cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: GAK Narodni Front

clock-img

26.06.2012, 23:37

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

IZVORNA PORUKA: DadaM

zamislite one zene koje su skroz pocepane i tako dalje kako ce one u tom programu same sa bebama i drskim sestrama?

nemam sta da zamisljam, to je nezaboravno iskustvo za mene... lose... o sledecem putu ni ne razmisljam. slazem se da je baby friendly naporan.

p.s.

dr maja pantic mi je uzela uzorak plodove vode za amniocentezu, nisam bila odusevljena pristupom.

< Poruku je uredio crazymama -- 26.6.2012 23:39:44 >

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

27.06.2012, 05:23

clock-img

sandrasrki

pencil-img

67

Zdravo ssvima. Da li neko ima iskustva sa dr Dragoljubom Jovanovic sa odelenja za sterilitet

clock-img

30.06.2012, 13:06

clock-img

pelemoj

pencil-img

2

evo i ja da se prikljucim.pre jedanaes godina rodila sam blizance u Višegradskoj i imala grozno iskustvo,čekali su da doguram do 40.nedelje.Mislila sam da ću explodirati.Hteli su da probaju prirodno,ali klinci se nisu spuštali u karlicu.Zahvaljujući dr.Berisavac oni su se jedne subote rodili carskim rezom.Sada nisam htela da rizikujem pa sam se odlučila za Front gde mi je doktor zakazao carski za ovu nedelju(on je bio na odmoru do ove nedelje).Medjutim porodjaj je krenuo ranije.Posle sedam sati učestalih kontrakcija na 10 minuta odlučila sam da odem u bolnicu u kasne sate.mm je zvao doktora koji je odma kontaktirao dežurnog i rekao mu kako stvari stoje samnom(da se teško otvaram...)i da završe carkim rezom.E sad,da li je u pitanju doktorska sujeta ili šta već,posle 12 sati kontrakcija na pet minuta i jedva otvorena 5 prstiju,bez snage tražila sam epidural.Naravno da su mi ga sa zadovoljstvom dali,porodila sam se za jedan sat posle epidurala.PARICE PARICE.....NAJPOZITIVNIJE je to što sam posle ležala na odelenju dr.Slobodanke Babić gde su i sestre i babice stvarno super.Da napomenem da je odelenje carskih rezova u Višegradskoj takodje super sestre te operu,pomognu.....eto pa kud koji mili moji....ja sam sa tri sina svoje završila...dosta je od mene...Zelim svim budućim mamama sve najbolje :)user posted image user posted image

clock-img

08.07.2012, 13:51

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Evo i ja da vam se javim posle duzeg vremena. Moje iskustvo sa Frontom je za sada ok. Sada sam 35+4, i lezala sam 3 puta. Prvi put u 25 nedelji 4 dana, drugi put u 32 nedelji 1 dan, i 3 put u 34 nedelji isto 1 dan. Zadnji put me primila i otpustila Dr. Maja Marinkovic i rekla mi da zakazem za 4 nedelje dnevnu bolnicu, a posle za 2 hospitalizaciju za porodjaj. To me je malo uplasilo, posto neverujem bas da ce beba cekati termin, a pritom nisam iz Beograda. Takodje mi je rekla da nemora da znaci da cu ici na carski (posto sam prethodni put imala carski zbog preeklampsije).... Volela bih da mi neko objasni kakva je procedura za dnevnu bolnicu, sutra cu da zovem da zakazem. Znam samo da se zavese svi pregledi do 17 casova.

clock-img

08.07.2012, 14:36

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

Majo, ako sam te dobro razumela, zanima te ležanje na pretporođajnom odeljenju.

Ja sam tu ležala 3 dana pre porođaja, jer sam prenela termin. Imala sam kontrakcije, ali se nisam otvarala, pa je doktorka odlučila da me primi u to odeljenje pri porodilištu. Ujutru sam došla, završili papirologiju u prizemlju, skinuli me, spavaćica, i sedi i čekaj.

To sa pregledima, nešto i ne mogu da se setim kada su išli, ali za ta tri dana bila sam na ctg-u 200 puta. I da, jednu noć, oko 2, kada je baš počelo da me boli, ja izašla na hodnik da se prošetam. Tu me vidi dežurna babica/ sestra, šta li je, pita me šta radim. Rekla sam da me boli, tu me uhvati, pravac porodilište, ctg, kontrakcije, ali otvorena 1 prst. Vratiše me u krevet, sutradan opet pregledi, i sledeće jutro indukcija, prenela sam 6 dana.

