cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Humus / hummus

clock-img

16.03.2023, 20:57

clock-img

Bambino1

pencil-img

842

Zdravo. Videh da ima tema i o ovome. Da li ste pravili humus od przenih leblebija? Kupila sam da napravim, nisam nikad pravila pa ne znam da li se i te proprzene potope u vodu ili...? Hvala. 😄

clock-img

16.03.2023, 22:13

clock-img

dunja RR

pencil-img

30389


IZVORNA PORUKA: milicicak

Upravo ga pravim a AnaRR je pitala kako pa da zapisem :)
Prvo Tahini:
100g susama isprzim na teflonu da porumeni. Savet, nemojte sve odjednom, lakse je iz nekoliko puta, brzo zagori pa nije lep. Mora da se stalno mesa i nakon zavrsetka przenja ga prospem na hladan tanjir da se sto pre ohladi.
Sameljem u pastu u baby buletu i gotov je :) ne dodajem maslinovo ulje jer se kada je posuda u kojoj miksate puna vrlo brzo i lako pretvori u pastu. Ako ga pravite u obicnom secku onda bi trebalo dodati malo maslinovog ulja.
500g leblebija potopim da odstoje preko noci pa sutradan prospem vodu i skuvam u novoj.
Procedim, pa u secka dodam tahini, cen belog luka, 2 kasike maslinovog ulja, sok od pola limuna i soli po ukusu pa miksam dok se ne dobije glatka pasta. Kolicinu belog luka, limuna i soli mozete prilagoditi po svom ukusu i naravno dodati zacine po zelji. Ja nekad odvijim deo pa dodam persun ili alevu papriku i jos malo izblendam.
Najvise ga volimo na tost hlebu sa parcetom slanine i paradajzom.



Znači možei u secku? Sjajno!

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Poslednji tekstovi

article-img