cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Supe i čorbe

  
clock-img

11.10.2011, 13:39

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ne. Smataram da je uvek bolje pojesti brdo povrća nego pojesti vodu sa nešto povrća. user posted image  

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

11.10.2011, 13:41

clock-img

Tea2

pencil-img

1014


IZVORNA PORUKA: n i n a

Može naravno! Ja sam napisala recept u originalu... Mislim iz porodičnog kuvara, ali verovatno može sa varijacijama da se pravi, samo ja nisam probala user posted image


Mnogo volim tvoje recepte.Najbolje bi bilo da ti tvoj kuvar skeniras i objavis na rr.

clock-img

11.10.2011, 13:44

clock-img

Anoniman

Ih što si neka! user posted image

Ja i moji ukućani (i šira familija) ne možemo ručak da zamislimo bez tanjira supe/čorbe. I skoro pa nikad ne kuvam gotove supe iz kesice-isključivo domaće user posted image

Tea user posted image Iskreno, imam ja mnogo i svojih nekih "mućkanja" i palo mi na pamet da sastavljam kuvar, ali nešto ne znam koliko mi se isplati trošiti vreme i novac za izdavanje knjige u zemlji u kojoj ni novine ljudi ne čitaju user posted image Odoh u off, ali hvala puno!


< Poruku je uredio n i n a -- 11.10.2011 13:47:11 >

clock-img

11.10.2011, 13:47

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja kuvam čorbu par puta godišnje, uvek samo pileću ili teleću. Najbolja čorba koju sam ikad jela bila je paradajz čorba sa čilijem, u Austriji.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

11.10.2011, 18:08

clock-img

vukosava

pencil-img

4484


IZVORNA PORUKA: minavb

Ne. Smataram da je uvek bolje pojesti brdo povrća nego pojesti vodu sa nešto povrća. user posted image  



Znaci onomad ono moje brdo nije bila losa odluka, a? user posted image

clock-img

11.10.2011, 18:42

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Corba: brokoli i sargarepa

user posted image

clock-img

11.10.2011, 20:11

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: vukosava


IZVORNA PORUKA: minavb

Ne. Smataram da je uvek bolje pojesti brdo povrća nego pojesti vodu sa nešto povrća. user posted image  



Znaci onomad ono moje brdo nije bila losa odluka, a? user posted image


Brdo povrca je super odluka u svakom slucaju.user posted image Brdo voca vec nije.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

06.09.2015, 17:06

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Evo za UM moja krem supa od pecuraka:
Glavica crnog luka, jedna veca sargarepa, jedan paskanat, samleti u secku pa izdinstati na ulju. Oko 500g pecuraka samleti u secku, dodati u luk i posoliti (jedna kasicica soli). Dinstati dok ne ispari sva voda. Dodati oko 1l vode, pustiti da provri i krckati jos jedno 5 minuta. Skloniti sa vatre, dobro izmiksati stapnim mikserom, vratiti na vatru i ako je mnogo gusto dosuti jos malo vode. Zaciniti zacinom i biberom po ukusu i pustiti da jos malo prokrcka. Pre nego sto se skine sa vatre dodati veliku saku sitno seckanog persuna. Moze da se sluzi sa kasikom pavlake ali je odlicna i bez toga.

clock-img

06.09.2015, 17:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337


IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: Unina mama

milicicak kako pravis corbu od pecurama, je li krem? treba mi recept da spremim mmuser posted image



Evo kako ja pravim:

Na malo ulja ili putera prodinstam crni luk, dodam iseckane stabljike celera i dinstam dok ne omekšaju, onda dodam pečurke, malo majčine dušice, posle par minuta dodam kašiku brašna, nalijem vodom i kuvam 15ak minuta ili dok pečurke ne budu gotove. Začinim (so ili vegeta, biber, seckani peršun - ako stavljam suvi onda ga stavim isto kad i majčinu dušicu), izmiksam sa blenderom i pred služenje dodam kiselu pavlaku.




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.02.2017, 11:47

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Malo da ozivim ovu temu. Kakve supice i corbice pravite?
Ja pravim klasicnu pilecu supu gde ubacim krompiric, sargarepu i paskanat. Nekad ubacim fidu ili pravim knedle.
Cesto pravim i krem corbe od raznog povrca. Uglavnom improvizujem.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

25.02.2017, 12:05

clock-img

popkica bebic

pencil-img

903

Ja najcesce kuvam pilecu supu sa crnim lukom (koji na kraju izvadim), sargarepom, celerom i fidom i junecu belu corbu gde je poenta u dobrom dinstanju najpre luka i sargarepe, zatim kockica mesa, a za miris je zaduzen beli luk.
U vreme posta pravim razna corbasta jela (grasak, pasulj, boraniju, socivo...) i razne krem corbice od brokolija, karfiola i krompira i sargarepe. Juce sam kuvala corbu sa kukuruznim brasnom i jajima koja je obilovala persunom, celerom i rendanom sargarepom.

