cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Sladoled

  
clock-img

29.06.2017, 15:04

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Evo isprobanog recepta za kremasti domaći sladoled:

2dl slatke pavlake (mlečne)
400g grčkog jogurta
Šećer po ukusu (mi smo stavili 2kašike šećera i 2 kašike meda)
Dodaci po ukusu (voće, čokolada, vanila, keks)

Umutiti sl.pavlaku, dodati jogurt, šećer i izmešati. Podeliti na onoliko delova koliko ukusa želite, izmešati sa osnovom i sipati u kalupe ili činiju i zamrznuti.

U osnovu smo dodali kašiku arome vanile. U drugoj posudi smo izmešali osnovu sa 2 veeelike kašike čokoladnog eurokrema i rebrom rendane čokolade, definitivno NAJBOLJI! iako nismo ljubitelji čoko sladoleda. U treći deo smo dodali 200g jagoda, izblendane, u 4.deo sok od malina. Taj sa malinama je imao kristale leda, verovatno od soka, ali ostali su divni i kremasti. Preporučujem da svaki ukus isprobate pre zamrzavanja, treba da budu jakog ukusa jer će zamrzavanjem ukusi malo oslabiti.

< Poruku je uredio Mariya -- 29.6.2017 15:06:59 >

clock-img

29.06.2017, 17:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mmmmmm odlično user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.06.2017, 17:12

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Hvala Maryia na receptu. Sad to prebaci u C recepte.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

29.06.2017, 22:59

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Hvala Mariya. user posted image

E da kazem da sam pravila one sladolede iz kesice i za sada nam je favorit od jagode, proizvođač "aleva". Kosta oko 1e, i dva dcl mlijeka. Bude dovoljno kalupe recimo 4 veca i 6 manjih. Ekstra je ukus. Vanilu smo sto probali, onako je. U svakom slučaju bolji su od C mješavina.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

30.06.2017, 01:31

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ova moja mala obozava sladoled,kupovni kornet od cokolade joj je omiljini,jagodu ne voli i ove porodicne hoce,isto cokolada,domaci jos nisam pravila.ne pamtim kad sam ga poslednji put pravila.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.06.2017, 07:23

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Da li je neko probao ove nove sladolede iz Maxija sa bademovim mlekom i steviom? Vise me zanima ovaj sa bademovim mlekom :D

clock-img

30.06.2017, 11:49

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Milicicak,ja od tebe sad prvi put cujem za te sladolede,nemam pojma.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.06.2017, 11:55

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Ju u maxiju imaju prelepe sladolede! Bas su sad malo snizeni. Imam jos uvek frikom u hladnjaku. A planiram neki sto je ANA RR rekla da je dobar da probam..ne mogu da se setim kako se zove. Neki strani user posted image ali ga ima i deluje njamiii

clock-img

30.06.2017, 11:56

clock-img

Duškić

pencil-img

9617


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Hagen Dazs, fenomenalni ukusi. Na žalost, kod nas je jako slab izbor.



E ti..ccc. videla sam ih. Moram da probam user posted image

clock-img

30.06.2017, 12:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Obavezno user posted image ja sam u Kanadi isprobala sve ukuse koje sam mogla da nađem user posted image mada, njihov najgori sladoled je x puta bolji od bilo kog našeg. Ovi naši sladoledi kao da su pravljeni sa vodom.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2017, 16:26

clock-img

Mariya

pencil-img

4489


IZVORNA PORUKA: Ana RR
Ovi naši sladoledi kao da su pravljeni sa vodom.



Pa sa čim bi bili?user posted image
Voda,mleko u prahu i arome. Agar Agar,ksantan, zgušnjivač, pojačivač, E-1000. Ništa dobro.

clock-img

02.07.2017, 17:49

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pa ne znam, nisam se nikad bavila time user posted image ali ja ovde kad izvadim sladoled iz zamrzivača moram da sačekam pola sata da bi mogla kašiku da zabodem u njega... a tamo je sladoled nekako kremast, nikad nije tako zaleđen, nikad nema leda u njemu.

