writing-img

Spisak za nabavku

clock-img

04.12.2008, 15:33

clock-img

Anoniman

Jel pravite spisak kada treba da krenete u nabavku? Ja ga uvek napravim i svaki put ga zaboravim na stolu. user posted image

Nekada napiše sve do detalja, a nekada pišem tipa:
- Vanish
- Gel za tušranje
- Frižider...

Naravno, to ne znači da treba da kupim frižider user posted image , nego, sve za frižider (viršle, paštete, salame, sire, pavlake, jogurta, mleka, soka, vode - to ja držim u frižideru.

clock-img

04.12.2008, 15:47

clock-img

maslacak

pencil-img

97

Ma kakav spisak, to uradim jedino kada idem u DM al i onda kupim i previše, npr. jao pa mogla bi ovo za tuširanje baš fino miriše, pa mogla bi ovu kremu da isprobam jer mi je ona pri karaju, a kako bi mi stajalo ovo sjenilo (pa ubacim u košaricu), trebaće mi za 15ak dana farba za kosu..a došla samo higijenske uloške da kupim...

clock-img

04.12.2008, 15:51

clock-img

Anoniman

user posted image

Ja sam skontala da kada idem u veliku prodavnicu u predgrađu, potrošim oko 8000din, i kupim gomilu gluposti. Takođe, jako je bitno i u koju od velikih prodavnica (hipermarketa) idem: ako idem u gadni Tempo, samo protrčim kroz njega, ali i tada kupim dosta nepotrebnih stvari, ali ako odem u Rodić... ostavim celu platu! Strašno! (valjda mi je prijatno tamo)

Ali sam skontala da što se hrane tiče, mnogo više mi se isplati da pazarim u lokalnom dikontu na nedeljnom nivou...

Jer... odem u Tempo, kupim za 8000 i za 7 dana je frižider prazan. Odem u lokalni diskont, kupim za 1500-2000, i opet traje 7 dana.

clock-img

04.12.2008, 15:58

clock-img

maslacak

pencil-img

97

Ne znam koliko je dinara 1 euro, ali mi ne možemo proći bez 100 eu za kupnju i isto što kažeš ne traje ni 7 dana, ja znam stavljam u frižider i plačem..imam samo recimo za par jela da skuham..ostalo sve za doručak i međuobrok, meso da ne spominjem koliko je skupo..Cijene su bezobrazno podigli, a plaće ostale iste..  

clock-img

04.12.2008, 16:00

clock-img

Anoniman

Te cifre su bez mesa.

Tih 8000 je bilo (do nedavno 100eur), a sada... ma šta da ti pričam, vidi ovo KLIK

clock-img

04.12.2008, 16:03

clock-img

maslacak

pencil-img

97

Znam i vjerujem, danas je teško ako nisu dvije plaće u kućanstvu..
Ja ne znam kako bi da jedno od nas dvoje ne radi, stan samo plaćamo 350,00 eura za ostalo da ni ne govorim!
al nije ovo tema, neću kukati

clock-img

04.12.2008, 18:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja pravim spisak sličo kao Tasha,stavim
frižider
kupatilo
i ostalo; kava,brašno,ulje
i ja mislim da mogu da kupim mjesečno ali nema šanse,ostalo i može proći ali frižider nikako.
Nije da se nalazim u  nekoj krizi,ali me stvarno nerviraju bezobrazne cijene,još sad pred Božić pogotovo,kao upakiraju neke obične proizvode u šareni papir i prodaju kao poklone po ludim cijenama.

clock-img

04.12.2008, 18:59

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Obično pišem spisak

clock-img

05.12.2008, 07:55

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lu

frižider
kupatilo
i ostalo; kava,brašno,ulje

Hahahaha, ti si baš površna sa spiskom (više nego ja). user posted image

clock-img

05.12.2008, 08:22

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: maslacak

al nije ovo tema, neću kukati

Evo ide tema... Mislim da nam svima po nekada treba.

clock-img

05.12.2008, 12:51

clock-img

kumara

pencil-img

1426

Ja sam psihopata i uvek pravim spisak u najsitnije detalje - idem po kuci, od prostorije do prostorije i gledam sta mi fali, pa dodajem na spisak. user posted image Ali mi se naravno desi da kupim gomilu gluposti pored tog spiska ako odemo u neki veliki hipermarket.

