IZVORNA PORUKA: BubaMira
Ja bih lagala kada bih rekla da sam u potpunosti srećna . Ne , nisam srećna . Zadovoljna - da , ali ne mogu da kažem kao iz topa "da , srećna sam" . Nažalost , ne mogu .
Razumem da život nije bajka , to od njega nisam ni očekivala , znam da je stalna borba , znam da je nezahvalan za održavanje , svojeglav , drzak , pa te šamara baš onako vaspitno . Ali , uvek sam bila spremna za borbu , uvek izdržala stoički , gurala , smejala mu se u inat i kada me je baš pošteno gnjavio ... Uvek jaka ! I , iskreno , mislila sam da će mi , kao starom dobrom protivniku vremenom malo popustiti . Nadala sam se boljoj budućnosti , i ne , nisam ovako zamišljala svoj život . Evo , ogoljena do srži , priznajem .
Ja , ovako vesela , nasmejana , puna duha , vedra - negde usput sam presahla . A tako sam divne planove imala , sa tim svojim vedrim duhom i svemoćnim osmesima . Sećam se perioda - menjala sam svet , menjala sam svoj život , okretala ga kako sam htela i selila ga sa severa na jug , sa istoka na zapad , bez bojazni , bez odustajanja ... Jaka , svoja . Pevala , igrala , ŽIVELA . A sad ? Sada sam presrećna majka , koja se ne smeje baš tako često , sa brdom problema koji čak i nisu moji , nego natovareni na moja leđa , jer , zaboga , svi znaju da se jedino ja tako spretno nosim s'' njima ...
Ponekad se osećam kao lekoviti izvor . Svi dođu , napoje se pozitivnom energijom , osveže se čarobnim kapljicama , pa onda svojim blatnjavim čizmama zamute vodu , prospu svoje otrove i odu ... I lekoviti izvor je sve manje lekovit , polako presušuje i nestaje u mulju i žabokrečini ...
I kud ću sad ja u svet bez osmeha i žara ?
Bubo zašto pričaš kao da ti se život završio?
Tek si postala kompletnom osobom, tek si postala majka...ja mislim, možda i griješim ali mislim da će te to proći, da je samo privremeno.
Sjećam te se kad si došla na forum, pa bila si sve ovo gore što si navela...zašto si se povukla???
Ti to sve još uvijek jesi, budi takva, otjeraj crne misli, otjeraj ove pijače tvoje dobrote i veselja i čuvaj izvor za sebe (postaću pjesnik
).
Znam ja, svima nama je mala beba novost, radost, opterećenje, nemoć, nesnalažljivot, velika ljubav, nepovjerenje...i sve to odjednom.
Vidjećeš dok vrijeme malo prođe i bubica malena poraste, tebi će biti lakše a i draga moraš malo pustiti jezik, nemoj da trpiš sve i svakoga, čuvaj se za sebe i svoje najmilije!
Budi ona stara, niko ti ne može to zabraniti
< Poruku je uredio Lu RR -- 23.2.2011 16:08:02 >