cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kineska kuhinja

  
clock-img

12.06.2011, 22:56

clock-img

jance

pencil-img

6439


IZVORNA PORUKA: Maya21

a ja virkam non stop u ovu temu kad se ti javis jance, ne bi li ugledala TAJ recept user posted image



jooj sory, bas te cimam a? user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

12.06.2011, 22:59

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

e nemas pojma user posted image ma ja to i zbog Nedje user posted image user posted image

clock-img

12.06.2011, 23:05

clock-img

madre

pencil-img

6600

jooooj, sto ja volim kinesku hranuuser posted image
mada, nikada nisam sama spremala. sve nekako mislim dzaba trud kada necu dobiti ono sto zelim (mislim, ono sto treba da dobijem)user posted image sigurno, imaju neke cake. ali, evo videh neke recepte ovde, pa cu probati.

< Poruku je uredio madre -- 12.6.2011 23:07:14 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

13.06.2011, 14:17

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Spring rolls mmmmuser posted image  

clock-img

25.06.2011, 19:56

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Obozavam kinesku kuhinjuuuuuuuuuuuuuuuu,,obozavam zabe da jedem jel znate gde ima da se nabave?Te za jelo:))Jelo sa sojom je divno ja ga uz skoro svaku hranu stavljam--ima dve vreste soja sosa--onaj koji je sladak i onaj koji malo kisne!!!!Tako npr,za kupus stavri (svez kupus ,,uvek ide onaj koji kisne--jer je kupus saldji..................................a za kisele stvari vise lezi slatka soja...mmmmmmmmmmmm

clock-img

23.08.2011, 17:23

clock-img

Verus

pencil-img

11942

IZVORNA PORUKA: Jeca*

3 kašike soja sosa


1 kašika soka od limuna

1 kašika aleve paprike

2-3 kašike ulja

4 kašike susama
1 kašičica senfa
1 kašičica vegete
1 kašika meda od ovih sastojaka napravite sos, iseckate pilece belo meso na tracice, umačete u sos i redjate u vatrostalnu. Ostatak sosa preliti preko, zaklopiti i peci u rerni. Pred kraj pečenja otvoriti posudu i dopeci Ovaj recept sam ćapila sa sajta blic zena user posted image  ja sam spremila piletinu, prohladila i umešala u salatu: iceberg, paradajz, paprika.

clock-img

24.08.2011, 19:18

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Jeco, ja sam danas pravila ovu tvoju piletinu za ručak. Nisam imala pola kg mesa, već oko 300g, pa sam ubacila da se krčka, a malo kasnije dodala šampinjone isečene na krupne komade. Uz to sam napravila pirinač, a mm i ja smo naknadno dodali tabasko sos svako u svoj tanjir da malo zaljutimo. Odlično je!user posted image Sve smo pojeli, ni trunčica nije ostala.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

24.08.2011, 20:17

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

user posted image drago mi je da vam se dopala...meni je bas njam!!!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

24.08.2011, 21:02

clock-img

Didy

pencil-img

7274


IZVORNA PORUKA: Jeca*

user posted image drago mi je da vam se dopala...meni je bas njam!!!



Povrh toga što je ukusno, vrlo je jednostavno za pripremu, pa mu je i to dodatni plus!user posted image Hvala za recept, baš mi je bilo ponestalo ideja u poslednje vreme.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.10.2011, 16:22

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Evo ja spremila rucak:
Piletina sa rizom, povrcem i indijskim orasima

Napraviti marinadu za piletinu dan pre:
- iseckati pileci file na kockice i umesati u ciniji sa nekoliko kasika soja sosa, kasikom maslinovog ulja (sa rizinim uljem je jos bolje) i jednim jajetom i kasicicom aleve paprike
U voku vrlo kratko (svega 3 minuta) na jakoj vatri proprziti sargarepu, pa dodati paprike pa praziluk pa cen belog luka.
Zatim dodati mariniranu piletinu a onda i indijski orah
Prziti jos nekoliko minuta uz mesanje drvenom kasikom a zatim dodati bareni pirinac.
Ja ga spremam po proporciji 1:2 (solja pirinca i 2 solje vode). Sve stavim da se skuva dok ne prokljuca a onda poklopim i smanjim na najmanju vatru jos 5 min.
Dodam pirinac u vok zajedno sa povrcem i mesom i tako sluzim toplo.
Volim ukus soja sosa pa sam i na kraju dodala jod 3 kasike u svu mesavinu.
Sihk faahn!

Potrebni sastojci:
- 500 g pileceg filea
- 1 tamno zelena paprika (babura)
- 1 veca crvena paprika
- 2 dl solje pirinca (tako sam merila)
- 60 g inidijskog oraha
- pola veceg praziluka
- 1 cen belog luka
- soja sos
- maslinovo ili rizino ulje
- malo aleve paprike
- 1 jaje

user posted image


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

06.10.2011, 19:57

clock-img

jance

pencil-img

6439

PE recept je stvarno odlican, najvise mi se svidja to sa indijskim orahom...
ja jedino nebi umesala pirinac, skuvala bi ga i posluzila posebno...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

26.10.2011, 09:56

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Verus RR

IZVORNA PORUKA: Jeca*

3 kašike soja sosa


1 kašika soka od limuna

1 kašika aleve paprike

2-3 kašike ulja
4 kašike susama
1 kašičica senfa
1 kašičica vegete
1 kašika meda od ovih sastojaka napravite sos, iseckate pilece belo meso na tracice, umačete u sos i redjate u vatrostalnu. Ostatak sosa preliti preko, zaklopiti i peci u rerni. Pred kraj pečenja otvoriti posudu i dopeci Ovaj recept sam ćapila sa sajta blic zena user posted image  ja sam spremila piletinu, prohladila i umešala u salatu: iceberg, paradajz, paprika.