U sustini, ti hipermarketi zato i postoje - da nas navuku da trosimo pare... a ja sam tome bas bas podlozna!!! user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.12.2008, 12:56

clock-img

Anoniman

Zato ideš u gadan hipermarket iz kog jedva čekaš da izađeš, ili rodiš dete, pa brzinom svetlosti obavljaš kupovinu jer detetu brzo dosadi (bar u mom slučaju). user posted image

clock-img

05.12.2008, 13:01

clock-img

kumara

pencil-img

1426

user posted image user posted image user posted image
i mom muzu brzo dosadi, pa zato idem sama. Kad on ide samnom, onda sve kupim po spisku!!!

clock-img

03.04.2010, 00:18

clock-img

Anoniman

'Ajde malo da aktiviramo temicu.
Ne pravim spisak nikada, osim kada pravim neku tortu, kolace.
Inace jednom u tri nedelje obicno idemo u veliku nabavku u ''Rodic'' - iskljucivo. I kupujemo sve, osim svinjskog, juneceg mesa sto retko koristimo, a i navikli smo da kupujemo sveze.
A jednom u tri meseca otprilike idemo u DM da pokupujemo hemiju.

clock-img

03.04.2010, 00:26

clock-img

Anoniman

Nekad pravim, nekad ne! Nervira me kad neku glupu sitnicu zaboravim i tad kazem da obavezno spisak pravim sl. put!

clock-img

06.04.2010, 10:09

clock-img

pepino

pencil-img

2296

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

Nekad pravim, nekad ne! Nervira me kad neku glupu sitnicu zaboravim i tad kazem da obavezno spisak pravim sl. put!

Isto i ja!!

clock-img

06.04.2010, 10:12

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Uglavnom pišem spisak, ali kupim obavezno i nešto van spiska user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

06.04.2010, 10:15

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ja kako primetim da nešto u stanu fali, dopišem na spisak. Obično odemo u Tempo, i obično bez tog spiska, sve što je na njemu uvek znam napamet, bez obzira kad je napisano i koliko ima stavki.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

06.04.2010, 10:18

clock-img

Anoniman

U nabavku idem 2 puta mesecno. Spisak mi stoji zalepljen magnetom za frizider, a olovka na frizideru, i cim mi nesto padne na pamet, zapisem. 

clock-img

06.04.2010, 10:23

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Od kad patim od trudnickog glupila, sve pisem. Pisem i zbog toga da ne bih kupila nesto sto mi ne treba ili u kolicini koja mi ne treba. U nabavku idem jednom nedeljno.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

06.04.2010, 10:28

clock-img

bebuska

pencil-img

582

Ne pravim nikad spisak zato uvijek potrosim mnogo vise novca nego sto bi da sam sastavila spisak i po njemu kupovala.user posted image
Npr. prosle nedelje sam isla u nabavku i pokupovala vecinu stvari i sto mi treba i sto ne da bi za dva tri dana otisla da dokupim neke sitnice i ponovo kupila iste stvari kao i pre dva dana (deterdzent za sudje,wc gel...) Totalno sam zaboravila da sam sve to vec kupila, valjda je ovo moje pamcenje malo poljuljano sad u trudnoci...user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

06.04.2010, 10:30

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Mi pravimo spisak kad idemo u veliku kupovinu tipa tempo i najvise puta ga pravimo zbog hemije da nebih nesto zaboravili ... 

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

06.04.2010, 10:37

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

Ako napravim - zaboravim da ga ponesem

clock-img

06.04.2010, 10:45

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Ako napravim - zaboravim da ga ponesem

user posted image user posted image user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

06.04.2010, 16:46

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

Isto ovako user posted image

A kad odem u hipermarket, obavezno potrosim i vise nego sto treba, pa sam isto dosla do zakljucka da nam je za kucni budzet bolje kupovati u lokalnoj trgovini user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.