cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: KOH

clock-img

06.06.2011, 15:54

clock-img

Anoniman

Postovacu ja posle i moj recept

clock-img

06.06.2011, 19:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Oket user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.06.2011, 21:00

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Vidim, svi imaju razlicite recepte za koh.
Ja ga vec godinama pravim na ovaj nacin, tako ga je i moja mama pravila.

6 jaja
6 kasike secera
6 kasike griza
6 kasike brasna

Dakle, sve po 6user posted image

Dobro umutiti belanca sa seceraom, dodati zumanca i jos mutiti.
Na kraju dodati griz i brasno i peci.
Preliva se sa 1.5l mleka sa secerom i vanilom po ukusu.

Nikad ne stavljam prasak za pecivo, nema ni potrebe jer ide dosta jaja.
Probajte i ovako, verujte, odlican jeuser posted image




_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

06.06.2011, 21:03

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Boze a ja sve vreme mislim sta ce tema o kalijum hidroksiduuser posted image


user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.06.2011, 21:15

clock-img

bratzz

pencil-img

982


IZVORNA PORUKA: gagana83

Vidim, svi imaju razlicite recepte za koh.
Ja ga vec godinama pravim na ovaj nacin, tako ga je i moja mama pravila.

6 jaja
6 kasike secera
6 kasike griza
6 kasike brasna

Dakle, sve po 6user posted image

Dobro umutiti belanca sa seceraom, dodati zumanca i jos mutiti.
Na kraju dodati griz i brasno i peci.
Preliva se sa 1.5l mleka sa secerom i vanilom po ukusu.

Nikad ne stavljam prasak za pecivo, nema ni potrebe jer ide dosta jaja.
Probajte i ovako, verujte, odlican jeuser posted image




I ja ovako pravim koh

clock-img

07.06.2011, 01:20

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Ana, ne znam kako bi dodala čokoladu? Mislim da bi ukus bio fuj-zbog griza...user posted image Možda može da se prelije. čokoladnim mlekom, ali da ga ne sladiš.
Ja više ne stavljam prašak za pecivo (zbog Tine) i super mi nadođe.


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

07.06.2011, 09:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Lili, ja u griz stavljam topljenu čokoladu user posted image mi tako volimo. Ubacim štanglu čokolade dok kuvam griz ili kad sipam u činijice odozgo izrendam čokoladu. Ali bez čokolade nikako user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.06.2011, 16:59

clock-img

liliana

pencil-img

4820

OMG!!!user posted image Anči, ti si moj idol!!!
Onda probaj da preliješ čokoladnim mlekom, pa mi javi kako je!!


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

08.06.2011, 17:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image

Inače, napravila sam danas koh po receptu (bez čokolade) sad sam malko probala i super je user posted image stavila sam više vanilin šećera pa se ne oseća onaj grozan ukus mleka user posted image

A recepAt je:

6 jaja
6 kašika šećera
1 vanilin čećer
12 kašika griza

Prvo se umuti sneg od belanaca, doda se šećer i vanilin šećer i muti se dok se ne napravi čvrsta masa, onda se dodaje jedno po jedno žumance i na kraju griz.

Za preliv
1l mleka
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.02.2012, 14:28

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: zivka

Koh
Potrebno je za biskvitno testo:
• 7 jaja
• 7 kašika brašna
• 7 kašika griza
• 1 prašak za pecivo

Potreno je za preliv:
* 1L mleka
* 7 kašika šećera



Izrada:
Umutiti šne od belanaca. Posebno umutiti: žumanca, šećer, griz i prašak za pecivo. Sjediniti sa belancima i sipati u podmazan i pobršnjen pleh. Peci pa vruce iseći na kocke.Kada se ohladi preliti sa vrelim mlekom koje je skuvano sa šećerom. Služiti dobro ohlađeno.




