cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: GAK Narodni Front

clock-img

20.03.2012, 17:00

clock-img

gracia

pencil-img

162

Da, znam te spavacice, nista im ne fali za takve prilike, nego se i ja plasim da ce mi u junu biti mnogo vruce za njih...
A kakve su laktacijske sestre, moze li se lepo saradjivati sa njima? Grudi su mi ooogromne, bradavice uvucene, bas se plasim da ce mi dojenje biti problem, a jako bih volela da dojim bebca
Ako se NF sluzbeno ne oglasi, vodim vas ja u ZOO user posted image

clock-img

20.03.2012, 18:41

clock-img

mejvis

pencil-img

1690

Uglavnom su loše i nadrndane, ja sam naišla na jednu koja je bila baš ok i ušla je da nas pogleda i posavetuje, a ove ostale sve sa vrata ima problema- nema i pobegnu.
I ja sam imala ravne bradavice i silikonske bradavice su me spasile. Sada, sa drugim vidim da su mi lepo izvučene i mislim da će drugi put biti mnogo lakše.

clock-img

20.03.2012, 21:21

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

IZVORNA PORUKA: gracia
Nego, mene zanima jel kod njih mora iskljucivo njihova spavacica? Videla sam neke prakticne, ali koliko se secam, mora njihova. I pustaju li da se nose brusevi za dojilje? A pumpicu za izmuzavanje, ako zatreba?

Ne moraju njihove spavaćice, ali je to najbolja varijanta jer curiš na sve strane.
Ja zbog toga nisam mogla bez brusa i uložaka za dojilje. Meni nadolazi mleko odmah i curi u velikim količinama. Bez njih bih bila non-stop mokra. Meni je trebala pumpica, a ja sam nosila i sterilizator.
Laktacijskih sestri ima i dobrih i nezainteresovanih, ali ako ih vučeš za rukav urade šta treba. Barem je tako moje iskustvo.

clock-img

20.03.2012, 22:10

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

a da li je dozvoljena pumpica u porodilistu?

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

20.03.2012, 22:19

clock-img

mama kukunka

pencil-img

2034

donosile su zene..samo sto onda to mleko bacas ako ne sterilises bocice..Moj savet je da to ne vuces sa sobom u porodjajnu salu, nego da ti donese muz kad bude dolazio ako zatreba

he, gle cuda...ko li je na ovoj temi?
Korisnici na ovoj temi: mama kukunka, gae_gr

< Poruku je uredio mama kukunka -- 20.3.2012 22:20:01 >

clock-img

22.03.2012, 11:09

clock-img

cockic

pencil-img

4591

evo mene i na ovoj temi zanima me da li je neko imao iskustvo kod dr.Mikovica
koliko sam svatila radi na odrzavanju trudnoca u NF.

to me zanima zbog jedne drugarice koja je zapala kod njega.

clock-img

22.03.2012, 11:16

clock-img

Anoniman

Miković je načelnik patologije, tako da ti je drugarica odlično zapala. Meni je on izazivao porođaj kad je zagudilo. On je i šef grupe za genetiku koja se sastaje jednom nedeljno tako da nije mogla bolje da zapadne (osim kod Najbolje Doktorke Na Svetu user posted image )

