cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kad grebucka grlo...

clock-img

16.06.2009, 09:57

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

ja pravim karamel na sljedeći način:

- rastopi se šećer (jedno 2-3 kafene kašike) na laganoj vatri ja uključin na 2 ili 1,5
- prelijem sa malo mlijeka da se odlijepi taj šećer
- i stavim poveću krišku putera pod obavezno


I ja tako pravim,i verovali ili ne,obozavam to pitiuser posted image


_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

16.06.2009, 09:58

clock-img

Anoniman

ma prijo Snežo ...ima da ti pravim karamela sa kilom šećera i litrom mlijeka i pola kile putera da ti uvalim u to user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.06.2009, 10:01

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Prijo moja smanji puter,povecaj seceruser posted image



_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

16.06.2009, 10:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.01.2010, 10:49

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: guppy

smanjiš vatru
- preliješ sa 2 dcl mleka
- mešaš mleko i grebuckaš po dnu šerpice, da se šećer, koji se je stvrdnuo, polako topi
- kad se istopi, mleko je spremno



E tu nastaje moj problem - ja ne mogu da smanjim vatru jer nemam plin, nego menjam ringlu ali je onda ova druga mnogo hladna. user posted image  Onda kada sam prelila sa mlekom sve se zalepilo za dno! user posted image  Naravno, muž je došao u kuhinju još kada sam sipala šećer u džezvu i rekao da se to ne radi tako! user posted image  Ali ja sam bila uporna i mešala dok se nije sve otopilo u mleko... user posted image
Znači dobro sam napravilauser posted image


A to znači,čim mlijeko prokuha  da se odlijepi šećer sa dnauser posted image
Evo upravo me grebucka grlo,pa sam potražila savjete,niko nije napisao ništa osim šerbetauser posted image



< Poruku je uredio Lu RR -- 18.1.2010 10:50:35 >

clock-img

18.01.2010, 11:28

clock-img

Anoniman

Da, da, samo budi uporna, rešećer će se lagano rastopiti u mleku iako je u momentu sipanja mleka na šećer totalno zapeče za dno. user posted image

clock-img

18.01.2010, 11:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Da, da, samo budi uporna, rešećer će se lagano rastopiti u mleku iako je u momentu sipanja mleka na šećer totalno zapeče za dno. user posted image


Evo sad nisam mješala ničim,samo treskala džezvu dok se šećer rastopio a kad je prokuhalo sve se odvojilo i samo presula u šoljuuser posted image
Joj opasno me zeza grlo non-stop kašljucam,ne grebu mačkice nego mačketineuser posted image

clock-img

18.01.2010, 11:48

clock-img

anci 81

pencil-img

314

Lu,uzmi zalfiju i par puta dnevno je samo onako grgoci. Meni je to bas puno pomoglo. Grlo me je tako grebalo da bukvalno nisam mogla nocu da spavam.Ubila sam se od cajeva,meda,tog mleka sa secerom ali definitivno mi je pomogla zalfija!

clock-img

11.02.2010, 16:26

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

Ja ne volim ni vruce ni toplo mleko! A znam da je serbet super za grlo cak i kasalj. Jel moze hladno da se pije?user posted image

clock-img

11.02.2010, 16:47

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Sunčice, što toplije možeš da progutašuser posted image

clock-img

18.02.2010, 00:34

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433


Na upaljeno grlo nikad se ne pije vrelo, ni čaj ni mleko! To je totalno pogrešno mišljenje u narodu.
Kad bolje razmislite logično je, zar ne?
U kući uvek imam Fitosept, za početak. Može i ono grgotanje čaja od žalfije al' mi je to mnoooogo gadno. user posted image


_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

clock-img

18.02.2010, 09:53

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Mishica 77


Na upaljeno grlo nikad se ne pije vrelo, ni čaj ni mleko! To je totalno pogrešno mišljenje u narodu.
Kad bolje razmislite logično je, zar ne?



Naravno da niko ne pije vrelo nego toplo,i doktor je baš mm neki dan rekao za upaljeno ždrijelo,što više toplih napitaka!

clock-img

18.02.2010, 10:08

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433


IZVORNA PORUKA: Lu RR

Sunčice, što toplije možeš da progutašuser posted image



Samo sam komentarisala tvoj poslednji post. Nisam baš mislila vrelo... user posted image


_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

clock-img

18.02.2010, 11:00

clock-img

mihi

pencil-img

4968

IZVORNA PORUKA: Mishica 77


Na upaljeno grlo nikad se ne pije vrelo, ni čaj ni mleko! To je totalno pogrešno mišljenje u narodu.
Kad bolje razmislite logično je, zar ne?
U kući uvek imam Fitosept, za početak. Može i ono grgotanje čaja od žalfije al' mi je to mnoooogo gadno. user posted image



Bravo ne mogu to ljudima da objasnim. Meni pomaže Tantum Verde ili propolis. Sad me baš grebe grlo i to me strašno nervira, čim legnem počinje kašalj, užas.

clock-img

18.02.2010, 11:03

clock-img

2002m

pencil-img

2595

Tantum verde je super, uvek ga imam u kuci.

clock-img

18.02.2010, 11:10

clock-img

kleopatra*

pencil-img

629


IZVORNA PORUKA: Mishica 77


Na upaljeno grlo nikad se ne pije vrelo, ni čaj ni mleko! To je totalno pogrešno mišljenje u narodu.


Bas tako,toplije moze ali vrelo nikako
Kad me grebe grlo popijem serbet i to je to,raznorazne lekice ne konzumiramuser posted image




_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

clock-img

23.02.2010, 15:39

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

A sme li se grgotati Tantum Verde za vreme dojenja? Ne smem da pravim šerbet, ubiće me mm ako upropastim još jednu džezvu user posted image



_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

26.05.2010, 13:38

clock-img

caca81

pencil-img

642

Za grebuckanje grla je dobra i slana voda. Ja u 2dcl tople vode stavim 2 kašičice soli, razmutim i time ispiram grlo. To je za nas koje mrzi da prave šerbet-moja mama to zove špinovani šećer, kojeg možete i sa vodom da  pravite, stavite malo limunovog soka i kao čaj sa limunom. Takođe uvek u kući imam propolis kapi.