clock-img

25.02.2017, 12:14

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja kuvam pilecu ili kokosiju supu,znaci kuvam neko pilece meso,sta imam i ubacim 2 sargarepe,paskanat i celer,dodam fidu ili napravim knedle,persun na kraju.spremam i corbe od blitve,nekad u njih ubacim kukuruzno brasno,a nekad kiselo mleko ili jogurt.ja vise volim sa jogurtom.pravim i junecu corbu,nju bas volim.crni luk,sargarepa,sve sitno seckano,paskanat,celer i junece meso na kockice i dodam u to junecu kocku.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

25.02.2017, 12:30

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ja pilecu kao popkica, sa crnim lukom pa ga posle izvadim, ali pre nego ga ubacim, malo ispeckam na ploci. To me naucio mm.
Pravim i belu corbicu, sa povrcem , piletinom i jaje razbijem na kraju. Sa spanacem i rendanom sargarepom i belim lukom, ubacim jaje isto i posle pavlaka ili jogurt...
Ili obicna sa knedlama...
Ali mi nisu strane ni supe iz kesica.user posted image

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

25.02.2017, 15:09

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

I ja u belu corbicu dodam pavlaku ili krem sir na kraju, a i jaje.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.02.2017, 15:18

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Luk obavezno zapečem na foliji na ploči, onako lepo da se zapeče. Tada supa ima divan miris. Šargarepa, štapići celera, paškanat, peršun, najlepša je kada se stave dve vrste mesa (npr piletina i govedina). Ja volim da je procedim i povadim povrće, jedino šargarepu vratim, ali mm voli sa mesom pa onda meso isitnim i vratim. U Slavoniji se to meso i povrće iz supe jede kao predjelo uz hladan crveni sos.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.02.2017, 15:40

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

To sa vadjenjem mesa i povrca svuda radee pa posebno sluze... meni to bzv sve se skuva pa tako jedemo supicu sa iseckanim mesom i povrcem...

clock-img

25.02.2017, 19:53

clock-img

mati

pencil-img

6667

Anci kako sve povadis? Ostavis samo sargarepu i vodu ako sam razumela?
A vidis, ja lukac ne ploci, nije mi palo na pamet za foliju. Mada kad ovi moji zakukaju za virsle, ja ih umotam u foliju i ispeckam ih tako, kad ne mogu da cekaju.user posted image

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

25.02.2017, 20:04

clock-img

Duškić

pencil-img

9622

Sanjice i ja volim supice i corbice!! Kao dete ne, ali sad da..i Cerkicu sam naucila da je to nesto lepo i zdravo i stvarno voli. Corbice prabim i telece i od divljaci, pilece, curece..svejedno...Mm vise voli przeno ali navikao se ovih par god.

clock-img

25.02.2017, 20:07

clock-img

Duškić

pencil-img

9622

E da, supice uvek luk, sargarepa,paskanat, volim persun da ubacim..i neko mesce! A u corbe bukvalno sta god imam od povrca ..plus meso..U corbice obavezno ( pilece i curece) dodajem pavlaku za kuvanje ili kajmak.

clock-img

25.02.2017, 20:14

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337


IZVORNA PORUKA: mati

Anci kako sve povadis? Ostavis samo sargarepu i vodu ako sam razumela?
A vidis, ja lukac ne ploci, nije mi palo na pamet za foliju. Mada kad ovi moji zakukaju za virsle, ja ih umotam u foliju i ispeckam ih tako, kad ne mogu da cekaju.user posted image



Mati, povadim sve i supu procedim kroz cediljku u drugu šerpu. Ja stavim baš puno povrća. Šargarepu onda ili iseckam na kolutiće pa vratim ili je vratim tako u štapićima. Onda zakuvam tj stavim rezance ili knedle. Ali pošto mm voli meso onda i njega isitnim pa ubacim.

A luk obavezno na foliji, da ne prljam ploču user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.02.2017, 21:02

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ja goveđu supu isto kao Ana. I kod nas na primorju se meso služi posebno sa crvenim sosom i pireom.

Pilecu supu sve isto kao goveđu, samo dodam i krompir, u nju na kraju isjeckam meso i krompir i mrkvu i dodoam jaje na kraju.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

25.02.2017, 21:07

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ahaha... Ja reko, sta jedu ovi, posrcu samo corbu... Ja volim kad ima nesto da se zakaci na zub.
Ne maze luk plocu, malo nesto ali lepo mirise...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

25.02.2017, 21:16

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Moji kuci to meso zovu "leso", a muzevljevi "kuvanje" user posted image
Ja volim da jedem ako ima rena uz to.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.02.2017, 21:19

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Moje curice obozavaju supe/corbe. I bas se radujem tome. Supe iz kesice nikad nd spremam.Osim kad imamo mi odrasli stomacni virus.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

25.02.2017, 21:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Mati user posted image na slamčicu posrčemo vodu user posted image

I mi volimo čorbice, ja ih baš često spremam. Najviše volim belu čorbu i teleću, a volim i guste čorbice od povrća (često i u njih na kraju dodam umućeno žumance sa pavlakom).

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!