cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Krštenje

clock-img

18.07.2011, 11:47

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Bas tako Jeco. Placu, ali to prodje. Npr. mene kao bebu su tako krstili nisam ni suzu pustila. Moju Teodoru smo skoro krstili tako sto ju je vladika potapao u vodu. To je normalno, jer je to nesto novo za njih. A, mislim da ce svestenik da dozvoli da majka drzi dete. Tako bi trebalo svu decu da krste, jer je to stari obicaj ili praksa. A, to sto se u nekim crkvama ne obavlja tako to je druga stvar.
I da se razumemo ne kupaju ih sa hladnom vodom, nego toplom.

naš vladika je divan, zar ne user posted image  
a sto se tice vode, on je toliko puta proveravao vodu, trazio da dosipaju jos toplu sve dok nije bio zadovoljan temp pa mi je tek onda uzeo dete.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

18.07.2011, 11:56

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Da, da Jeco. Ma, potpuno mi je bezveze da neko potapa decu u hladnu vodu. Ja u to ne verujem. I magnetic ako ti budu potapali Dunjicu slobodno pipni vodu i ako nije kako treba slobodno reci. Neki ljudi nemaju osecaj. Ipak si ti majka.

clock-img

19.07.2011, 22:07

clock-img

marija32

pencil-img

1413

Ja danas zvala da zakazem krstenje i napomenem da necu da ga kupaju, i pop rece da nema problema. Znaci kazes da ne zelis da ti potapaju dete i to je to.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

clock-img

22.07.2011, 14:06

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: magnetic

24.jula pravimo krstenje Dunji.Znaci za 7 dana.Dok sam je uspavljivala razmisljam o tome i setim se da i kumi moram nesto kupiti.Da li se za tu priliku kupuje nesto odredjeno ili cisto nesto radi paznje?

Ja sam kupovala kao znak paznje parfem i za njezinu cerkicu kupaci kostim :)))

Razmisljala,razmisljala i odlucila da i ja kupim parfem.Odecu joj ne znam kupiti(ustvari ne znam nikom,uvek promasim broj,osim deci),za kucu ima i vise nego sto joj treba.Znam kakve mirise voli i mislim da sa tim necu pogresitiuser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

25.07.2011, 09:55

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Eto prodje i krstenje.
D je bila jako dobra i na nase odusevjenje nije plakala.Pop je nije celu okupao, jer je bilo malo hladno.
Kakvo je vreme bilo ovih dana ocekivali smo probleme i juce,jer da je bilo kise(kao danas) ne znam gde bih sa silnim ljudima,obzirom da su stolovi postavljeni napolju.Ali, eto,posrecilo nam se i sa vremenomuser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

25.07.2011, 09:57

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image za dobru devojčicu.... Važno da ste se lepo proveli user posted image

clock-img

25.07.2011, 11:25

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Magnetic, super user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.08.2011, 19:06

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

IZVORNA PORUKA: magnetic

Eto prodje i krstenje.
D je bila jako dobra i na nase odusevjenje nije plakala.Pop je nije celu okupao, jer je bilo malo hladno.
Kakvo je vreme bilo ovih dana ocekivali smo probleme i juce,jer da je bilo kise(kao danas) ne znam gde bih sa silnim ljudima,obzirom da su stolovi postavljeni napolju.Ali, eto,posrecilo nam se i sa vremenomuser posted image

magnetic, tvoja Dunja i moj Luka su krsteni isti dan user posted image
i kod nas je sve proslo super, nije plakao. pop je bio divan, nije ga kupao nego samo poprskao svetom vodom i tad se probudi i stresao, na opsti smijeh user posted image
inace, drago mi je da smo to uradili. user posted image

btw, imam pitanje: postoje li neki posebni obicaji nakon krstenja na rucku?

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

clock-img

16.08.2011, 14:11

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Mi smo S krstili 04.07. ovde user posted image
user posted image

user posted image

Bilo je divno. Krsteno je njih cetvoro istovremeno. I da, Diabla je kuma Stefanu user posted image

< Poruku je uredio JMPM -- 16.8.2011 14:13:43 >

clock-img

16.08.2011, 14:15

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Divno iz RR se izrodilo i jedno kumstvo user posted image

clock-img

16.08.2011, 14:16

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image Čestitamo!

clock-img

16.08.2011, 14:23

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

LJ, divno prijateljstvo i kumstvo, sta ces lepse user posted image . Hvala  n i n a user posted image

clock-img

16.08.2011, 22:04

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Joj divno.I samo dok slike gledam prolazi mi neka jeza telom(pozitivna jeza).Cestitam od srcauser posted image .I kumi naravnouser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

16.08.2011, 22:07

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Hvala magneticu, tvoje info su mi bile od znacaja user posted image

clock-img

26.08.2011, 01:48

clock-img

Anoniman

Mi se krstimo u nedelju 28.8 jedva cekam user posted image

clock-img

26.08.2011, 01:49

clock-img

Anoniman

Bravo za moju malu guzuuser posted image

clock-img

26.08.2011, 01:51

clock-img

liliana

pencil-img

4820

user posted image user posted image user posted image Srećno bilo!!!

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

26.08.2011, 01:53

clock-img

Anoniman

Hvala, hvala user posted image
Bas se lepo poklopilo u nedelju praznik, rodila se 28, i punih 6 meseci i 28 ce biti krstena user posted image

clock-img

12.09.2011, 13:45

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Mi jos neznam kad cemo ga krstiti,mislili smo za prvi rodjendan al neverujem.Jos neznamo ni koga cemo za kuma.I neznam jel da pravimo malo vece npr.oko 30-tak ljudi ili samo mi,kum i roditelji,sta vi kazete?Jeste dete nosili u crkvu ili kuci?Ja zelim u crkvi ipak mi to lepse.

clock-img

12.09.2011, 14:33

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: miljanaM

Hvala, hvala user posted image
Bas se lepo poklopilo u nedelju praznik, rodila se 28, i punih 6 meseci i 28 ce biti krstena user posted image

Divno! Ja sam pre za varijantu da se krste dok su tako mali i ne znaju šta ih je snašlo user posted image  Kod koga se krstite?

clock-img

20.10.2011, 13:35

clock-img

Irence

pencil-img

141

Ja planiram da Jecu krstim za prvi rodjendan.E sad,s obzirom da nemam srece sa kumovimauser posted image a jetrvu obozavam,i ona moju devojcicu,da li bi ona mogla da je krsti?Sta mislite o tome?Prakticno mi nismo rod.

clock-img

20.10.2011, 13:41

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Irence, moraš da se konsultuješ sa svojim sveštenikom i da proveriš da li Pravoslavna crkva (ako je krstiš u njoj?) dozvoljava tako nešto.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

20.10.2011, 13:44

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

mi smo krstili maju za prvi rodjendan,krstila je moja vencana kuma.mislim da ne bi imala problema sa kstenjem....kad u crkvi na vencanju moze da bude kuma umesto starog svata,sto onda ne bi mogla jetrva da krsti dete...ti imas svoje razloge

clock-img

20.10.2011, 13:48

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A u pravoslavnoj vjeri nije dozvoljeno da kum/kuma bude neko ko nije rod ?

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.10.2011, 13:48

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Crvenkapo, ona je maloj ipak strina, a to mu u neku ruku dodje rod. Nisam sigurna, ali mislim da rođaci ne mogu da budu kumovi user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"