cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Krštenje

clock-img

25.08.2013, 21:39

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Šta reći Ivančice... Divno!

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

25.08.2013, 21:42

clock-img

nata11

pencil-img

9223

a juzno da, svi koje znam nisu mogli da se vencaju...

Ovo tek sada vidim. Ne prave problem sigurno. Ovo je vest sa juga direktno. user posted image
Ja poznajem mnogo parova.
Kao sto napomenuh sestra mi je udata za Italijana, kucna prijateljica za Holandjanina, a rodjaka mm za Rumuna. I svi su se vencali u lokalnim crkvama.

clock-img

25.08.2013, 21:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Azra_

Inače, ovde se tarifa zna. Nema ˝koliko je Bog dao˝. Nego 5000din i doviđenja. Naravno, govorim o crkvama, ne o manastirima.

Ovako je i kod nas.. bez 100 evra nije zgodno da planirate krštenje.

Ja te razumem, mi smo imali problema zbog venčanja u crkvi na drugoj opštini (najviše iz praktičnih razloga) i mogu da kažem da sam i dan danas šokirana ponašanjem sveštenika iz naše parohije (u kojoj nismo hteli da se venčamo). Mene je to zapanjilo. Najblaže rečeno.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.08.2013, 23:21

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Moja sestra i zet hteli da se venčaju na 1 rođ svog sina i to u manastiru Nikolje u Ovčaru (slava im je Sv Nikola, malecki e zove Nikola, ja rođena na Sv Nikolu... pa mislili da sve to nekako bude objedinjeno crkvenim venčanjem u Manastiru NIkolje), a njihov pop poludeo kad su mu rekli!
Kao, pa morate da mi platite prevoz i smeštaj do tamo (da i on ide tamo kao veza parohiije i njih!), te da pišete vladiki da vam dozvoli da se venčate van svoje parohije... i sijaset drugih gluposti...
Na kraju su se venčali u svojoj crkvi jer im ovaj nije dao mira...

clock-img

25.08.2013, 23:47

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

E o tome ja pričam.... To je strašno! Nama je rečeno da ako hoćemo da ga krstimo u manastiru koji je u okruženju moramo da tražimo dozvolu sveštenika iz ˝naše˝ crkve, pa ako on dozvoli... Ko da mi dozvoli???!!! Strašno. Da ne govorim da znam par sveštenika koji su pijanci, lokalne tračare i ljudi koji vole novac. I kako onda da imam želju da mi krsti dete, ili da dođem na ispoved kod njega pa da posle zna ceo grad.

Sestra je krstila dete u jednom udaljenom manastiru, nije poznat. Monah me je oduševio. Rekao je da on zna da to ne bi smelo tako, ali da on ne može da odbije da krsti dete. ˝Ko meni može da zabrani da krstim i venčam?! To je moja dužnost. Neka me uhapse ako radim nešto neispravno!˝

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

25.08.2013, 23:59

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Pa, oteli ste mu hleb iz ruku!user posted image

clock-img

26.08.2013, 00:10

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Ma da... Nedeljom , na liturgiji, priča kako treba da rađamo decu, i da ne brinemo o tome ko će ih hraniti, Bog brine o tome. A kad hoćeš da ga krstiš, tad za novac sam moraš da se pobrineš. U manastirima je druga priča... ˝koliko je Bog dao˝ pa ko koliko ima i može. Mada, ja bih uvek manastiru ostavila 2x više nego crkvi koja ima cenovnik usluga kao kozmetički salon.user posted image

clock-img

26.08.2013, 00:21

clock-img

Anoniman

Ma, kakva dozvola, kakvi bakraci...mi pozvali manastir, pitali da dete krstimo...spakovali se, otisli u nedelju ujutru, krstili dete, doruckovali u manstiru, dali prilog, poklone (sto je vasa volja, zelja, mogucnost...) dosli nazad, castili se i cao. Ma, svaki put vidim da pozelene od muke kad im kazem kako je moja K krstena u manastiru, ali eto im ga na, bas! (mislim ovim nasim popovima u varosiuser posted image )

clock-img

24.11.2013, 12:27

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Kopirano iz Razgovori mama 11/13

IZVORNA PORUKA: jole82 RR
Nama je tetka iz amewwwrike poslala haljinu, po a tradiciji što je slala i za deverove ćerke...jes stvarno ko neka venčaničica bilauser posted image al to kod njih tako prodaju za krštenje(čak je bila i kapa, koju naravno nismo stavljali na 30 stepeni)..taman nam bio letnji model i bila joj je taman...pa nisam ni razmišljala o kupovini druge, samo dokupismo baletankice...al nosila je samo u crkvi, odmah posle smo se presvukliuser posted image

user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

24.11.2013, 12:38

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Jole divne ste user posted image
evo jedna zvercicina fotka , da vidite autfit
user posted image user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.11.2013, 12:45

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ooo srce preslatkouser posted image
Pa šeširić, pa cipelice user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

24.11.2013, 13:41

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Jole i Olga princezice su vam baš prave lepoticeuser posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

26.11.2013, 09:31

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Decica su premedena...hehe...nego ja imam jednu nedoumicu,da li haljinica za krstenje mora da bude bela?jel to tako mora?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

26.11.2013, 09:53

clock-img

viktori

pencil-img

998

A za decake koji su obicaji?

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

26.11.2013, 09:58

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Valjda ce neko da nam da odgovore na nasa pitanja...

clock-img

26.11.2013, 10:09

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Kod nas nema nikakvih obicaja vezanih za garderobu.
M je imao farmerice i starke .

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

26.11.2013, 10:12

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ma i ja mislim da je to kod nas vise u fazonu kao i za vencanice da trebaju da buddu bele,a se vencala niti u vencanici niti u ciato beloj haljini...

clock-img

26.11.2013, 10:15

clock-img

minnica

pencil-img

2295

IZVORNA PORUKA: adulence

Decica su premedena...hehe...nego ja imam jednu nedoumicu,da li haljinica za krstenje mora da bude bela?jel to tako mora?

Naša nije bila. Sveštenik nam je rekao da ne mora. Sad ću da okačim.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

26.11.2013, 10:18

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Hajde,hajde minice cekam slicicu...

clock-img

26.11.2013, 10:23

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja mislim, barem je tako kod nas,da devojčice nemoraju da nose bele haljinice.Ja sam mojoj za krštenje obukla haljinu ali nije bila bela,već nešto kremkasto.I nije ni malo ličila na venčanicu već je to bila predivna haljinica koju smo i posle mogli da nosimo

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

26.11.2013, 10:23

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Evo je. user posted image

No need to run and hide

clock-img

26.11.2013, 10:29

clock-img

adulence

pencil-img

7314

E pa divno sad ste me bas ohrabrile,toliko ima predivnih haljinica,a koje nisu bele...jeeeee...kao medic je...

clock-img

26.11.2013, 10:31

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Minnica baš je lepa princezica...ja ne umem da ubacim jer imam samo fotografije one prave koje treba skenirati....u istom stilu je bila i naša kao i vaša haljinica,znači obočna haljinica ali jako lepa

clock-img

26.11.2013, 10:51

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Hvala vam. user posted image Ja sam se zaljubila u haljinicu čim sam je videla.

No need to run and hide

clock-img

26.11.2013, 10:56

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ma adulence nigde ne piše da mora belo..bitno je belo platno koje se kupuje za sam čin krštenja, tj da to platno bude belo..a haljinica ne mora...mi smo imali belu, jer smo takvu dobili..pa se nisam mlatila da tražim drugu..

Enyoj the silence!