cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Humus / hummus

  
clock-img

28.06.2012, 22:08

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

E a da otvorimo temu "Arapska kuhinja" pa ce ovo biti obuhvaceno? Doduse dosta se tu preplice sa Izraelskom, Indijskom itd, al generalno ne bi trebalo da nekom smeta ako je sve u jednom.

Tahini moze i da se napravi, ali puno je to utroska struje ako se pravi pomalo, ako nije recimo za proslavu neku... A onaj iz zdrave hrane duze traje no svezi. To je samo susam pecen u rerni i izmiksan sa maslinovim uljem. Odnos je jedna mera maslinovog na tri mere susama, susam se pece na max temp 10-ak min uz stalno mesanje dok ne porumeni i onda ostavi da se ohladi pa miksa sa uljem.

E stavicu i recept za moj omiljeni naan- sa belim lukom i korijanderom. A dete mi voli indijski, peshwari sa suvim grozdjem. user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

30.06.2012, 22:41

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Napravila sam humususer posted image Dopada mi se mada je dosta jak i kalorican.
Tahini sam sama napravilaČ ispekla sam susam i pomesala sa obicnim uljem i izmiksala u blenderu.
E sad ja nisam stavila beli luk i stavila sam sigurno vise od tri kasike maslinovog ulja. Mleveni kumin nisam nasla i stavila sam sok od 1 limuna. Mm je krenuo da pere sudove pa je bacio vodu u kojoj su se kuvale leblebije pa nisam mogla da dodam jos nego sam sipala jos ulja.
Jako fino.
Deo leblebija sam zamrzlauser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

30.06.2012, 22:52

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Poison Eve user posted image Probaj ga jednom obavezno sa belim lukom, on mu daje car user posted image I ulje- mozda ti je bilo extra devicansko, tamno pa je bio malo jaci. Mogla si samo obicne vode dodati, nije morala od leblebija. user posted image

Ja pekla veceras naan sa kuminom jer smo toliko pisale onaj dan da mi se odonda jeo user posted image A mm me kao usput zapitkivao kako pravim peshwari, sve izokola, pa priznao da mu se taj jede, da napravimO user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

30.06.2012, 23:34

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Bebilina, sad sam bas dodala malo vode, ma preukusno jeuser posted image Beli luk nisam stavljala jer jos dojim bebu pa da ne pokvari ukus mleka.
Mislim da cu i ja ujutru da pravim naanuser posted image
A sta je peshwari?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

02.07.2012, 11:23

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Napravih i naan juce, super jeuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

24.08.2012, 16:42

clock-img

Natalie018

pencil-img

300

Planiram da pravim humus, pa me interesuje da li moze da se koristi brasno od leblebija (tj. leblebije koje su vec prethodno samlevene), i kolika bi mi mera trebala, i u koliko vode da skuvam?

< Poruku je uredio Natalie018 -- 24.8.2012 16:43:13 >

clock-img

24.08.2012, 17:46

clock-img

viking

pencil-img

6644

Iskreno, nemam pojma. Do ovog trenutka nisam ni znala da postoji brasno od leblebija...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

20.12.2012, 13:27

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

E sad ja nisam stavila beli luk i stavila sam sigurno vise od tri kasike maslinovog ulja. Mleveni kumin nisam nasla i stavila sam sok od 1 limuna.



bas sam htela da pitam da li moze bez belog luka user posted image  Verovatno cu praviti jer sam se navadila na leblebije (supu) user posted image

clock-img

21.12.2012, 00:29

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304


IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Bebilina, sad sam bas dodala malo vode, ma preukusno jeuser posted image Beli luk nisam stavljala jer jos dojim bebu pa da ne pokvari ukus mleka.
Mislim da cu i ja ujutru da pravim naanuser posted image
A sta je peshwari?


PE izvini, tek sad vidim ovo... Peshwari je onaj slatkasti naan sa suvim grozdjem. user posted image


_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

21.12.2012, 00:32

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304


IZVORNA PORUKA: Natalie018

Planiram da pravim humus, pa me interesuje da li moze da se koristi brasno od leblebija (tj. leblebije koje su vec prethodno samlevene), i kolika bi mi mera trebala, i u koliko vode da skuvam?