_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

27.02.2012, 12:48

clock-img

Anoniman

A kako se pece , na koliko , jel se pece na pak papiru , jel se ohladi pa prelije mlekom , mislim na ovaj Anin recept user posted image

< Poruku je uredio ribizla -- 27.2.2012 12:49:24 >

clock-img

27.02.2012, 13:00

clock-img

Ognjenka

pencil-img

1152

Ribizla, koliko ja znam pece se dok ne porumeni na 200C (oko 20 min)-bolje vidi sa tvojom rernom kako ona pece. Ja pecem na papiru, nema problema.
Najvaznije pravilo za koh je-ako prelivas ohladjen kolac, mleko mora da bude vrelo, a ako je kolac vruc, mleko treba da bude ledeno.
Meni je prakticnije ovo prvo.

< Poruku je uredio Ognjenka -- 27.2.2012 13:02:15 >


_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

clock-img

27.02.2012, 13:02

clock-img

Anoniman

Hvala Ognjenka user posted image

clock-img

27.02.2012, 13:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ribizla, ja pečem na 180-200 stepeni, dok lepo ne požuti. Proverim čačkalicom pa ako se ništa ne lepi to je to.

Ne čekam da se kolač skroz ohladi, tek toliko dok skuvam mleko i onda kutlačom polako prelivam.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2012, 13:06

clock-img

Anoniman

Ana jel ti bude onako vazdusast kolac ? Ovaj bez cokolade ?

clock-img

27.02.2012, 13:10

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Da, baš bude lepršav, što kaže moja drugarica user posted image valjda zato što nema brašna već samo griz.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2012, 13:12

clock-img

Anoniman

Zato mi se i dopao recept user posted image Nisam shvatila , jel kolac ostaje u tepsiji ? Jel treba da podmazem tu tepsiju , da onda ne stavljam papir ?

clock-img

27.02.2012, 13:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Da, da, ostaje u tepsiji user posted image namastiš malo puterom i pobrašnjaviš, a možeš da staviš i papir. Ja nisam stavljala papir jer nisam znala kako bi bilo zbog mleka (da li bi lepo upilo) mada u principu nema to nikakve veze sa tim.

I koh je najlepši kada je hladan, onda je baš osvežavajuć. Ali dok ja uspem da ga ohladim mm već pola tepsije pojede user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2012, 13:18

clock-img

Anoniman

Hvala , pravim sutra user posted image

clock-img

27.02.2012, 13:57

clock-img

mamamikka

pencil-img

757

probaću i ja. ima da se ugojim i budem sto kila.

clock-img

27.02.2012, 14:42

clock-img

liliana

pencil-img

4820


IZVORNA PORUKA: ribizla

Zato mi se i dopao recept user posted image Nisam shvatila , jel kolac ostaje u tepsiji ? Jel treba da podmazem tu tepsiju , da onda ne stavljam papir ?


Da-koh ostaje u tepsiji. Podmažeš epsiju i pospeš brašnom. NIKAKO ne stavljaj niti papir, niti bilo kakvu foliju, jer če ti, kad budeš sekla i vadila, to ostati zalepljeno na kohu

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

01.03.2012, 21:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: ribizla

Hvala , pravim sutra user posted image



I? Kako je ispao? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.03.2012, 09:29

clock-img

Anoniman

Bio je odlican , pojeli smo ga za veceru ja i md user posted image doduse napravila sam od
5 jaja
5 kasika secera
8 kasika griza
1 van , secer
u preliv sam stavila 1 vanilin secer i 5 kasika secera
Ne mogu ni da ti prepricam tu tisinu dok smo prozdirali taj divan pufnasti socni kolac user posted image
Vrlo se lako pravi , nisam pekla na papiru , doduse nisam ga ni sekla mi smo jeli direktno iz tepsije user posted image
Pravicu ga sigurno cesto , zbog dece user posted image

clock-img

02.03.2012, 10:18

clock-img

Ognjenka

pencil-img

1152


IZVORNA PORUKA: liliana



Da-koh ostaje u tepsiji. Podmažeš epsiju i pospeš brašnom. NIKAKO ne stavljaj niti papir, niti bilo kakvu foliju, jer če ti, kad budeš sekla i vadila, to ostati zalepljeno na kohu


ja pecem na papiru, nikad mi se ne zalepi, ozbiljno

_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.