clock-img

24.03.2012, 09:51

clock-img

lazinamama

pencil-img

2

Pozdrav svim mamama.Posle gomile korisnih informacija koje sam pokupila sa ovog foruma,resih da i ja podelim svoje iskustvo pa mozda nekom dobro dodje.
2007. sam se poradjala u frontu,imala vezu i dosla na indukovan porodjaj.Moram da priznam da je se islo kao na traci s obzirom da sam dosla pod tim okolnostima.Sestra koja mi je radila klistir je izvukla najdeblji kraj zbog svoje neljubaznosti i grubosti.Doktorku koja me je pripremala za porodjaj,jer je moja doktorka dosla u 14h,neka mlada plavusica sa crvenim kandzama i gomilom srebra na sebi,sam pozelela da postavim na moje mesto i pregledam je kao i ona mene,jer sam prokrvarila posle njenog NEZNOG pregleda.Sve u svemu, u 14 i 30 sam bila u boxu u 18 i 30 se porodila.Usivanje mi je najteze palo s obzirom da sam imala veliku ranu,koje mozda ne bi bilo da porodjaj nije bio indukovan.Babica,za koju provereno znam da uzima novac,je zenicu pored mene obilazila non stop i menjala joj komprese,dok sam ja na toj jednoj lezala sve vreme.Bebu mi je sestra donela na podoj stavila na krevet i rekla podoj ga,a kada sam je pitala za pomoc,odgovorila je:svasta,pa valjda si se nekada igrala sa lutkama.Mislim da je suvisan svaki komentar o ljubaznosti zaposlenih.Bez obzira na sve to,ja sam ipak izasla presrecna jer nije bilo nikakvih komplikacija.Sada mi je termin u julu, i kada vratim film,ozbiljno se dvoumim da li tamo da se porodim.Da ne pricam da su mi dodatnu sumnju ulili kada sam radila tripl test i nedelju dana imala pakao od zivota jer nisu dobro izmerene mere na ultra zvuku pa posumnjali da mi beba ima downov sindrom.

clock-img

26.03.2012, 12:47

clock-img

Sesilija 83

pencil-img

1826

Spavacice mogu i svoje ali blje njihove jer su siroke imaju izrez za dojenje a i kad god trazis oni ti menjaju(meni jesu jer sam bas krvarila i preznojavala se iako sam se non stop tusirala)
A sestreuser posted image kad sam ja bila bile su ocajne jer je meni odjednom nadoslo mleko i pocele su mi se stvrdnjavati grudi ja neznam da li da masiram ili sta da radim a ona mirece too jesve normalno moracete sami da uhvatite ritam, i ja se iznerviram i pozovem moju dr i kazem joj problem .... u roku od 5 min dosla je ta nadrndana sa komentarom da nisam trebala da se zalim dr nego da je lepo zamolimuser posted image
Samo sam joj rekla; JA NIKOGA NIZASTA NE MOLIM A VI DA RADITE SVOJ POSAO KAKO TREBA OVAKVIH ISPADA NEBI NI BILO: Posle mi je pomogla i da namestim bebu,i kako da se izmuzem objasnila,i kako da razbijem cvorove ako se slucajno pojave.... ma samo ostro

clock-img

30.03.2012, 23:12

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

i ja sam za to da im se pokazu zubi, a ne da im se tolerise neljubaznost!
vec vidim sebe kako posle porodjaja kinjim sve zive koji to budu zasluzili :) user posted image

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

30.03.2012, 23:17

clock-img

peca

pencil-img

1755

CM samo ostro user posted image user posted image user posted image

Nisam citala ovu temu o frontu jer me nije zanimala, ja sam posle dva iskustva u frontu, nisu bila porodjajna ali jedno skoro da jeste, imala sam spontani u 6om mesecu i fakticki sam se porodila, tad sam odlucila da bi se pre porodila na livadi nego u frontu user posted image

clock-img

31.03.2012, 00:10

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

Ja sam se porodila u Frontu i sad kad čitam o neljubaznosti, moram nešto da vam ispričam.

Sve su sestre bilekoliko - toliko ok, za lekove (porodila sam se CR), laktaciju... E sad, ja drugi dan od porođaja, slaba jer smo samo na čaju i vodi, doneli mi bebu. On težak, ja se mučim da dojim, ne umem, dete vrišti, a još na to me rana boli. Dolazi sestra, starija žena, da upiše neke statističke podatke. Ja ne znam gde udaram, ona me pita kada sam se venčala, datum rođenja muža, adresa... Jedva dete držim, pola je ne čujem, suze mi kreću a ja je molim da me ostavi na miru i dođe kasnije. Ona kaže da ne može, da li sam ja normalna, koliko nas je ovde, pa kad to ona da stigne (!!!) Pitam je ima li neka majka da je trenutno bez bebe, glas mi drhti, ona ni da trepne... Jedva ja tu odgovorim, plačem koliko me bole bradavice. Kad je završila i videla kakva sam, nije tražila da se potpišem na to njeno pisanije.