Natalie nece biti dobar od brasna, treba ti zrnastija struktura, od brasna ce biti previse "zbijen" ako znate sta hocu da kazem, posto en mogu da nadjem rec user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

21.12.2012, 00:35

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Ja dojim a beli luk tamanim za medalju user posted image Sinku izgleda nista od ukusa ne smeta, samo dok mu je sise user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

14.03.2013, 23:26

clock-img

viking

pencil-img

6644

Kupila sam pre neki dan kupovni humus, sa belim lukom, odmah sam ga bacila, uopšte mi ne sviđa. Home made je zakon.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

13.06.2013, 12:53

clock-img

gabrijelaaa

pencil-img

900

mmmm njami njami ovo moram obavezno da probam..

_____________________________

LENA 24.SEPTEMPAR 2009.
PAVLE 18.FEBRUAR 2011.

clock-img

13.06.2013, 13:11

clock-img

viking

pencil-img

6644

Videla sam pre neki dan u Merkatoru da imaju već kuvane leblebije u konzervi, mislim da to dosta štedi vreme :)

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

28.09.2013, 18:26

clock-img

snovi

pencil-img

283

Super recept user posted image

clock-img

28.09.2013, 19:45

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304


IZVORNA PORUKA: viking RR
Videla sam pre neki dan u Merkatoru da imaju već kuvane leblebije u konzervi, mislim da to dosta štedi vreme :)


Da, izbegavam konzerve, ali kad ne stignem da potopim i skuvam onda ovo spasava user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

28.09.2013, 19:48

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304


IZVORNA PORUKA: viking RR
Kupila sam pre neki dan kupovni humus, sa belim lukom, odmah sam ga bacila, uopšte mi ne sviđa. Home made je zakon.


Moja drugarica je Libanka, pravi domaci humus i salje na prodaju u lokalnu radnju. Ljudi su blesavi za njim, uvek se do 11h rasproda user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

28.09.2013, 23:40

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Na jugu SAD plantaze duvana sad polako prelaze u plantaze leblebija zbg velike popularnosti hamas-a (da izgovorim po americki, nesot mi humus ipak zvuci kao vrsta zemljista).

Skuvas leblebije, izmutis ih ko pire, dodas tahini, maslinovo ulje, limuna, soli i belog luka i eto ti ga...

clock-img

02.09.2015, 19:23

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Upravo ga pravim a AnaRR je pitala kako pa da zapisem :)
Prvo Tahini:
100g susama isprzim na teflonu da porumeni. Savet, nemojte sve odjednom, lakse je iz nekoliko puta, brzo zagori pa nije lep. Mora da se stalno mesa i nakon zavrsetka przenja ga prospem na hladan tanjir da se sto pre ohladi.
Sameljem u pastu u baby buletu i gotov je :) ne dodajem maslinovo ulje jer se kada je posuda u kojoj miksate puna vrlo brzo i lako pretvori u pastu. Ako ga pravite u obicnom secku onda bi trebalo dodati malo maslinovog ulja.
500g leblebija potopim da odstoje preko noci pa sutradan prospem vodu i skuvam u novoj.
Procedim, pa u secka dodam tahini, cen belog luka, 2 kasike maslinovog ulja, sok od pola limuna i soli po ukusu pa miksam dok se ne dobije glatka pasta. Kolicinu belog luka, limuna i soli mozete prilagoditi po svom ukusu i naravno dodati zacine po zelji. Ja nekad odvijim deo pa dodam persun ili alevu papriku i jos malo izblendam.
Najvise ga volimo na tost hlebu sa parcetom slanine i paradajzom.

clock-img

02.09.2015, 20:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Mmmm user posted image

Ne znam koliko je moj blender dobar za pravljenje humusa ali vredi probati. U kanadi smo probali razne kombinacije, mada je tamo hrana ili ljuta ili slatka, čudno skroz.

I mi volimo sa tostiranim hlebom ili tortiljama, slanim krekerima.. i sa ovim

< Poruku je uredio Ana RR -- 2.9.2015 20:34:14 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.11.2015, 22:02

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja ovo nikad jela nisam.cak sam mislila da se to ne pravi,nego kupuje gotovouser posted image
Znaci,pravi se i dodje mu kao neki namaz,je li?kakav ukus ima?sa cim se jede?mazete ga na hleb ili?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.11.2015, 22:07

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Ovo jr super za post. Pravim prvom prilikom.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

28.11.2015, 22:11

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Branki, ja sam humus mazem na hleb uz pecenicu, slaninu, nesto trece :) to nam je do skoro bilo umesto putera :) a super je i da se namaze na tortilju pa sa mesom i gomilom povrca :)

clock-img

28.11.2015, 22:17

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Dopada mi se ovako kad citamuser posted image mogla bih da probam i da napravbim kad dodjem kuci.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.11.2015, 22:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Mmmm, humus user posted image uz flatbread ili krekere, njami, njami user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!