Jel može ovo u vok, da malo prvo odstoji u marinadiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

26.10.2011, 10:06

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Mislim da može (kažem ja, vrsna kuvarica user posted image )

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

01.11.2011, 17:02

clock-img

MALENICA

pencil-img

2

Ja sam ovde nova.Molila bih vas da mi pomognete da pronadjemrecept za kiselo-ljutu supu
koja se sluzi u restoranu "Makao".Davno sam bila nasla identican recept,ali sam ga izgubila.
Secam se da pored piletine idu i marinirane pecurke,gustin...
Moze li mi neko pomociuser posted image

clock-img

01.11.2011, 19:55

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

ima li neko recept za kiselo-slatko-ljutu svinjetinu na rezance... to sam jela u DVA STAPICA u USCU u BG, ovde kod nas u NS je nema, a spremala bih je uskoro jednom, da se pocastimo user posted image Ovo sto sam gledala na netu mi nikako nije to user posted image

clock-img

01.11.2011, 19:56

clock-img

Maya21

pencil-img

2923


IZVORNA PORUKA: MALENICA


koja se sluzi u restoranu "Makao".Davno sam bila nasla identican recept,ali sam ga izgubila.


eh lepih li uspomena u tom Makau user posted image

clock-img

01.11.2011, 20:13

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: MALENICA

Ja sam ovde nova.Molila bih vas da mi pomognete da pronadjemrecept za kiselo-ljutu supu
koja se sluzi u restoranu "Makao".



Kiselo ljuta se služi u svakom kineskom restoranu. Ja je uvek jedem kada idem u kin. restoran, jela sam je baš skoro, vodila me braća na večeru pred operaciju. Krenula mi voda na usta ...

Priprema:

Shiitake pečurke potopite u vodu oko 20 minuta kako bi narasle i omekšale.

U dubljem loncu meso propržite na susamovom ulju (svinjetina i govedina duplo duže od piletine i škampi), a zatim ga nalijte do pola vodom, pa ostavite da provri. Sada narežite na štapiće: shiitake, šampinjone, bambus i tofu sir. Dodajte još vode po potrebi ukoliko je supa pregusta.

Smanjite vatru, ulupajte dva jaja u posudi i polako ulijte u lonac mešajući sve dok ne dobijete končastu masu.

Dok se supa krčka na tihoj vatri, otopite supenu kašiku gustina u malo hladne vode i dodajte u lonac.

Ulijte kašičicu susamovog ulja, a zatim soja umak, sirće, biber, so i tucanu papriku po ukusu, pa kuvajte još 10 minuta, a zatim probajte. Ukoliko želite kiseliju ili ljuću supu, dodajte još sirćeta, bibera i paprike.

Služite toplo!


< Poruku je uredio dunja RR -- 1.11.2011 20:14:06 >

clock-img

02.11.2011, 13:31

clock-img

MALENICA

pencil-img

2

Probacu,mada recept nije kao onaj moj izgubljeniuser posted image .
Spomenula sam restoran Makao jer oni imaju specificnu kiselo-ljutu.
Nigde je vise nisam jela.Hvala puuuno u svakom slucajuuser posted image .

clock-img

07.11.2011, 19:28

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Sta, jos nema recepta za one Secuan kolacice? Pih... user posted image

clock-img

22.11.2011, 17:58

clock-img

Anoniman

Žene, gde da nađem babmus, ali da nije u sastavu neke smrznute kineske mešavine?

clock-img

22.11.2011, 18:06

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Probaj u Merkatoru, cini mi se da sam ga tamo videla.

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

22.11.2011, 18:14

clock-img

Anoniman

Hvala PE, pogledaćuuser posted image

clock-img

22.11.2011, 18:16

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Samo spremi se na jake cene, tamo bas deru, mada imaju ono sto se retko gde moze naci!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

22.11.2011, 18:19

clock-img

Anoniman

Pretpostavljam da nije baš jeftino, ali pošto mi oni trebaju samo da malo daju šmek, valjda neće biti strašno. Znam da sam jedino tamo našla Ojster sos, i nije bio baš skup, ali ga nigde drugde u gradu nisam našla, a ide u neka kineska jela.

clock-img

22.11.2011, 22:45

clock-img

jance

pencil-img

6439


IZVORNA PORUKA: Nina...

Sta, jos nema recepta za one Secuan kolacice? Pih... user posted image



user posted image nista jos od mene... ja se porodila, Voja kinez se ozenio, nikako da se sastanemo.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

Poslednji tekstovi

article-img