Ja sam bila u Misovicu od decembra 2011 do februara 2012, na odrzavanju trudnoce, tako da sam upoznala sve lekare, sestre, babice i cistacice
Hrana se ne kuva u Misovicu, jer nemaju kuhinju od kada je izgorela zgrada Hirurgije gde se kuhinja nalazila. Dobijaju hranu iz Klinickog centra, za ceo KBC je ista, trudnice i porodilje dobijaju isto ono sto dobijaju i pacijenti na urologiji ili pulmologiji, samo dijabeticne naravno dobijaju posebno. Od hrane sme da se unese: mala voda, mali sok (velika pakovanja su zabranjena), upakovane grickalice i keksi. Mleko, voce i kuvana jela su zabranjeni, kao i sendvici, mekdonalds, pljeskavice, kolaci i slicno.
Licne stvari se unose u kesi, ne u torbi. Tasnu i odecu u kojoj dodjete neko mora da preuzme i odnese, tako da se prijem obavlja u pratnji, a ne samostalno (ne kazem da neka ide sama da se poradja, ali desava se )
Kada sam ja bila tamo, sobe i kupatila su zaista cisccene jednom dnevno, sestre su namestale krevete, tako je bebi frendli, ali nije problem da sestra dete kupa, presvuce, nahrani, ponese da podrigne itd. ako majka ne moze ili je premorena, barem nijednu od nas nisu odbili tada.
Priprema za porodjaj je bila vrlo kulturna, sestra je bila vrlo ljubazna i pazljiva, ostavila me nasamo posle klistira, bio je tu i tus sa toplom vodom.
Jedinu zamerku imam na sestru iz intenzivne nege koja se inatila sa anesteziologom i nije htela da on ostavi pripremljen spric sa lekom protiv bolova za mene, a da ona samo da injekciju u odredjeno vreme. To radi anesteticar! vikala je. Obrati se mom sindikatu! On je pokusavao smireno da je ubedi, ali nije uspeo, tako da sam do jutra prste grizla od bolova. A vec sledeca smena su bile divne sestre... Ljudi su svuda isti, nekad ti zapadne dobrica, a nekad opasan kreten. Ako Bog da, porodicu se opet u Misovicu pocetkom aprila. Ipak mislim da imaju najbolje uslove. Da napomenem da nisam imala vezu, niti sam ikome dala mito. Za dva meseca koliko sam tamo bila, jedino sam za svoju slavu dala svakoj sestri sa patologije po cokoladu.