U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
Zdravo. Videh da ima tema i o ovome. Da li ste pravili humus od przenih leblebija? Kupila sam da napravim, nisam nikad pravila pa ne znam da li se i te proprzene potope u vodu ili...? Hvala. 😄
16.03.2023, 22:13
dunja RR
30415
IZVORNA PORUKA: milicicak
Upravo ga pravim a AnaRR je pitala kako pa da zapisem :) Prvo Tahini: 100g susama isprzim na teflonu da porumeni. Savet, nemojte sve odjednom, lakse je iz nekoliko puta, brzo zagori pa nije lep. Mora da se stalno mesa i nakon zavrsetka przenja ga prospem na hladan tanjir da se sto pre ohladi. Sameljem u pastu u baby buletu i gotov je :) ne dodajem maslinovo ulje jer se kada je posuda u kojoj miksate puna vrlo brzo i lako pretvori u pastu. Ako ga pravite u obicnom secku onda bi trebalo dodati malo maslinovog ulja. 500g leblebija potopim da odstoje preko noci pa sutradan prospem vodu i skuvam u novoj. Procedim, pa u secka dodam tahini, cen belog luka, 2 kasike maslinovog ulja, sok od pola limuna i soli po ukusu pa miksam dok se ne dobije glatka pasta. Kolicinu belog luka, limuna i soli mozete prilagoditi po svom ukusu i naravno dodati zacine po zelji. Ja nekad odvijim deo pa dodam persun ili alevu papriku i jos malo izblendam. Najvise ga volimo na tost hlebu sa parcetom slanine i paradajzom.