Po tvojoj priči, ti verovatno nećeš preneti termin, i nadam se da nećeš morati biti u pripremnom. mislim, sve je bilo ok, ali to što sam bila tamo mi je samo stvaralo dodatnu nervozu i strah.

clock-img

08.07.2012, 15:32

clock-img

Anoniman

Dnevna bolnica je drugo. Odeš u savetovalište i uputiće te na sestru Žižu koja vodi dnevnu bolnicu, kod nje zakažeš, nekad je bilo u prizemlju sad mi kaže drugarica da je na međuspratu u novorenoviranom delu, odlično sređena sa novim uz aparatom. Tad ćeš sa dr iz dnevne da se dogovoriš za dalje, ako sam dobro shvatila tamo je često Najbolja Doktorka Na Svetu. Inače gorepomenuta Maja Marinković je ona što je meni na uz svašta rekla da nije u redu a kad sam pitala šta to znači za mene i bebu rekla mi da prvo završim 6 godina medicine i 4 specijalizacije pa će da mi objasni a ja izgubljena, trudna, uplašena, sa preeklampsijom, u šoku, ako da mačku o rep šta je ona rekla! 

clock-img

08.07.2012, 16:10

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Da zanima me dnevna bolnica. Jao, jeste, Maja je sva ozbiljna, kada sam je pitala hocu li tada ostati da se porodim, grubo mi je rekla, docicete za 4 ned u dnevnu bolnicu, a za 2 da se porodite. Meni skoro treba nedelja dana da sredim uput i overim, a kamoli da ce beba cekati..... Ja sam uzela zeleni uput, a imam i one plave koji jps vaze. Gae znas li mozda koji treba? Volela bih da me prime i da ostanem tada do porodjaja, ipak cu biti 38 nedelja... Doktorka Sanja mi je rekla da cu na carski, a Maja je pomenula prirodan. Mene je vec strah od prirodnog(mada bih vise volela), posto me strasno zateze stomak u predelu reza i imam bolove u preponama. Inace Zagu nisam videla na odelenju dok sam lezala, mozda je na odmoru....bilo bi super kada bih bila kod nje.

clock-img

08.07.2012, 16:12

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Da li mogu da zakazem dnevnu bolnicu telefonom u savetovalistu?

clock-img

08.07.2012, 16:20

clock-img

Anoniman

Za ležanje bilo u dnevnoj bilo na odeljenju treba zeleni. traži ti još jedan za porođaj, neka je spreman. Taj što imaš potrošićeš udnevnoj. Najbolja Doktorka Na Svetu jeste bila na odmoru al mislim da se vratila ili se vraća jer mi drugarica kojoj vodi trudnoću reče da sledeće nedelje ide kod nje. A mislim da je sad više u dnevnoj nego na odeljenju pa mož biti i zato da je nije bilo gore. Držim ti fige da je nađeš u dnevnoj kad budeš išla i ako bude tamo sve je pitaj ona sve lepo i strpljivo objasni. I samo opušteno. ja sam se sve vreme spremala za carski zbog preeklampsije pa se porodih prirodno za 15 minta.

clock-img

08.07.2012, 16:21

clock-img

Anoniman

Za zakazivanje telefonom ne znam, al možeš da probaš.

clock-img

08.07.2012, 16:47

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Nadam se da cu uspeti, nisam stigla da zakazem kada sam izasla posto sam otpusnu listu dobila tek u 14 i 30....

clock-img

14.07.2012, 22:30

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Zakazala za 23. dnevnu bolnicu i nadam se da cu tada i ostati da se porodim.... Zna li neko da li za bebu traze odmah da se donese pampers, pavloviceva i vlazne maramice, ili moze posle? Posto mi je torba ogromna, pa da bar to ne nosim odmah. Kakve ste pelene vi nosile, velicinu i koliko komada?

clock-img

14.07.2012, 23:22

clock-img

Anoniman

Ja sam nosila posebnu kesu sa stvarima za bebu, doneli mi moji dok sam na patlogiji čekala porođaj a može i neko da donese i da sestrama za tebe. Meni je beba bila malena pa smo duuugooo duuuugooo nosili jedinicu. Možeš jedan mali paket jedinice pa ako bude velika i napredna poslepređeš na dvojku a ako ne nastaviš sa jedinicom. U paketu ćeš dobiti jedan mali paket dvojke.

clock-img

15.07.2012, 12:48

clock-img

Maja31

pencil-img

74

hvala ti... i ja mislim da cu ipak lezati koji dan... dobila sam od drugarice jos dvadeset pelena 1 (jer je njena beba brzo prerasla), pa cu poneti i to ako se prirodno porodim. Na zadnjoj kontroli sa punih 34 nedelje imala je 2500, sada cu videti na narednoj koliko je dobila. Inace pritisak mi je dobar, evo usla sam u 37 nedelju i nadam se da ce takav i ostati. Da te ohrabrim za narednu trudnocu user posted image

clock-img

15.07.2012, 15:00

clock-img

Anoniman

Nevena je sa 2500 gr izašla iz porodilišta.user posted image

clock-img

15.07.2012, 22:19

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Moja Milica je rodjena sa 2 800, a izsla sa 2 660, a ovaj bebac nemam pojma koliko ce jos dobiti. Za tu nedelju doktorka je rekla da je dobra kilaza....

