cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Salata od (svežeg) spanaća

  
clock-img

04.03.2011, 11:26

clock-img

viking

pencil-img

6644

Nekada sam negde nekome obećala da ću postaviti recept... strpljen - spašen user posted image

350 g svežeg, opranog i osušenog spanaća
200 g grilovanog pilećeg belog mesa
pakovanje baby mocarele
šaka pinjola (opcionalno)
šaka čeri paradajza
ulje, so, balzamiko
beli luk u granulama
krutoni (prepečen tost isećen na kockice)

U veliku činiju staviti opran i osušeni spanać, belo pileće meso isečeno na trakice, baby mocarelu (kuglice treba prepoloviti na pola), čeri paradajz takođe presečen na pola, i po želji začiniti i dobro promešati da se ukusi sjedine. Na kraju salatu posuti krutonima.
Ukoliko želite, u ovu salatu možete dodati i na kockice isečen avokado.

< Poruku je uredio viking RR -- 11.3.2011 19:28:59 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

04.03.2011, 11:29

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Salata deluje mljaaaaaaaac user posted image

< Poruku je uredio viking RR -- 11.3.2011 19:31:59 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.03.2011, 11:38

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Meni skripe zubi kad jedem svez spanac, ne mogu to da pasem.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.03.2011, 11:40

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Oksalana kiselina Mina,haha. Ja sapanac svež ne jedem zbog E. Coli O-157, veoma je opasna i nije kao običma E. coli, spada u opasne alimentarne trovače a najčešće se nalazi u svežem spanaću.

clock-img

04.03.2011, 11:43

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: mihi

Oksalana kiselina Mina,haha. Ja sapanac svež ne jedem zbog E. Coli O-157, veoma je opasna i nije kao običma E. coli, spada u opasne alimentarne trovače a najčešće se nalazi u svežem spanaću.



Šta ovo znači nama običnim smrtnicima user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

04.03.2011, 11:51

clock-img

Anoniman

Mihi, zar nije ista šansa za taj soj E. coli na španatu kao i na zelenoj salati? 

clock-img

04.03.2011, 11:53

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

jaooo, ne dirajte mi zelenu salatu user posted image bez nje ne mogu user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.03.2011, 11:59

clock-img

Anoniman

Alexx, ima 4 tipa E. coli. Tri nisu mnogo opasna, uglavnom je dovoljno oprati namirnice u vrućoj vodi jer su komponente koje su termolabilne osnova toksina. A taj četvrti soj je patogen, i izaziva ozbiljna oštećenja organizma, razmnožava se na temperaturama hlađenja,a uništava se tek pasterizacijom, s tim što retko ko pere salatu na tako visokoj temperaturi.

clock-img

04.03.2011, 12:04

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

E jbg user posted image Šta to konkretno znači? Ne treba jesti svež spanać, već samo kuvan? Šta je sa ostalom zelenjavom?
A da ne budem skroz offtopic, da se osvrnem na salatu: umesto mocarele mladi sir i izbaciti krutone i dobije se mljac dijetalna salata user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

04.03.2011, 12:05

clock-img

Anoniman

Ne mora da se kuva-temperatura pasterizacije je 63,5 stepena. Opereš dobro u vreloj vodi, i nema brige. Ali baš dobro opratiuser posted image

clock-img

04.03.2011, 12:12

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Sorry za OT a sta su krutoni(bolje da ne znate sta sam prvo procitala)

clock-img

04.03.2011, 12:13

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Razumem! Postupiću po proceduri user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

04.03.2011, 12:14

clock-img

Anoniman

user posted image To smo se već zezale na nekoj temiuser posted image
Iseckaš hleb na kockice, pa propržiš na maslacu, maslinovom ili suncokretovom ulju. Kao oni kupovni kubeti, ali nije baš tako tvrdo,i meni lepšeuser posted image

clock-img

04.03.2011, 12:15

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Sorry za OT a sta su krutoni(bolje da ne znate sta sam prvo procitala)



KLIK


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

04.03.2011, 12:18

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

to je super stvar ...volim krutone user posted image

clock-img

04.03.2011, 12:40

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja sve travuljine i to sto raste na zemlji, potapam u rastvor sode bikarbone.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.03.2011, 12:52

clock-img

mihi

pencil-img

4968

E Neđo nije, u salati ga retko kada ima, češće u spanaću a što rekla Mina, da i to prenebregnem, smeta mi za zubeuser posted image user posted image user posted image .

clock-img

04.03.2011, 12:53

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja ih pravim tako što ih samo tostiram tost i iseckam. Nema prženja, nema ulja (ima ulja u salati, hleb to upije). A tost podesiš na manju temperaturu, ono na minut, i ne budu tvrdi.

IZVORNA PORUKA: Nedja

user posted image To smo se već zezale na nekoj temiuser posted image
Iseckaš hleb na kockice, pa propržiš na maslacu, maslinovom ili suncokretovom ulju. Kao oni kupovni kubeti, ali nije baš tako tvrdo,i meni lepšeuser posted image



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

04.03.2011, 13:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: minavb

Ja sve travuljine i to sto raste na zemlji, potapam u rastvor sode bikarbone.



Ovo i ja radim.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.03.2011, 15:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Viking, jel koristiš beli balzamiko? Ja nigde ne mogu da ga nađem user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.03.2011, 16:07

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ne, ne koristim beli balzamiko, nego onaj obični...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

11.03.2011, 16:30

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Meni je ova salata jednom nedeljno na meniju. Umesto mocarele stavim mladi sir, i ne stavim krutone - zbog dijete. Viking, hvala ti user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.03.2011, 16:30

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pa ja ne znam gde da nađem beli balzamiko user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.03.2011, 16:34

clock-img

viking

pencil-img

6644

Alexx, nema na čemu user posted image

Ana, ne znam ni ja, jer ga nikada nisam ni tražila. Aj baš ću ti reći ako ga vidim negde.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

11.03.2011, 16:36

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ana, a što si ti zapela za beli balsamico? user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.