user posted image

A,mozda zavisi da li budu suve od toga koliko se stavi besamel sosa..

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

04.02.2011, 10:04

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ja sam lazanje pravila dva puta u životu. Prvi put nisam imala pojma, i stavila malo bešamel sosa. Bile su tvrde, žilave, bljak. Drugi put sam stavila mnooogooo bešamela, tj. napravila sam ga ređeg, i bile su odlične. Oba puta sam koristila Barili testo za lazanje, bez kuvanja. user posted image  

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

04.02.2011, 10:05

clock-img

Lu

pencil-img

15094

E pa sad i ja zaključujem da sam stavila malo umakauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

04.02.2011, 10:17

clock-img

bojana86

pencil-img

296

ma da sto vise besamela,i meso treba da bude socnije - malo vise paradajiz sosa staviti............ ma meni su one kako god super,a i mm ih obozava iako nije ljubitelj tjestenine !!!user posted image

clock-img

13.04.2011, 22:48

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

koliko mesa i lazanja treba za 2 osobe,za recimo 2 obroka?planiram prvi put da pravim kad mm dodje user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

13.04.2011, 23:15

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Ja stavljam 600-700g mesa i jedno pakovanje onih Durum kora za lazanje..
A to pakovanje mi traje za 2 pravljenja jer mi je i vatrostalna cinija bas te velicine...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

13.04.2011, 23:59

clock-img

Anoniman

Ja sam danas pravila lazanje , u životu ih brže nisam spremila (izveštila se user posted image ) , a super su ispale . Sama sam pravila bešamel , sve je bilo gotovo za pola sata , + pečenje 45 min .

Za nas dvoje :

- 300-400gr mlevenog mesa (meni je srednji pleh)
- pakovanje NAJOBIČNIJIH domaćih smrznutih kora za lazanje , 80 dindži je pak.
- 2 srednje glavice luka
- 2 čena belog luka
- Tomatelo paradajz 1/2 litre
- mleko , oko 0, 75ml do 1l
- gustin 3 kašike
- "Dobro jutro" margarin 2 kašike
- kačkavalj 200gr
- ulje

I Čop Čopku izmltretiram seckanjem crni i beli luk . To prodinstam na ulju klasično , pa dodam mleveno meso . To se onda dinjst , dinjst . Kasnioje dodam paradjz sos i začine (so , biber , vegetu , malo aleve , kašikicu-2 šećera) .
Bešamel : rastopim "Dobro jutro" margarin , u šoljici razmutim 2/3 kašike Gustina , pa to dodam u margarin , na tihoj vatri . Lagano dodajem ostatak mleka uz mešanje . Kad se zgusne , dodam malo bibera i soli . Bude extra ukusan bešamel .
Pouljim pleh . Ređam malkice otopljene kore , pobacam mleveno meso u sosu , pelijem bešamelom pa narendam kačkavalj , i tako sve dok se ne potroši materijal . Odozgo prelijem bešamelom i opet natrpam dosta kačkavalja , Pečem na 200 , 45 min . user posted image

clock-img

14.04.2011, 00:02

clock-img

Anoniman

Jesi ti beše onomad otvorila temu o tome kako se sve postiže kada dobiješ bebu? user posted image A još si i na kafi bila. user posted image

clock-img

14.04.2011, 00:04

clock-img

Anoniman

I ispeglala sam sav veš , a bilo je 2 mašine . i još uvek sam našminkana user posted image . Jaaao , pa ja sam diiiivna ! user posted image