cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: mleko

clock-img

21.11.2009, 17:58

clock-img

gagins

pencil-img

680

ha,ha,ja zato kad skuvam mleko,dok se ohladi procedim od skorupa i njega odvojim u cinijicu,pa kad pravim pitu ili palacinke sa sirom umutim sa jajima i ostalim stojcima.A volim i da ga posolim i da stavim malo crvene paprike pa mazem na hleb.
A ja kad mi neko tako sipa mleko u kafu sa skorupom samo prokomentarisem da mi neki KROKODILCICI plivaju u kafi i da to ne mogu da pijem.Malo razmazeno ali sta da radim!user posted image

clock-img

21.11.2009, 18:03

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: lilly.79

Da vam napišem šta je juče bilo user posted image Kažem ja mužu da mi sipa mleko ali bez skorupa (znate šta je to= kajmak), i on mi sipa i plivaju komadići skorupa po mleku user posted image i kažem mu da mi je sipao sa skorupom, a on mie pita : "Pa šta ti je skorup?", rekoh,:"Pa što me nisi odmah pitao?", a on:"Pa ja znam da nemamo nikakav skorup u frižideru pa ti ga neću ni sipati, zato nisam pitao" user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
I ja ne bih znala šta je skorup

clock-img

21.11.2009, 18:39

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Gagi, nije razmaženo, meni se jednostavno gadi user posted image
Lu, mislim da je to vojvođanski izraz i da potiče još iz perioda naših baka user posted image Nem' pojma odakle mi to izletelo user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

21.11.2009, 20:35

clock-img

gagins

pencil-img

680

Znam da je vojvodjanski izraz,mozda cu sad da lupim ali mislim da se najvise koristi u Banatu.Ja poticem sa severa Banata i ceo zivot koristim izraz skorup.Kad sam presla u Backu srela sam se sa izrazom kajmak ili pavlaka sa istim znacenjem,tako da razumem u svakom slucaju na sta se odnosi(na moj skorup)

clock-img

21.11.2009, 20:43

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Skorup user posted image Ali posoljen!

clock-img

21.11.2009, 20:52

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Ja volim da pijem mleko ali domace. Ono mi je jedino lepo i slatko... i onako pufnasto, mekano...kako da objasnim...

A moja ljubav voli jako mleko i vec se odavno rezervisao da ce i on sisati zajedno sa nasom bebom user posted image Taman da ne moram da se cedim!

clock-img

12.04.2011, 21:25

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

ja mleko OBOZAVAM, ali iskljucivo dugotrajno!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

12.04.2011, 21:29

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Mleko ne pijem. Sve drugo mlečno obožavam i ne mogu bez toga, ali samo mleko nema šanse.
Em navika (pila prvo humanu, pa čokolino, nikad samo mleko u početku) em alergijski reagujem na njega (odmah pečati po telu i dijareja).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

12.04.2011, 21:42

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ja isto ne mogu da popijem cisto mleko,nema sanse.I vrlo retko ga i popijem sa nekim dodatkom.
A mm i David obozavaju mleko.

clock-img

14.04.2011, 16:21

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

ja ću samo da Vam kažem da je moj dragi ludeo, jer ja gde god da sam išla nosila sam Kravicu, i to ceo paket sa sobom na put..osim kada idemo avionom, nisu mi daliuser posted image onda jurim da kupim Alpsko, pošto ta dva obožavam!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.