IZVORNA PORUKA: Olga RR
i
a tebi ako u toku dana ne otpadne ni jedna dlaka , ni jedna mrtva celija epitela , ne kihnes ili kasljucnwes u kuci , sobno cvece ti ne skuplja prasinu , knijge pogotovo onda mozes da pricas o apsolutnoj cistoci
Ovo je klasična zamena teza.
Ako sam pažljivo iščitala temu, niko nije pisao o apsolutnoj čistoći. Ne stvaraju žene koje se izuvaju sterilne prostorije.
Prosto smatram da ako moje dete pojede moju ili svoju dlaku, začinjenu otpalim ćelijama epitela na kojima se gozde grinje, ima manje šanse da se razboli nego da smaže npr. dlaku mačke koja je lizala svoje genitalije pa se umivala i ostavila na podu tu izbalavljenu dlaku začinjenu kojim parazitom iz zemlje/peska u kome je piškila.
Niko ne priča ovde o OCD-u. Prosto na različite načine definišemo minimum čistoće.
Meni gosti dodju i 5 puta dnevno. Od komšinica, preko brata i mame koji su u prolazu pa svrate, do koleginica koje dodju posle posla, pa prijatrlja i kumova. Društveni smo. Apdolutno nije opcija da usisavam 5x dnevno.
Kada su u pitanju rodjendani i slave ili sl., ne izuvaju mi se gosti. Usisam i operem pod kada odu. Ne smatram nepristojnim da goste dočekujem u kućnim Grubin papučama. Stvar mi je elementarne pristojnosti pitati u gostima da li se izuti ili ne. To nije pitanje mentaliteta već vaspitanja.