< Poruku je uredio Ana RR -- 2.7.2017 17:50:34 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

05.07.2017, 14:47

clock-img

World

pencil-img

4234

Otkako sam otkrila sladoled sa bananom, stalno ga pravim. To su oni recepti sto iskacu po fbuser posted image
Uglavnom: banana se isjecka i zaledi, stavi u sjecka ili blender i izmiksa, ubaci malo vrhnja ili mlijeka (moze i vode), a onda ubaci istopljena cokolada ili neko jos voce (jagode, visnje, maline i sl.). Ako se odmah jede bude kao onaj kremasti sladoled iz slasticarne, onaj fini, mekani. Moze se zalediti jos malo, ali ne valja previse. Otkrice godine, djeca se navukla pravo.

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

05.07.2017, 22:26

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

World deluje fino.

clock-img

05.07.2017, 22:37

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

World vidjala sam taj recept, ali sam ga izgubila. Bas zvuci primamljivo.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

05.07.2017, 22:38

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Sa slatkom pavlakom i istopljenom menaz cokoladon sigurno je super.

clock-img

05.07.2017, 22:38

clock-img

branki*

pencil-img

20828

World,deluje zanimljivo i prosto.probacu!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.07.2017, 22:10

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Iz Maxija sam probala one njihove 365. I u kornetu i na stspicu. Cena im je super, a nisu losi. Taj sa stevijom nisam probala, bas cu da pogledam ovih dana

clock-img

31.07.2017, 23:59

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Mariya, kad dodajes secer? Na kraju ili u toku pripreme i ako je u toku pripreme mesas li ka sa pavlakom ili jogurtom? Da li se istopi ili ostanu zrnca i interesuje me kakvog je ukusa samo osnova da se zaledi? Za mm i malu bih dodala eurokrem, ali za sebe gledam da smanjim kalorije user posted image

clock-img

01.08.2017, 10:08

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Bas sam juce pravila moj omiljeni sladoled i bas je dosta i ispalo... njami!

clock-img

01.08.2017, 12:08

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

A koji je tvoj omiljeni?

clock-img

27.08.2017, 15:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334


IZVORNA PORUKA: Mariya

Evo isprobanog recepta za kremasti domaći sladoled:

2dl slatke pavlake (mlečne)
400g grčkog jogurta
Šećer po ukusu (mi smo stavili 2kašike šećera i 2 kašike meda)
Dodaci po ukusu (voće, čokolada, vanila, keks)

Umutiti sl.pavlaku, dodati jogurt, šećer i izmešati. Podeliti na onoliko delova koliko ukusa želite, izmešati sa osnovom i sipati u kalupe ili činiju i zamrznuti.

U osnovu smo dodali kašiku arome vanile. U drugoj posudi smo izmešali osnovu sa 2 veeelike kašike čokoladnog eurokrema i rebrom rendane čokolade, definitivno NAJBOLJI! iako nismo ljubitelji čoko sladoleda. U treći deo smo dodali 200g jagoda, izblendane, u 4.deo sok od malina. Taj sa malinama je imao kristale leda, verovatno od soka, ali ostali su divni i kremasti. Preporučujem da svaki ukus isprobate pre zamrzavanja, treba da budu jakog ukusa jer će zamrzavanjem ukusi malo oslabiti.



Napravila juče, mojima se ne dopada. Oseća se kiselost jogurta. Jbg. Probaću sa slatkim kondenzovanim mlekom, mislim da će biti mnogo ukusnije.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.08.2017, 15:57

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

– 7 zumanaca
– 1.5 dl secera u prahu
– 7 dl slatke pavlake
- extrat vanile

Ja ovako pravim osnovni pa od njega svašta nešto

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

clock-img

27.08.2017, 21:24

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Krin, sta da radim sa belancima? user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.08.2017, 21:34

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

Da napraviš puslice😁 user posted image Ovo je onaj pravi starinski od moje mame.Samo sam zamenila slag slatkom pavlakom

< Poruku je uredio krin 40 -- 27.8.2017 21:40:47 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu