cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kineska kuhinja

  
clock-img

11.06.2011, 18:43

clock-img

Diabla

pencil-img

1013

Da li wok igra veliku ulogu kada su pitanju ukusi? Pretpostavljam da nije isto u obicnom tiganju i woku?

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

clock-img

11.06.2011, 18:46

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Diabla gledala sam na tv jednu emisiju gde je sef restorana pricao kako je pola obavljenog posla u dobrom voku!
E sad ja sam kupila jedan veliki vok ali nemam sporet na plin...mislim da i to utice...
Ali i ranije sam spremala kinesku hranu u obicnom malo vecem tiganju i bilo je skroooz ukusno i dobro!

clock-img

11.06.2011, 18:50

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Ja dok sam studirala, imala sam praksu u velikim hotelima u Grckoj. Mi kao studenti smo tu odradjivali najbezveznije poslove, pa sam se tako zatekla u kineskom restoranu hotela tog leta. Jeste i vise od pola posla odradjeno kad imas dobar vok, ali i vatra bi trebalo da je odgovarajuca... Mnoogo je lakse na plinskom sporetu.... Ja ga nemam user posted image

clock-img

11.06.2011, 18:53

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Nina meni se desavalo da  cak ne ispadne tako dobro meso u voku (ni ja nemam plinski), da li je to mozda zbog vece kolicine mesa koje  sam stavila???

clock-img

11.06.2011, 18:59

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Eve, ne mogu ti reci sa 100% sigurnoscu, ali znam da ovaj sef kad god je spremao, spremao je jednu po jednu porciju bukvalno. On jeste bio pripremu odradio unapred, ali finis je bio svaka porcija posebno. Osim supe. Cak je i dezerte tako pravio. Doduse, restoran nije bio veliki, pa je mogao tako... a sta se desava kad su vece kolicine u pitanju, stvarno ne bih znala. Secam se da je pricao kako je bitan vok i jaka vatra. 

clock-img

11.06.2011, 19:01

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Moj dever je vlasnik jednog restorana i takođe spremaju pojedinačne porcije,
Ali u kućnoj varijanti može sasvim solidno da ispadne u šerpi i na običnom šporetu

clock-img

11.06.2011, 19:02

clock-img

Anoniman

Nina, mislim da to nije taj recept, rekla bih da se svaki kolačić peče posebno, ne da je sečenouser posted image

Fora sa wokom je ta, što on greje i sa strana, i podnosi jako visoke temperature. U njega se ne ubacuju velike količine ničega, onda se tu sve dinsta, a treba samo da se "poplaši". Ja imam wok, ali loš, i šporet na struju.Problem rešavam tako što sve pravim u običnom tiganju, ali ubacujem svaku namirnicu posebno, pa na kraju samo pomešam. Tako sve ostane hrskavo i ne ugnjecavi se, jer nemaju sve namirnice jednak sadržaj vode, neke puštaju više, neke manje, pa mi je ovo super rešenje.

clock-img

11.06.2011, 19:03

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Tako i ja- sve spremim zasebno pa pomešam

clock-img

11.06.2011, 19:05

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Nedjo, nadjoh i ponadah se... user posted image  

clock-img

11.06.2011, 19:06

clock-img

Anoniman

Čekamo janče i new mom, možda nam pomognuuser posted image

clock-img

11.06.2011, 19:11

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Znaci da je ipak bila u pitanju ta greska! Hvala,da znam za ubuduce!

clock-img

11.06.2011, 21:55

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Osnovni motiv otvaranja ove teme je bilo sve navedeno u vašim postovima (Ana mi je svedokuser posted image ):

IZVORNA PORUKA: Nina...

Da li neko zna kako se prave oni kineski kolacici od pirincanog brasna, preliveni topljenom cokoladom? Ima u restoranu ''Secuan'' u Dunavskoj, a mozda i po drugim kineskim restoranima. Je l' neko probao? Meni su savrseni!!


IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Nina, ja taj recept tražim od 2006. kad sam radila neki seminarski o Sečuanu, pa mi je gazda poturio tu navlakušu od kolača a nikako da saznam kako se praveuser posted image



IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ne, i nemaš pojma koliko sam se ubijala, tražila na netu, ma samo što nisam otišla da im platim za receptuser posted image Ne znam kako ostanu tako mekani unutra, a hrskavi spolja, i kako je ta čokolada toliko čokoladnauser posted image i kako su tako savršeniuser posted image


Sve sam se nadala da će neko da jednom postvi taj recept.
Nina, moram da te razočaram, to nije to. Probala sam taj isti, a i tonu drugih recepata, nije to to.
Neki restorani to čak navode kao sutlijaš, ali mislim da je ipak u pitanju pirinačno brašno.
Ali šta dalje...user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

11.06.2011, 21:57

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Što se voka tiče, ja ga imam, ali retko koristim (sad nemam plinski šporet).
Mislim da je suština spremanja - jaka vatra, kratko pečenje, posebno spremanje jela.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

11.06.2011, 22:34

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: Nina...

Janceeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Pogledaj nas i pomagaj!!user posted image

P.S. Ako saznas, javi.... ako saznam, javljam. Probacu malo da googlujem to sad.



muz ne zna user posted image , on samo glavna jela
inace jela sam ga i ja bas u Secuanu, a pokusavamo ponovo da stupimo u kontakt sa drugom Vojom kinezom, koji je inace sada otvorio restoran kineske hrane na coscku kod stranda, pa cu da ispitam, obecavam user posted image .. inace ocu i ja da znaaaam


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

11.06.2011, 22:39

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Nina, mislim da to nije taj recept, rekla bih da se svaki kolačić peče posebno, ne da je sečenouser posted image

Fora sa wokom je ta, što on greje i sa strana, i podnosi jako visoke temperature. U njega se ne ubacuju velike količine ničega, onda se tu sve dinsta, a treba samo da se "poplaši". Ja imam wok, ali loš, i šporet na struju.Problem rešavam tako što sve pravim u običnom tiganju, ali ubacujem svaku namirnicu posebno, pa na kraju samo pomešam. Tako sve ostane hrskavo i ne ugnjecavi se, jer nemaju sve namirnice jednak sadržaj vode, neke puštaju više, neke manje, pa mi je ovo super rešenje.


mi imamo vok neki jeftini iz Ikee i elektricni sporet, pa mm kad kuva znam da pravi varijantu da samo odvaja posebno povrce a posebno sprema meso...
e sad, kad nesto izvadi iz woka, svaki put ga opere (tj. ja ga operem) i doobro obrise i nema nikakvih problema.
Nedjo tako kako ti radis, tako je radio doticni drug kinez kad je kuvao kod nekoga sa obicnim elektricnim sporetom.


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

12.06.2011, 14:06

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

New Mom, sta reci? user posted image Juce sam nabasala na ovu temu jer sam se setila tih kolacica, a sve u nadi da neko zna kako se prave. Saznacemo jednog dana, pa ne moze zauvek da ostane misterija! user posted image

Jance, pitaj please, pa javi ako zna...

A ja razmisljam kako izvuci tu informaciju iz Secuana? Pitala sam bila jedno sto puta ali nece da kazu, majke im ga spalim user posted image

clock-img

12.06.2011, 14:17

clock-img

Anoniman

Nina, mislim da nema šanse da će neko ko tamo radi to da  kaže tek tako, osim ako ne nađeš nekoga ko ih baš poznajeuser posted image A svi kuvari koji rade u Sečuanu su tamo od vajkada, ne menjaju ih nikadauser posted image Upravnik je valjda isti od otvaranja osamdesetih, konobari takođeuser posted image

clock-img

12.06.2011, 14:20

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

user posted image joj cuti... pusti me da gajim optimizam po svaku cenu user posted image

Znam, sve je tako kako kazes... Mislim da ce mozda ovaj Voja sto ga Jance zna znati da nam kaze...

clock-img

12.06.2011, 14:22

clock-img

Anoniman

Navijamo za Voju user posted image Janče, obećaj mu da ćemo ga naučiti da pravi najbolju sarmu, pasulj, ma šta god hoće, samo da nam sazna kako se pravi taj kolačuser posted image

clock-img

12.06.2011, 15:45

clock-img

jance

pencil-img

6439

user posted image rakija u kombinaciji sa sarmom su njemu inace uvek bili najbolji....
reko je mm da cim ga ufati ce da ga pita, i njega zanima...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

12.06.2011, 16:01

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ja sam mislila sam inače jednina luda kojoj se to sviđa i poručuje u svakom kineskom restoranu gde ima.user posted image

Da ne bude skroz off:

Hrskava salata od krastavca na kineski način

Sastojci:

1 svež krastavac
150ml vrele vode
1/2 kk soli
1 i po kk ulja
1 ljuta papričica (ili čili)
1 i po kk šećera
1/2 kk đumbira narendanog
1 kk soja sosa
2 kk vinskog sirćeta
1 kk belog vina
1 čen belog luka
1/2 kk prženog susama

*kk= kafena kašika

Krastavac (opran, neoljušten) prepoloviti po dužini, iz sredine otkloniti semenke, iseći uzduž na polukolutove. Pomešati vrelu vodu i so i preliti krastavac. Ostaviti tako u činiji nekih 20ak minuta.
Preliv: zagrejati ulje. Dodati papričicu i pržiti 1-2 minuta. Dodati sve ostale sastojke (sem susama) i pržiti oko 2 minuta. Pa dodati i susam i dopržiti još 2 minuta. Sloniti sa vatre.
Krastavac iscediti. Dodati u tiganj (može i obrnuto, stvar navike) i ostaviti neka 2 sata da pokupi ukus.
Može biti i predjelo, ne samo kao dodatak glavnom jelu.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

12.06.2011, 16:06

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Fina salatica user posted image

Aj' i ja da budem malo off, Nedjo i ja sam isla u Karlovacku. Sad sam skontala na temi o skoli user posted image

clock-img

12.06.2011, 22:40

clock-img

jance

pencil-img

6439

inace u koneskom restoranu, ne narucujem nista u kombinaciji sa kikirikijem (jednostavno sta god da sam do sada narucila je bilo nekako previse obicno za moj ukus), bas ne cesto nesto sa piletinom, zbog jednostavne prezasicenosti piletinom u kuci...
da, i ne jedem u fast food kineskim restoranima, bas samo u pravim restoranima... ne kazem da su losi, jednostavno mi je to hrana za posebne prilike...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

12.06.2011, 22:50

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

a ja virkam non stop u ovu temu kad se ti javis jance, ne bi li ugledala TAJ recept user posted image

clock-img

12.06.2011, 22:54

clock-img

marija32

pencil-img

1413

Najgora su jela sa kikirikijem i meni. Ja uvek porucim prolecne rolnice za predjelo i/ili vreli tiganj, teletinu sa sitaki i bambusom, ili nudle sa svinjom ili teletimu u sosu od ostrigauser posted image

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.