Evo konačno i mog iskustva.
Baby friendly je totalna glupost (naravno, po mom mišljenju). Sve je to lepo zamišljeno, ali u praksi ne funkcioniše tako...
Meni su doneli bebu (taj dan kad sam se porodila) predveče; a porodila sam se u 10:25 ujutro. Pokazala mi je sestra kako da je povijem i pitala da li hoću da pokušam da dojim. Rekla sam da hoću, stavila mi je bebu na grudi (onako, u ležećem položaju) i rekla: "Sada vas ostavljam", sa sve smeškom na usnama.
Tu kreće moja agonija, noć ... užas. Ona bi da sisa, gladna je, a ja ne znam kako da se postavim, ona ne može da uhvati bradavicu, posle nekog vremena kreće njena nervoza, pa moja i tako u krug... Negde u gluvo doba noći, prolazi neka sestra i pita: "Pa, što vam beba vrišti?!". Hvala Bogu pa sam preko jedne prijateljice "sredila" da Katarina anredne noći bude kod njih u boksu, da bih se ja malo naspavala i sredila misli...
Svi te onako usput pitaju da li je sve u redu, prolaze, dolaze, odlaze, a u suštini si prepuštena samoj sebi i svojoj bebici (a, što je još gore, i ona tebi) staroj tek koji dan. Pa, kao da su sve drugorotke i kao da smo se sve morale naučene roditi.
Tako da, moj vam je savet, gledajte da izbegnete BF, ako je ikako moguće. Ustvari, to jeste sve individualno, ali moje mišljenje i iskustvo su ovakvi.