clock-img

15.07.2012, 22:46

clock-img

blackmagic

pencil-img

93

Ja u utorak ostajem u bolnicu,verovatno cu biti na programu za carski rez...jer mi je prva trudnoca zavrsena carskim...torba spremna ceka...spremila sam i za bebu pampers,pavlovicevu mast i vlazne maramice...user posted image ...tako da cu uskoro da se vidim sa mojim sinkom...user posted image

clock-img

16.07.2012, 09:15

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Jao super user posted image , zelim ti sve najbolje, i da se sto pre vidis sa bebanom. Veliki pozdrav..

clock-img

16.07.2012, 10:38

clock-img

blackmagic

pencil-img

93

Hvala ti draga moja....user posted image ..da znas da jedva cekam...user posted image

clock-img

24.07.2012, 16:48

clock-img

jaca55

pencil-img

1

Porodila sam se u Frontu carskim rezom zato sto mi je beba bila karlicno okrenuta. Porodili su me dr. Pedja Jokanovic i dr. Ana Mitrovic za koje imam samo reci hvale. Inace, svi su bili jako ljubazni, pa cak i laktacijske sestre na koje se uglavnom zale, a i sestre su bile neke mladje i dosta fine. Nisam imala nikakvu vezu i otisla sam kada je porodjaj krenuo, bez izabranog lekara. Samo napred buduce mame, nije u Frontu sve tako crno, moje iskustvo je bilo pozitivno. Pozdrav svima

clock-img

26.07.2012, 18:01

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Ja se vratih iz dnevne bolnice u ponedeljak, ali obaveze oko papira za naredni uput me ubise, pa nestigoh da vam se javim... Pregledala me dr. Zaga user posted image , sto me jako obradovalo. Zakazala sam hospitalizaciju za ponedeljak, pa cemo videti sta ce reci, postoji mogucnost da necu na carski, ali videcemo na pregledu. Uglavnom blizi se, jedva cekam.... Pozdrav za sve user posted image

clock-img

31.08.2012, 10:47

clock-img

Tiziana

pencil-img

2640

Dve trudnoce dva porodjaja u NF. Obe trudnoce vodio dr Smiljkovic. Prvi porodjaj karlicni, igrom slucaja porodio me dr Curkovic, sve bilo gotovo za 2h, beba super. Drugi porodjaj porodio me dr Smiljkovic, isto tako sve super,bilo gotovo za 3h, sedela najnormalnije sutradan bez ikakvih bolova. beba takodje super. Kad odaberete pravog doktora koji vam uliva poverenje onda je sve cini mi se lakse. Dva puta u apartmanu, vredi svake pare. Epilog- nosim najlepsa secanja na rodjenje dece i boravak u bolnici.

clock-img

09.10.2012, 11:47

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

Sadrzaj poruke nije bio odgovarajuc za temu,pa je shodno tome prebacen KLIK

< Poruku je uredio lesica RR -- 9.10.2012 13:04:12 >

clock-img

09.10.2012, 12:16

clock-img

bice devojcica

pencil-img

468

Au Boze sacuvaj,koji uzas... Nemam reci...user posted image

clock-img

10.10.2012, 14:14

clock-img

makimish

pencil-img

5

porodila sam se 27.9. u frontu. porodila sam se uz epidural, bila u porodilistu od 9.30 do 18.40, promenila tri smene lekara i za sve mogu samo reci reci hvale. narocito za dr.zecevica i jos jednog mladog doktora koji su me i porodili, bukvalno izguravsi mi bebu iz stomaka i to u jednom naponu (jer nije htela da se spusti a bila je 4050gr) anesteziolog, divna kovrdzava zenica, ostala je samnom sve do kraja, iako je bila u prvoj smeni. utisci: fascinirana odsustvom bola i lekarima, i naravno, mojom bebicom! napominjem da nisam imala svog lekara,vec sam trudnocu vodila u svom dz.
A ONDA .... HOROR: misleci da je najteze proslo, odlazite u sobu, imate dva tri sata da odmorite, i urucuju vam bebu, a vi nemate snage ruke da podignete. l da nije bilo cimerki, ne smem ni da zamislim sta bi bilo. sestre, narocito laktacijske, ne zele ni da dohrane bebu kad nemate mleka. beba je vristala od 20.00 do 04.30 poslednjeg dana, tj. dok im nisam uletela u sobu i naredjala sve po spisku, dok nisu uzeli bebu i nahranili je. sutradan, hvala bogu, otisla sam kuci (beba nije dobila zuticu, inace bih skocila kroz prozor da sam morala ostati jos koji dan).
zakljucak: porodite se slobodno u frontu, doktori su svi divni, ja sam ih 6 promenila, ali zato bebu u ruke i bezite dalje od sestara!!!!

i jos nesto ... poklon paket grada bg nismo dobili, jer ih je nestalo ... nekome se cini kao sitnica, ali smo muz i ja sutradan dali 6000din da bi dokupili stvari koje su nam nedostajale, a koje cine samo deo tog paketa.