E drugi put idem u Front, samo nju da nađem i da joj tako očitam, da ne zna šta je snašlo!

clock-img

31.03.2012, 07:52

clock-img

mejvis

pencil-img

1690

IZVORNA PORUKA: crazymama

i ja sam za to da im se pokazu zubi, a ne da im se tolerise neljubaznost!
vec vidim sebe kako posle porodjaja kinjim sve zive koji to budu zasluzili :) user posted image

Takva sam i ja, samo da mi neko nešto odbrusi bez razloga....user posted image

clock-img

05.04.2012, 10:23

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja imam pozitivno iskustvo,svi na odeljenju rizicnih trudnoca su divni,na porodjajnom ne bas tako,ali niko sem jedne pedijatriske sestre nije bio neljubazan,a i njoj sam odgovorila tako da je i ona posle bila ok.Posle porodjaja kada su me doveli u sobu dosla je jedna sestra,videla je da sam lose,pitala me kako sam i dali sam nesto jela a onda je otisla da mi nadje nesto za jelo,izvadila mi vodu da pijem,nije to sad nesto ali meni je puno znacilo.Jedino me je nervirala neka sestra sto im vadi krv(bebama),svako vadjenje krvi sam preplakala zato sto ona nikako nije mogla da nadje venu,Andrei su obe ruke bile skroz modre.....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

20.04.2012, 14:51

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Pozdrav svim trudnicama i mamama... Redovno citam većinu tema i baš ste mi puno pomogle. Znali neko od vas da li doktorka Zaga radi određenim danima u savetovalištu???? Prošli put sam bila u sredu i ona me pregledala, divna je, i volela bih da nastavim da idem kod nje....Bila sam veoma zbunjena pa je nisam pitala kada tačno da dodjemuser posted image ...

clock-img

20.04.2012, 15:31

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

iz licnog iskustva znam da petkom radi ultrazvuk na patologiji, a za savetovaliste ne znam...

Curt Cobain

clock-img

20.04.2012, 15:58

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Hvala ti.
Danas sam zvala savetovalište i kažu da je stalno na klinici, a na sajtu GAK-a piše da je u četvrtak u porodilištu.. Baš im je bezveze onaj raspored trebalo bi napišu i za savetovalište.

clock-img

21.04.2012, 20:54

clock-img

gracia

pencil-img

162

A moze li tata da vidi bebu tih prvih dana?

clock-img

21.04.2012, 23:25

clock-img

Anoniman

Raspored se za savetovalište stalno menja pa bi trebalo povremeno da pozoveš njih da proveriš a inače kao što CM reče, Najbolja Doktorka Na Svetu petkom radi uz na četvrtom spratu od 7 do 9.

Tata ne može da vidi bebu do otpusta osim ako je beba na intenzivnoj nezi, za njih postoji poseta četvrtkom i nedeljom.

Mk, kasniš opasno, ako me budeš ovako ostavljala da sama predstavljam Front neću ti dam propusnice za Zoo!

clock-img

22.04.2012, 01:26

clock-img

mama kukunka

pencil-img

2034

pisi mi jedan neopravdani!!
Raspored u savetovalistu se menja na 2 nedelje, i ako imas srece da je neko ko je zaduzen za to bio vredan, naci ces ga kako visi na vratima savetovalista, ili unutra na zidu iznad sestara..dr u savetovalistu budu po sat-dva, i menjaju se u toku dana..

clock-img

22.04.2012, 10:30

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Hvala vam puno.... Trebala sam još prošle nedelje da idem, ali zbog praznika sam morala da cekam nalaze (krvnu sliku, briseve, antitela), sve sam završila i sada da odlučim kada da idem pošto nisam iz Beograda. Posle pregleda kod nje nebih išla nikome drugom, sve mi je detaljno objasnila. U predhodnoj trudnoći sam imala preeklampsiju, koja je završena prevremenim porođajem cr u sedmom mesecu na gak-u, sada me stvarno strah da idem bilo kom doktoru (a ima ih veoma nezainteresovanih).

clock-img

25.04.2012, 10:29

clock-img

AkiSergic

pencil-img

2

Zdravo!Nova sam ovde i ne mogu a da podelim svoje iskustvo!Neko je pitao za dr.Aleksandra Ristica!Mnogo dobar dr,prvi put mi je radio color dopller a drugi put je pomogao da moj bebac izadje!Dr.B.PAZIN zaobici je u sirokom luku,neprijatna i bezobrazna.Dr.Maglic me je operisao i samo reci hvale,dobar ljubazan,strucan!Na patologiji su svi divni,porodiliste manje vise(ako uspete izbegnite babicu Sladju)..E sad,ped.sestre su valjda usle u klimaks pa se tako i ponasaju:-) Sve u svemu imam dva porodja iza sebe,totalno razlicita,porodila sam se 2009 i sad pre 5meseci!Toliko se sve promenilo za dve godine,sada kada beba izadje iz majke,vise ih ne peru u porodilistu,nego kada stignete kuci,i to na 10,15 dana!? Sada su mi dali epi.sa skoro 8prstiju,a prvi put nisu smeli jer sam bila otvorena 4,5!? Kada sve saberem i oduzmem da opet treba da se poradjam sigurno bih izabrala N.front!

clock-img

25.04.2012, 11:43

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Maja31

Hvala vam puno.... Trebala sam još prošle nedelje da idem, ali zbog praznika sam morala da cekam nalaze (krvnu sliku, briseve, antitela), sve sam završila i sada da odlučim kada da idem pošto nisam iz Beograda. Posle pregleda kod nje nebih išla nikome drugom, sve mi je detaljno objasnila. U predhodnoj trudnoći sam imala preeklampsiju, koja je završena prevremenim porođajem cr u sedmom mesecu na gak-u, sada me stvarno strah da idem bilo kom doktoru (a ima ih veoma nezainteresovanih).

I ja sa imala preeklampsiju, uz Najbolju Doktorku Na Svetu sam prirodnim putem u devetom mesecu rodila zdravu bebu. Na poslednjem UZ sam joj tržila da mi obeća da će mi voditi i drugu trudnoću jer bez nje ja drugo ne rađam!

clock-img

25.04.2012, 16:00

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

IZVORNA PORUKA: AkiSergic

Dr.B.PAZIN zaobici je u sirokom luku,neprijatna i bezobrazna.

ovo potpisujem i potvrdjujem! puno ime ove dr je barbara damnjanovic pazin! da se zna!

Curt Cobain

clock-img

25.04.2012, 16:12

clock-img

Maja31

pencil-img

74

Ja sam bila u ponedeljak na kontroli, kažem da sam predhodni put bila kod Zage i da dolazim na redovnu kontrolu. Čekala sam do pola devet kada je počela da radi doktorka Dragana Maglić i još neka. Prozove me sestra, izmeri pritisak kad on 140/90user posted image . Ja kažem verovatno je od puta pošto sam krenula od kuće u pola pet. Pošalje me internisti, pa da zakažem ležanje za prvi slobodan dan i da prikupim esbah. Kod interniste mi izmeri 130/80 i prepiše metildopu 2x1, i zakazala sam za sutra ujutru da me prime...... Od tada pritisak mi je dobar 120/80, čak mi je jutros bio i 110/70 ali sam morala popiti metildopu.